NOWOŚCI 2017
NEW.jpg 48,94 KB
11 Ilość pobrań
Jestem chory, choroba postępuje i jest nieuleczalna :-) . Głowa pęka od pomysłów i niestety nie mogę przestać o tym myśleć, a to tylko tworzenie nowych i udoskonalanie już istniejących. Pozycja nr 2 zaczęła wychodzić dopiero o 02.00 w nocy, rano pobudka i bez śniadania dokańczanie wzoru, testy, poprawki i znowu testy. Po południu nad wodą wyszło jak miało być i wzór zaklepany, zatwierdzony.
1. - Cykadka 3 DR - powstała po tym jak wyszła pozycja nr 4. De-eRek pracuje super przy lekkim "S", ale wieczorkiem wyszedł też jako pływający (zmiana steru). Praca delikatniejsza od tego, który już kusi klenie od kilku lat, czyli "SS". Jeszcze dokładnie nie sprawdzone jak głęboko zejdzie, ale coś w granicach 0,5-1,0 m to już w zupełności wystarczy.
2. - Cykadka 1 Classic "SS" - tylko wersja tonąca i jak na taką wielkość, to ładnie leci. Praca - wyczuwalne drżenie na blanku. Wzór idealny na przelewy.
3. - Cykadka 1 DR "SS" - Nie zejdzie głęboko, ale ster mocno pracuje prawo-lewo, co daje jeszcze mocniejsza pracę jak wersja Classic. Schodzi do 0,5m a na przelewach ma to znaczenie.
4. - Cykadka 3 Classic "F" - ta wersja najbardziej mnie wymęczyła, bo ile razy już ją odkładałem i po testach nie chciało mi się zaczynać od nowa. Parę dni temu kolejne podejście, bo uparty jestem i opłacało się. Ster bardzo malusi, ale daje bardzo szybkie z małą amplitudą wychylenia. Będzie fajną zabawką, bo da się ciekawie poprowadzić na przelewie (zatrzymanie, popuszczanie) i na spokojnej wodzie. Na wodzie stojącej tempo ściągania może być wolne i cykadka już pracuje.