Sorry Pride, chodziło mi o wagę szczupaka złowionego.
Spoko, luz, to tylko konkurs, jak nie tym to może innym razem mój błąd, że źle zrozumiałem pytanie
Graty dla zwycięzcy
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 lipiec 2015 - 22:45
Sorry Pride, chodziło mi o wagę szczupaka złowionego.
Spoko, luz, to tylko konkurs, jak nie tym to może innym razem mój błąd, że źle zrozumiałem pytanie
Graty dla zwycięzcy
Napisano 21 lipiec 2015 - 00:50
Napisano 21 lipiec 2015 - 10:45
Maciek.... Ale się wstrzeliłeś z konkursem ! Fuck :-D
Właśnie dzisiaj od 17stej nie mam internetu bo wracam do polski i kwitne w autobusie. Przekroczyłem granice i włączyłem wlaśnie internet... Mało zawału nie dostałem jak dostałem powiadomienia....
Cały czas czekalem na konkurs a tu w "idealnym" momencie :-D
Gratulacje zwyciezcy ;-) mam nadzieje że jak najszybciej będzie kolejny konkurs !!!!!!!!
...czas zainwestowac w pakiet internetu w roamingu...
Sorry Radek, jakbyś się po "zagranicach" nie woził to byś miał szansę hehe
Hmm... nie to że nie mogę znieść porażki ,ale nie do końca rozumiem ten argument:(Mimo, że o tej samej rybie myślałeś nie mogę Ci uznać tej odpowiedzi) Przecież ja tą rybę znalazłem pod tą właśnie nazwą
Witaj kolego, to że znalazłeś w internecię tą rybę pod taką nazwą to nie znaczy, że to jest oficjalna nazwa ryby/gatunku.
To tak jakbyś np na pytanie o pstrąga tęczowego odpowiedział, niebiesko-różowy pstrąg w czarne kropki, albo na pytanie o model Ferrari odpowiedział czerwone sportowe auto.
Twoja odpowiedź glowing orange fish to w dosłownym tłumaczeniu świecąca pomarańczowa ryba.
Odpowiedzi konkursowe o które mi chodziło to: Coral Trout ewentualnie z łaciny Cephalopholis miniata oraz Blue Yellow Fusilier z łaciny Caesio teres. Największa złowiona przeze mnie ryba to szczupak 123cm o wadze 16,1kg.
P1080573.JPG 120,85 KB 10 Ilość pobrań P1080574.JPG 149,43 KB 10 Ilość pobrań P1080575.JPG 137,23 KB 13 Ilość pobrań
Pozdr
M
EDIT: zapomniałem dodać, że ów ryby to podstawowy pokarm GT w Australii, stąd takie zamówienie.
Użytkownik Melanzyk edytował ten post 21 lipiec 2015 - 11:27
Napisano 21 lipiec 2015 - 13:10
Mel, dostajesz jakieś specjalne ostrzeżenia od admina?
Hmmm Piotr, coś w tym jest. Żona mnie w nocy tłucze, za chrapanie. Jak jestem bardzo zmęczony to mam zssyłkę do 2 sypialni bo ponoć się spać nie da...
Czeka mnie niedługo wycieczka do PL na jakiś laserowy zabieg na chrapanie. Będzie to kosztowało sporo €urobaniek ale trzeba. Tutaj sobie śpiewają za taki zabieg 2600€
No ale żebym na jerku ostrzeżenia dostawał, haha
Pozdr
M
Napisano 21 lipiec 2015 - 13:39
Sorry Radek, jakbyś się po "zagranicach" nie woził to byś miał szansę hehe
Witaj kolego, to że znalazłeś w internecię tą rybę pod taką nazwą to nie znaczy, że to jest oficjalna nazwa ryby/gatunku.
To tak jakbyś np na pytanie o pstrąga tęczowego odpowiedział, niebiesko-różowy pstrąg w czarne kropki, albo na pytanie o model Ferrari odpowiedział czerwone sportowe auto.
Twoja odpowiedź glowing orange fish to w dosłownym tłumaczeniu świecąca pomarańczowa ryba.
Odpowiedzi konkursowe o które mi chodziło to: Coral Trout ewentualnie z łaciny Cephalopholis miniata oraz Blue Yellow Fusilier z łaciny Caesio teres. Największa złowiona przeze mnie ryba to szczupak 123cm o wadze 16,1kg.
P1080573.JPGP1080574.JPGP1080575.JPG
Pozdr
M
EDIT: zapomniałem dodać, że ów ryby to podstawowy pokarm GT w Australii, stąd takie zamówienie.
Napisano 21 lipiec 2015 - 13:42
Hmmm Piotr, coś w tym jest. Żona mnie w nocy tłucze, za chrapanie. Jak jestem bardzo zmęczony to mam zssyłkę do 2 sypialni bo ponoć się spać nie da...
Czeka mnie niedługo wycieczka do PL na jakiś laserowy zabieg na chrapanie. Będzie to kosztowało sporo €urobaniek ale trzeba. Tutaj sobie śpiewają za taki zabieg 2600€
No ale żebym na jerku ostrzeżenia dostawał, haha
Pozdr
M
Czystej dobrej wódki się napij, to Ci przejdzie. Serio.
Napisano 21 lipiec 2015 - 17:13
Zapraszam do obejrzenia. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się tego. O tym nie zaciętym braniu + jeszcze jednym, które przypadkowo usunąłem nie miałem nawet pojecia. Tak to już bywa na fali. Jak zobaczyłem tego pstrąga z kufą to mi szczena opadła.
Przypuszczam, że zainteresował je oczojebny pomarańcz.
Radku ponton ma 3,8m długości. Wydaje się duży przez ustawienie kamery, dodatkowo GoPro troszkę oddala chyba.
Pozdr
M
Napisano 24 lipiec 2015 - 23:20
Jezu!!! Best fishing day ever!!!!!!!!!!!
88, 89, 89, 95, 100, 102, 103, 109 i 114!!!!!
Napisano 25 lipiec 2015 - 02:11
Napisano 25 lipiec 2015 - 06:55
Średnio 99 cm. Przy dziewięciu rybach!
Niesamowity rekord. Bardzo trudno to będzie poprawić. Szczere gratulacje, Maćku
Napisano 25 lipiec 2015 - 07:51
Napisano 25 lipiec 2015 - 08:54
Szalejesz!
Życzę wielu takich dni!
Graty Mel
Napisano 25 lipiec 2015 - 09:01
dzień konia. czasami się takowe zdarzją.
sam miałem okazję raz przeżyć w irlandii podobny. w dwóch złowiliśmy w jeden dzień 8 cz 9 ryb powyżej metra (nie pamiętam już dokładnie)
mniejszych nie licząc. dobrze usłyszeć od czasu do czasu o takim łowieniu. chociaż podobno w północnej kanadzie taki dzień to norma :-)
gratki
Napisano 25 lipiec 2015 - 09:27
dawaj foto i jakiś filmik !!
Więcej ryb z trola czy z rzytu ?
Napisano 25 lipiec 2015 - 14:33
Napisano 25 lipiec 2015 - 14:54
Klasyczną piramidkę brań trafiłeś - najpierw średnie, później większe a na końcu boss
Napisano 26 lipiec 2015 - 13:40
109cm
G0084665 - Kopia.JPG 64,18 KB 10 Ilość pobrań
Pełny opis połowu i reszta zdjęć pojawi się w nocy w robocie
Pozdr
M
Napisano 26 lipiec 2015 - 20:03
Po co to się chwalić tymi małymi , tymi poniżej 100
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych