Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Uchwyty RAM Mounts

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 05 marzec 2022 - 12:03

Naprawdę fajny jesteś :D
To na dobranoc pomyśl sobie ile osób zainteresowanych uchwytami trafi na to forum :)

Dzień dobry @Arkadio,
dziś dzień wolny więc pozwoliłem sobie przyjrzeć się ofercie którą podlinkowałeś.
I dochodzę do fantastycznych wniosków 😂
Że jestem naprawdę dobry w tym co robię 😁

Nawet nie zadałeś sobie odrobinę trudu by porównać ceny proponowanych podrabianych produktów z orginałami.
A wystarczyły dwie minuty.
I nie trzeba pisać o mercedesach, oplach wycieraczkach i takich tam bzdurach.

I może jak napisałeś, że mało ludzi trafi na to forum zainteresowanych zakupem tych produktów.
To nawet tej małej garstce 😁 króra trafia należy się trochę prawdy.

Proszę wytłumacz mi jaki jest sens kupowania podrubki za 243 zł gdy orginał kosztuje 299 zł 🤔
Nie wspomnę o czasie oczekiwania i gwarancji z Ali 😂
56 zł czy warto?

Ps albo wiesz co już nic nie tłumacz. 😎

Załączone pliki

Użytkownik @Brig edytował ten post 05 marzec 2022 - 12:19

• cabage i Marcin1991 lubią to

#162 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5886 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 05 marzec 2022 - 13:23

Trochę jestem zawiedziony ramem bo kupiłem podstawę do montazu ekranu i nie ma śrub mocujących. Teraz muszę jeszcze dymać do sklepu i dobierać śruby. Czy to aż taki problem żeby to dorzucić do zestawu? Zapłaciłbym te parę groszy więcej.

#163 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5580 postów
  • Imię:adam

Napisano 05 marzec 2022 - 13:34

Trochę jestem zawiedziony ramem bo kupiłem podstawę do montazu ekranu i nie ma śrub mocujących. Teraz muszę jeszcze dymać do sklepu i dobierać śruby. Czy to aż taki problem żeby to dorzucić do zestawu? Zapłaciłbym te parę groszy więcej.

juz oddawna jest ogolny trend wszedzie , ze wsztskie elementy zestawu dokupuje sie osobno.... kiedys bylo oczywiste ,ze srubki, nakretki inne pierdoly byly w zestawie, dzis licza wszytsko

W mojej branzy elektrycznej , kiedys jak sie kupowalo slup oswietleniowy i fundament to byl komplet - slup, tabliczka zaciskowa, podkladki i nakretki. dzis kazda pozycja widnieje osobnoi takich przykladow jest na peczki

• wujek lubi to

#164 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4968 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 05 marzec 2022 - 15:24

Pałąki mają różną grubość, jak chcesz mieć ładnie, na nakrętkach kołpakowych to trzeba dobrać w miarę dokładnie tą długość. Pamiętaj, że najlepsze są a2/a4, ocynk ze sklepu jak lubisz rdzawe zacieki.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

#165 OFFLINE   tomchaf11

tomchaf11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaSIEDLCE

Napisano 05 marzec 2022 - 15:57

Każdy swoje będzie chwalił i inne uznawał za gorsze. Skoro mowa o cenach to wystarczy odrobina chęci i trochę umiejętności wyszukiwania i przeglądania stron w internecie. Nie obrażając innych co do wyboru i sugerowania jednego jedynego słusznego produktu. To kupujący wybiera jaki produkt chce kupić.Ja za swój z przesyłką zapłaciłem chyba 76zł.

Załączone pliki

#166 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2022 - 16:40

Każdy swoje będzie chwalił i inne uznawał za gorsze. Skoro mowa o cenach to wystarczy odrobina chęci i trochę umiejętności wyszukiwania i przeglądania stron w internecie. Nie obrażając innych co do wyboru i sugerowania jednego jedynego słusznego produktu. To kupujący wybiera jaki produkt chce kupić.Ja za swój z przesyłką zapłaciłem chyba 76zł.

Pewnie tak ale w tym krótsze i tańsze ramie. Poza tym full metal czy plastik?

#167 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2022 - 16:42

Super 76 zł?
Jestem z Ciebie dumny.
Prawdziwy jastrząb okazji.
Możesz dać linka to zamówię dwa.
Albo może jak ci tak dobrze idzie , to poszukaj jeszcze trochę .
Ktoś mówił, że są po 19.50 zł.

#168 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4968 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 05 marzec 2022 - 16:54

Plastik na kulce 1" do małych urządzeń. 1" ram w żadnym wypadku nie kosztuje 400 przy takich parametrach. Ja przeglądałem i różnica w cenie dla modeli porównywalnych nie usprawiedliwia ryzyka jakościowego. Każdy sobie kupi co uważa. Po co drążyć temat.

#169 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2022 - 16:57

Metal, plastik co za różnica 😁
Nikt tu nie porównuję podobnych produktów.
Tu porównuję się tylko ceny.
Bo to jest oczywiście najważniejsze 💪
  • cabage lubi to

#170 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5886 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 05 marzec 2022 - 17:01

Pałąki mają różną grubość, jak chcesz mieć ładnie, na nakrętkach kołpakowych to trzeba dobrać w miarę dokładnie tą długość. Pamiętaj, że najlepsze są a2/a4, ocynk ze sklepu jak lubisz rdzawe zacieki.

Dla tego mnie to wk... ia, najlepiej teraz jechać z podstawą i ekranem żeby dokładnie dobrać śrubę 😡

#171 OFFLINE   tomchaf11

tomchaf11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaSIEDLCE

Napisano 05 marzec 2022 - 17:02

Plastik z elementami metalu (śruba i nakrętka uchwytu metalowa)
Niech każdy kupuję jaki mu pasuje RAM na pewno jest bardzo dobry dobry, ale przez samo podejście "przedstawiciela marki" dyskwalifikuje go dla mnie jako przedmiot użytkowy. Obecnie ten słabej jakości sprzęt spełnia moje oczekiwania i nie zamierzam go zmieniać
  • Ardoro lubi to

#172 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2022 - 17:34

Dla tego mnie to wk... ia, najlepiej teraz jechać z podstawą i ekranem żeby dokładnie dobrać śrubę 😡

Wystarczy zmierzyć.
Tak jak Paweł napisał są różne grubości i średnice.

#173 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 290 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano 05 marzec 2022 - 19:36

Dzień dobry @Arkadio,
dziś dzień wolny więc pozwoliłem sobie przyjrzeć się ofercie którą podlinkowałeś.
I dochodzę do fantastycznych wniosków 😂
Że jestem naprawdę dobry w tym co robię 😁

Nawet nie zadałeś sobie odrobinę trudu by porównać ceny proponowanych podrabianych produktów z orginałami.
A wystarczyły dwie minuty.
I nie trzeba pisać o mercedesach, oplach wycieraczkach i takich tam bzdurach.

I może jak napisałeś, że mało ludzi trafi na to forum zainteresowanych zakupem tych produktów.
To nawet tej małej garstce 😁 króra trafia należy się trochę prawdy.

Proszę wytłumacz mi jaki jest sens kupowania podrubki za 243 zł gdy orginał kosztuje 299 zł 🤔
Nie wspomnę o czasie oczekiwania i gwarancji z Ali 😂
56 zł czy warto?

Ps albo wiesz co już nic nie tłumacz. 😎

Ja nie napisałem że mało zainteresowanych trafi na to forum, jak byś chciał. Zasugerowałem, że wprost przeciwnie  :)

Na zestawie widocznym na zdjęciu zaoszczędziłem 600-700 zł. w porównaniu z oryginałami  :D

20211007_174121.jpg

Przy zakupie decydowała chęć sprawdzenia jakości i oczywiście różnica w cenie ale muszę przyznać że po trafieniu na tak zarozumiałego i posiadającego "wyłączność na prawdę" sprzedawcy, mam dodatkową satysfakcję. Twoje podejście do klientów(potencjalnych) odstręcza, i widzę że nie masz o tym zielonego pojęcia  ;) .

W swoim zadufaniu twierdzisz, że sprzedajesz RAM w pakietach. Przy tak obcesowym i aroganckim traktowaniu ludzi o odmiennej opinii, zaczniesz je sprzedawać na sztuki. O ile w ogóle...

• albercik2, Marcipas i tomchaf11 lubią to

#174 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3681 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 05 marzec 2022 - 20:24

Nasze forum nie służy do udowadniania sobie racji przez dystrybutorów / sprzedawców sprzętu.
Zwłaszcza gdy pomijają oni kulturę wypowiedzi i szacunek wobec uczestników dyskusji.
Stąd takie posty są i będą usuwane, a uczestnicy takich dyskusji będą otrzymywali ostrzeżenia aż do bana.
  • Marcipas lubi to

#175 OFFLINE   karkoszek

karkoszek

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1860 postów
  • LokalizacjaGryfino
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Lures.pl

Napisano 05 marzec 2022 - 22:26

Kupiłem kilka komponentów RAM. Potem kupiłem na Aliexpress kulkę 1" z mocowaniem, które mi pasowało, oraz ramię na 1" i taką zaciskaną szczękę, jak na zdjęciu powyżej. Ramię pękło w środku, bo skróciłem sprężynę, która była założona na śrubie. Była za długa i uniemożliwiała porządne zaciśnięcie ramienia na kulkach. Potem zerwał się gwint w szczęce zaciskowej. Dokręcałem mocno, bo nie trzymało mi silnika dziobowego w podróży. Wymieniłem gwint, zaciskałem mocno, to pękło jedno ramię tego zaciskowego badziewia. Już nie kupię "RAMa" na Aliexpress. Wszystko było plastikowe.

Użytkownik karkoszek edytował ten post 05 marzec 2022 - 22:26

• Karol Krause i @Brig lubią to

#176 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 290 postów

Napisano 06 marzec 2022 - 10:36

Kupiłem kilka komponentów RAM. Potem kupiłem na Aliexpress kulkę 1" z mocowaniem, które mi pasowało, oraz ramię na 1" i taką zaciskaną szczękę, jak na zdjęciu powyżej. Ramię pękło w środku, bo skróciłem sprężynę, która była założona na śrubie. Była za długa i uniemożliwiała porządne zaciśnięcie ramienia na kulkach. Potem zerwał się gwint w szczęce zaciskowej. Dokręcałem mocno, bo nie trzymało mi silnika dziobowego w podróży. Wymieniłem gwint, zaciskałem mocno, to pękło jedno ramię tego zaciskowego badziewia. Już nie kupię "RAMa" na Aliexpress. Wszystko było plastikowe.

Podpowiem ci że przed zakupem powinieneś poczytać opinie klientów na Ali. To dużo daje i jest bardzo miarodajne. Po drugie czytaj opisy. Jeżeli nie chcesz albo nie lubisz, odpuść sobie kupowanie  :)

Jeżeli chciałeś wykonanie z aluminium, wystarczyło takie wybrać. Jednak powiem Ci że kupiłem też z tworzywa i okazuje się że też są naprawdę mocne. 

Do usztywnienia silnika dziobowego używam akurat aluminiowego i trzyma jak w imadle  :)  

#177 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 marzec 2022 - 12:01

@Arkadio
To są moje doświadczenia z takimi klamrami
Proszę pokaż jak to jest zamontowane u Ciebie że się nie rozpada.

Załączone pliki

#178 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 marzec 2022 - 12:09

....

Użytkownik @Brig edytował ten post 06 marzec 2022 - 12:11

#179 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 290 postów

Napisano 06 marzec 2022 - 20:09

@Arkadio
To są moje doświadczenia z takimi klamrami
Proszę pokaż jak to jest zamontowane u Ciebie że się nie rozpada.

Jak będę przy okazji w garażu, zrobię parę zdjęć jak to u mnie wygląda

#180 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 290 postów

Napisano 12 marzec 2022 - 13:34

Jak chyba widać są tutaj elementy chińskie i RAM współpracujące razem. Mocowanie sztycy silnika akurat trzyma zacisk z Ali, i tak jak pisałem, trzyma jak w imadle i jak na razie nie wiem dlaczego miałby pęknąć.

Załączone pliki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych