dobrze nagrany film i wobler na małe i średnie uciągi będzie bardzo dobry
hand made by spidi
#121 OFFLINE
Napisano 27 luty 2013 - 11:47
#122 OFFLINE
Napisano 27 luty 2013 - 13:06
Dla czego na średnie i małe uciągi?Na mocarny nurt się nie nadaje?
#123 OFFLINE
Napisano 27 luty 2013 - 19:39
Super praca i wykonanie
Masz talent
#124 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2013 - 19:35
Dla czego na średnie i małe uciągi?Na mocarny nurt się nie nadaje?
To ocena subiektywna na podstawie filmu. Wobler bardzo łatwo reaguje na nurt i jest "żywy", co daje mu predyspozycje na wolniejsze odcinki rzek. Szybki nurt jest w stanie ruszyć niemal każdego woblera, natomiast nie każdy wobler będzie się sprawdzał na wolniejszych uciągach. Im wolniejsza rzeka tym większą sztuką jest zrobić wabik lekko pracujący. Tu natomiast kolega spidi robi świetnie pracujące woblery.
#125 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2013 - 20:07
No co ty , jak robisz woblera na rzekę pod ryby nurtu to ma pracować w najsilniejszym uciągu a charakter jego pracy zależy od ciebie.
Tych woblerów po mojemu nie ruszy nawet najsilniejszy nurt i chyba na taki są robione a może niech hahaha się spidi wypowie hahahaha
#126 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2013 - 20:11
No co ty , jak robisz woblera na rzekę pod ryby nurtu to ma pracować w najsilniejszym uciągu a charakter jego pracy zależy od ciebie.
Tych woblerów po mojemu nie ruszy nawet najsilniejszy nurt i chyba na taki są robione a może niech hahaha się spidi wypowie hahahaha
moje wabie mają kusić rzeczne drapieżniki szczególnie pstrągi i klenie także muszą się sprawdzić w każdych warunkach wodnych jak nie to piec
fakt jest taki że robię różne wobki i faktycznie niektóre lepiej nadają się na wolniaki inne na szybszy nurt przynajmniej w moim odczuciu dzieje się tak dlatego że nie robię schematycznie, różnie dociążam ,różne stery co wyjdzie to wyjdzie lubię niespodzianki potem wybieram sobie wobki które mi najbardziej pasują a reszte rozdaję na ten sezon zrobiłem z 70szt także biędzie co rozdawać
#127 OFFLINE
#128 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2013 - 09:04
Pewnie klenie :-)
#129 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2013 - 06:44
#130 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2013 - 13:11
Ostatnio jak chodzę nad wodę to najwięcej przyjemności mam z ustawiania woblerków i mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony z tego co pokazują niestety nie przekłada się to ni jak na razie na złowione rybki ,łowię w małej rzeczce i jest po prostu tragedia chyba już nic tam nie pływa za ten stan rzeczy obwiniam tych panów z pzw którzy zajmują się zarybieniami i zamiast zarybić pstrągiem potokowym te piękne Ciurki to oni wpuścili pstrążka do podwawelskiej Wisły po prostu debile no chyba że jakaś pani się pomyliła robiąc wykaz w excelu hehe
no ale przynajmniej miałem czas na zrobienie paru fotek
pierwsza z rodzaju halo czy coś jest pod pniaczkiem
Są też z rodzaju grzybnia z nędzą
I coś z rodzaju głębiej głębiej ale nie za głęboko
I na końcu taki mały diuk
#131 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2013 - 18:48
Bardzo fajne te twoje woblery i tak samo łowne jak i ładne.
#132 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2013 - 09:58
mam zaległy urlopik więc pobiegłem nad wodę a tu lipa pośniegowe błoto sobie płynie dobrze że miałem troszku woblerów do ustawienia bo bym był zły
a to praca jednego z nich test woblera postawionego na przelewie
Użytkownik spidi edytował ten post 11 kwiecień 2013 - 09:59
#133 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2013 - 10:01
tak patrzę na twoje prezentacje na tle huby i przyszło mi do głowy - hubole
#134 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2013 - 18:55
tak patrzę na twoje prezentacje na tle huby i przyszło mi do głowy - hubole
nie mam za bardzo pomysłu jak je nazwać mi bardziej pasują lipne
#135 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2013 - 19:26
nie mam za bardzo pomysłu jak je nazwać mi bardziej pasują lipne
Spidiki?
#136 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2013 - 05:58
Tak jak jest woblery SPIDI jest ok.Praca bardzo fajna.
#137 OFFLINE
#138 OFFLINE
Napisano 23 maj 2013 - 22:23
WOW ! fajne grubasy, szczególnie jasiek mi sie podoba już taki ciemny smoluszek
Gratuluję
#139 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 07:01
świetna parka
#140 OFFLINE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych