Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Melanzyk - jerki i swimbaity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3151 odpowiedzi w tym temacie

#1261 OFFLINE   Maciek1

Maciek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 365 postów
  • LokalizacjaDublin

Napisano 16 marzec 2015 - 15:28

Kompletny brak czasu od miesiąca nie byłem na wodzie za tydzień dopiero się wybiorę na zawody ale tam to raczej tylko drobnica

#1262 OFFLINE   Tszonek

Tszonek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów
  • LokalizacjaWyszków
  • Imię:Łukasz

Napisano 17 marzec 2015 - 23:15

attachicon.gifP1070703.JPGattachicon.gifP1070705.JPGattachicon.gifP1070706.JPG

Tak wygląda płoć na gotowo. Właśnie robię formę. Niestety wcześniej pracowałem 5 nocek z rzędu, wczoraj jedna nocka wolnego i dziś kolejne 3 nocki więc nie było kiedy się tym zająć. Od czwartku pierwsze odlewy!

Za każdym razem jestem pod wrażeniem Twoich prac ! :ph34r: 

#1263 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 19 marzec 2015 - 01:05

Dzięki za mile słowa!
W końcu robie ostatnią nocke z maratonu! Pracowałem 5 nocek później jedna wolna i 3 nocki! Przez 1,5tyg udało mi się jedynie zalać plotkę silikonem!

Jutro po nocce odwiedzam rzeczke za pstrągami bo wczoraj się sezon rozpoczął a później do domu i pierwsze płociowe odlewy :)

W międzyczasie działam tez szczupaka v2 na jerkowy konkurs. Zrobiłem jedna wersję, trochę szalona ale porzuciłem ten projekt i zacząłem od nowa. Musze przyznać ze zaczyna mi się podobać!

Po skończeniu szczupaka w planie nowy projekt o którym zawsze marzyłem. Trochę to zajmie ale efekt końcowy rozwali system! Doszedłem do takiego etapu że myślę że podołam :D

Pozdrawiam
Melek

#1264 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 19 marzec 2015 - 04:50

Tak sobie siedzę właśnie na przerwie i zagubiony w necie trafiłem na mój filmik z przed ponad 4 lat!

Co to był za weekend :ph34r: w 2 dni łowienia 114 szczupaków. Pamiętam to jak dziś!

Ja 35 szczupaków, Niecio 35szczupaków i Jacek 44 szczupaki :ph34r:

Największe ryby to 110 (pierwsza ryba Jacy po 5 min łowienia :o ), 110, 104, 102 i 102cm do tego z 8 ryb 99cm i jakieś 25+ ryb 90-98cm!!

Trzykrotnie potrójne hole, których niestety nie mógł nikt uwiecznić bo nie było GoPro-sów czy innych gadów. Masa podwójnych holi B)

W połowie 2 dnia łowienia ryby stały się tak wybredne, że trzeba było kombinować! Brały np tylko na czerwonego Slidera prawie nie prowadzonego. Im wolniej tym lepiej. A że miał takiego tylko Niecio (nasze zostały w domu po pierwszym dniu bo stwierdziliśmy, że bierzemy minimum sprzętu i tylko to co działało dnia pierwszego) to tylko on łowił. Później np braliśmy trollingowe głęboko schodzące Hybrydy, sugerując się tym, że ryby walą w prawie nie pracujące przynęty wyłamaliśmy im stery i się znów zaczęło! Brania do rzut! Później znów przestawały brać. Gdy Jaco założył Salmo Jack'a i odprowadziły go 2 metrówy na raz zaraz z Nieciem zakładaliśmy to samo. Były momenty, że każdego z naszych Jack'ów odprowadzały po 2-3 metrówki na raz z róznych stron ale nie uderzały. Niestety tylko Jacowi udało się złowić jedną rybę na Jack'a, nam nie było dane. Akcji było tyle, że nawet nie zauważyłem, że utopiłem aparat hehe :ph34r:

Co za dzień !

Jak ktoś ma wolne 7min to ten filmik po części oddaje co tam się działo !!!

Pozdrawiam

Melek

#1265 OFFLINE   Kaszub Bait

Kaszub Bait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1041 postów
  • LokalizacjaBytów
  • Imię:Radek

Napisano 19 marzec 2015 - 08:14

Melek to raj na ziemi istnieje? :D
I koncz płoć bo już w pudle miejsce na nią zaczynam robić ;)

#1266 OFFLINE   Gofer2005

Gofer2005

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 19 marzec 2015 - 16:06

Ja chyba w zupełnie innej galaktyce żyję :(

Nie potrzebujecie kogoś do czyszczenia łodzi i trzymania go-pro ? :) za wikt i opierunek :)

#1267 OFFLINE   K. Trojan

K. Trojan

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 postów
  • LokalizacjaOpole/Poznań
  • Imię:Krzysiek

Napisano 19 marzec 2015 - 16:43

jeśli o go pro chodzi może możesz coś doradzić? Ja właśnie nad 3 black się zastanawiam pozdrawiam

#1268 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 19 marzec 2015 - 18:51

jeśli o go pro chodzi może możesz coś doradzić? Ja właśnie nad 3 black się zastanawiam pozdrawiam

Prezes odezwę się jutro na priva. 25h na nogach i nie chce mi się myślec.

Dziś rano o 8 skończyłem maraton 8 nocek i postanowiłem zacząć sezon pstrągowy. Rzeka otwarta od 2 dni ale z racji nocek nie było mi dane być wcześniej. Na początek okrutne, dużo większe niż wykle korki i droga nad rzekę, która o tej porze nie powinna zająć więcej jak 10min trwała całe 50min! Wrr. Szybki zakup licencji i można łowić. Na początek zaglądając do pudełka przemówiła do mnie Januszowa strzebelka. Okazała się dobrym trafem bo już w 2 rzucie zaliczam nie zacięte branie. 2-3 rzuty po pierwszym braniu wyjmuję pierwszego w tym roku pstrąga!

Załączony plik  P1070717.JPG   82,46 KB   11 Ilość pobrańZałączony plik  P1070719.JPG   111,33 KB   12 Ilość pobrań

Zapomniałem dodać, że woda krystalicznie czysta i super niska więc i tak już byłem szczęśliwy, że cokolwiek wzięło. Po pierwszej rybie długo długo nie było żandego kontaku z rybami. Przerzucałem rózne hendmejdy i sklepowe woblerki ale bez śladu ryb. Docierając do jednego z lepszych miejsc przypomniałem sobie o Strzebelce, która to zawędrowała na koniec zestawu. Pierwszy rzut i siedzi dobry schabik! Kijek do 8g i żyłeczka 0,14 więc była dobra jazda. Krzyknąłem szybko do kumpla bo zapomniałem swojego podbieraka, żeby przybywał z pomocą! Po zrobieniu szybkich fotek i wypuszczeniu rybki walczyłem ok 8-10min z wyczepieniem przynęty z podbieraka !!! :angry: :angry:  w tym czasie kumpel oddał dobre kilkanaście rzutów w mojej miejscówce i zaliczył jedynie jakies odprowadzenia. Powiedziałem do niego patrz się chłopczyku i ucz :rolleyes: przysadziłem pod krzaka i po 3 przekręceniach korbką i delikatnym podszarpnięciu siedzi kolejny schabik! Koleś zbaraniał :blink: Pożyczył raz jeszcze podbieraka, oddał kilka rzutów gdy fociłem rybę i gdy byłem gotowy mówię do niego "patrz stary udowodnie Ci teraz, że to nie był przypadek". Wykonuję rzut w to samo miejsce co wcześniej, kilka przekręceń kołowrotkiem, delikatne szarpnięcie i siedzi!!! Michał zaniemiał... a jak już powrócił mu głos powiedział, że jakbym mu powiedział, że wyjałem na takiej wodzie 3 fajne rybki w 3 rzutach to by nie uwierzył jakby nie zobaczył !

Przy foceniu "trzeciego" wyszło słońce i powiedziałem, że to koniec na dziś. Nie zobaczymy już ryby. Tak też się stało. Chwilę później zakończyliśmy nasz 2 godzinny wypad z wynikiem 4-0 B) dziękuję Januszu!

Załączony plik  P1070725.JPG   140,38 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  P1070726.JPG   158,42 KB   11 Ilość pobrań

Załączony plik  P1070736.JPG   168,62 KB   13 Ilość pobrańZałączony plik  P1070738.JPG   135,81 KB   11 Ilość pobrań

Załączony plik  P1070741.JPG   126,7 KB   13 Ilość pobrańZałączony plik  P1070745 - Kopia.JPG   164,27 KB   11 Ilość pobrań

A tutaj sprawca całego dzisiejszego zamieszania! Januszu da radę 4 takie same sztuki? :ph34r:

Załączony plik  P1070750.JPG   64,73 KB   12 Ilość pobrańZałączony plik  P1070751.JPG   76 KB   13 Ilość pobrań

No i jeszcze fotka pt. "Ej ziomuś poślij mnie tam pod to drzewko, plis plis" :rolleyes: :ph34r:
Załączony plik  P1070753.JPG   46,05 KB   11 Ilość pobrań

Raz jeszcze dziękować!

Melek

#1269 OFFLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 19 marzec 2015 - 21:09

Piękne kropki, gratulacje dla łowcy i dla twórcy:)
kolega nadal chce z Toba na ryby jeździć;)?

#1270 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 19 marzec 2015 - 21:34

Cała zazdrość, którą odczuwam, przeszła mi.

W sumie to, dzięki zdjęciom, oraz opisowi, to tak jakbym trochę i ja złowił te kropki ;)

Gratuluję i (jak już na priv napisałem) szczerze zazdraszczam :rolleyes:

Edyt: Zazdraszczam miejscówki!

PS.

Strzeble wydłużą okres oczekiwania na realizację zamówienia o kilka dni. Miało być w połowie przyszłego tygodnia "na gotowo", będzie trochę dłużej. Postaram się, byś miał je przed Świętami.

J.

Użytkownik woblery z Bielska edytował ten post 19 marzec 2015 - 21:34

• zibi lubi to

#1271 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 20 marzec 2015 - 10:56

Januszu nie wiem czy jest czego zazdraszczać. Ta rzeka to jest opcja na szybko. Po robocie, przed robota, ewentualnie na przerwie około 5 nad ranem jak deszcz zaczął podpadywać w nocy. Zdjęcia są tak robione, żeby nie było widać jakie to jest śmietnisko. Aż szkoda tych ryb tam... Na zdjęciu z holu widać trochę syfu na krzakach itp. A tutaj poniżej jak to wygląda z tej "lepszej" strony... :wacko:

Załączony plik  P1070746.JPG   177,4 KB   14 Ilość pobrańZałączony plik  P1070747.JPG   176,52 KB   12 Ilość pobrańZałączony plik  P1070748.JPG   162,09 KB   12 Ilość pobrańZałączony plik  P1070749.JPG   206,84 KB   12 Ilość pobrań

Dalej mi zazdraszczasz?

Pozdrawiam

M

#1272 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 marzec 2015 - 11:32

Możesz podać nazwę tej "rzeki" ?

#1273 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 20 marzec 2015 - 12:51

bu :rolleyes:

Użytkownik Melanzyk edytował ten post 20 marzec 2015 - 14:47

#1274 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 marzec 2015 - 13:37

Uchodzi do Morza Irlandzkiego, to jest szansa na trotkę ;) Fajne ryby, ale okolica w której łowiłeś... :wacko: 

#1275 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 20 marzec 2015 - 14:00

(...)

Dalej mi zazdraszczasz?

Pozdrawiam

M

Już mniej. Sporo mniej :D

Śmietniska nad wodą widywałem w Szwecji, Czechach,na Słowacji... To chyba (prawie) wszędzie tak jest. 

Choć są miejsca, gdzie sytuacja znacznie się poprawiła. Zawsze to jakaś nadzieja na przyszłość :ph34r:

#1276 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4487 postów

Napisano 20 marzec 2015 - 14:17

Wykasujcie nazwe rzeki bo za chwile bedzie najazd takich co rybce nie przepuszcza :(

#1277 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 20 marzec 2015 - 14:28

Wykasujcie nazwe rzeki bo za chwile bedzie najazd takich co rybce nie przepuszcza :(

no flajowców :(

#1278 OFFLINE   Gofer2005

Gofer2005

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 20 marzec 2015 - 15:32

Januszu nie wiem czy jest czego zazdraszczać. Ta rzeka to jest opcja na szybko. Po robocie, przed robota, ewentualnie na przerwie około 5 nad ranem jak deszcz zaczął podpadywać w nocy. Zdjęcia są tak robione, żeby nie było widać jakie to jest śmietnisko. Aż szkoda tych ryb tam... Na zdjęciu z holu widać trochę syfu na krzakach itp. A tutaj poniżej jak to wygląda z tej "lepszej" strony... :wacko:

attachicon.gifP1070746.JPGattachicon.gifP1070747.JPGattachicon.gifP1070748.JPGattachicon.gifP1070749.JPG

Dalej mi zazdraszczasz?

Pozdrawiam

Tylko Polacy mogli taki syf zrobić !!

Widzę na zdjęciu papierek od Grześka :(

Jak u siory w Carlow byłem to jedyne śmieci na Barrow to były paczki po LM-ach i worki od polskiej zanęty !! buractwo

• zibi lubi to

#1279 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 marzec 2015 - 15:38

Tylko Polacy mogli taki syf zrobić !!

Widzę na zdjęciu papierek od Grześka :(

Jak u siory w Carlow byłem to jedyne śmieci na Barrow to były paczki po LM-ach i worki od polskiej zanęty !! buractwo

Melek nigdy bym Cię o to nie posądzał :D :D :D

• Gofer2005 lubi to

#1280 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4487 postów

Napisano 20 marzec 2015 - 15:41

Wszedzie gdzie podrozuje mozna poznac ze nasi tu juz byli, slynne puszki po Tyskim czy innym piwsku to podstawa by pokazac :(

• Paavo lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych