Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Melanzyk - jerki i swimbaity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3151 odpowiedzi w tym temacie

#1881 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 15 styczeń 2016 - 12:19

Radku Big Trout jak juz wcześniej pisałem od ostatniego foto nie zmienił się ani o pół cięcia, niestety.

Chciałbym go skończyć i odlać ze 2 szt na targi, żeby pokazać ludziom. Niestety będzie to cieżkie (chyba nawet niemożliwe). Jak się uda to będą tylko przynęty nie wyważane pomalowane do pokazania, a pracą będę zajmował się później na spokojnie.

Czasu nie mam absolutnie. Zaczynam odczuwać ostre zmęczenie materiału a dopiero zacząłem przygotowania do targów, które niestety zostały przerwane i mam tydzień przymusowego urlopu w PL gdyż pojutrze lecę na pogrzeb teścia... :wacko:

Za dużo do zrobienia a ja z tym wszystkim jestem sam, i na dodatek mieszkam w kraju gdzie nic się nie da załatwić, wszystko muszę organizować przez internet.

Jeżeli ktoś by chciał jakieś moje przynęty na maj to chyba już trzeba się zgłaszać. Dostałem ostatnio 2 prywatne zamówienia na 40szt przynęt więc kolejka na "po targach" już ruszyła...

Wracajac do suszarki, nie ma tu fajerwerków.

Załączony plik  IMAG0225.jpg   57,7 KB   24 Ilość pobrańZałączony plik  IMAG0226.jpg   64,5 KB   25 Ilość pobrańZałączony plik  IMAG0229.jpg   83,4 KB   25 Ilość pobrań

Na pierwszej focie suszarka "robocza" do której wsuwam ramkę i zabezpieczam gumkami. W niej lakieruję przynęty, później przekładam ramkę do dużej suszarki.

Pozdr

M

#1882 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 16 styczeń 2016 - 07:17

Pierwsze przynęty na targi powoli się pojawiają :ph34r:

Załączony plik  IMAG0217-02.jpg   105,43 KB   23 Ilość pobrań

Pozdr

M

#1883 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 26 styczeń 2016 - 03:56

Coś dla miłośników grzechotek.

Pozdr
M

Użytkownik Melanzyk edytował ten post 26 styczeń 2016 - 03:59

#1884 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 27 styczeń 2016 - 12:39

Partia na targi gotowa do malowania.
Zaraz zaczynam nanoszenie kolorów :ph34r:

Załączony plik  P1100173.JPG   77,83 KB   18 Ilość pobrań

Pozdr

M

#1885 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów
  • LokalizacjaWzgórze Tumskie nad Wisłą
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Ciarka

Napisano 27 styczeń 2016 - 21:48

Maciej, cały czas trzymam kciuki!

#1886 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 27 styczeń 2016 - 21:57

Grzechotka może nieźle namieszać :)

#1887 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 28 styczeń 2016 - 12:10

Stanowisko do malowania. Wszystko pod ręką - maska, farby, heat gun, kosz na śmieci, ręczniki papierowe i pierdołki do czyszczenia aero.

Po skończonym malowaniu zwijam folię z biurka i do kosza! :ph34r:

Gdy zapada zmrok po lewej na biurku mam lampę z regulowanym ramieniem, która przesuwam nad stanowisko i można swobodnie malować całą noc.

Przynętę trzymam w chirurgicznych nożyczkach często używanych do odhaczania ryb co pozwala mi na jej swobodne obracanie.

Załączony plik  IMAG0313.jpg   58,24 KB   24 Ilość pobrańZałączony plik  IMAG0314.jpg   38,75 KB   23 Ilość pobrańZałączony plik  IMAG0315.jpg   52,36 KB   24 Ilość pobrań

Pozdr

M

#1888 OFFLINE   adashhh

adashhh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 678 postów
  • LokalizacjaPasłęka
  • Imię:Adam

Napisano 28 styczeń 2016 - 15:49

Stanowisko do malowania. Wszystko pod ręką - maska, farby, heat gun, kosz na śmieci, ręczniki papierowe i pierdołki do czyszczenia aero.

Po skończonym malowaniu zwijam folię z biurka i do kosza! :ph34r:

Gdy zapada zmrok po lewej na biurku mam lampę z regulowanym ramieniem, która przesuwam nad stanowisko i można swobodnie malować całą noc.

Przynętę trzymam w chirurgicznych nożyczkach często używanych do odhaczania ryb co pozwala mi na jej swobodne obracanie.

attachicon.gifIMAG0313.jpgattachicon.gifIMAG0314.jpgattachicon.gifIMAG0315.jpg

Pozdr

M

Pełna profeska 

#1889 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 04 luty 2016 - 05:01

Dzisiejszej nocy chciałem w pracy ogarnąć filmik promocyjny na targi - ataki z WaterWolfa itp. Jak siadłem do kompa to się załamałem :huh: :(

Ze 2 miesiące temu jak formatowałem system sformatowałem wszystkie pliki, które program do obróbki domyślnie umieszczał na dysku C:\ masakra....

Około 30 plików z atakami, odprowadzeniami i spudłowanymi braniami poszło się !#!@#$

:( :huh: :mellow: :(

#1890 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 04 luty 2016 - 11:13

Okropna strata :(

Najpierw kamerka, później to... Trzeba będzie nowa kamerką nakręcić nowe, jeszcze lepsze filmy! Czego Ci bardzo gorąco życzę :)

#1891 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 05 luty 2016 - 14:36

Okropna strata :(

Najpierw kamerka, później to... Trzeba będzie nowa kamerką nakręcić nowe, jeszcze lepsze filmy! Czego Ci bardzo gorąco życzę :)

Januszu niestety nic nie poradzę. Chciałem na nowy sezon ruszyć z kopyta z piękną publikacją. Materiał bym naprawdę w "pytę". Nie chodzi tu nawet o prezentacje czy reklamę moich woblerów bo nie tylko ataki na moje woblery miałem nagrane ale generalnie z tego można się dużo dowiedzieć o szczupakach i ich reakcji na rożne woblery i o tym jak atakują itp.

Nagrane miałem między innymi akcję jak szczupak połyka 30cm Line Thru Trouta, który przelatuje mu przez skrzela i wylatuje z drugiej strony :o :o wyholowana ryba nie miała żadnej kotwicy w ciele. Po prostu się zblokowała, heh

Na nowy sezon planuje zakup zewnętrznego dysku twardego, dwóch kamer (prawdopodobnie WaterWolfów). Problemem jest tu także czas jaki potrzebny jest do ogarnięcia tego wszystkiego i system jak przechowywać te dane. Z jednego wypadu mamy 15GB danych, które trzeba przejrzeć i pociąć na kawałki, żeby mieć wszystko dobrze pokatalogowane a to nie jest łatwe i zajmuje masę czasu. Co najmniej 2h zeby dokładnie ogarnąc 4h materiału. Weźmy powiedzmy 3 dni wędkowania z rzedu i już się robi balagan. Jak nie ogarniasz plików na bierząco to masz pozamiatane po 2-3 tygodniach bo nie wiesz co i jak....

A teraz żeby nie było totalnego offtopa to taka tam partyjka woblerów.

Dziś oczy i początek lakierowania...

Załączony plik  P1100180s.jpg   123,02 KB   19 Ilość pobrańZałączony plik  P1100183s.jpg   128,08 KB   20 Ilość pobrań

Pozdr

M

Użytkownik Melanzyk edytował ten post 05 luty 2016 - 14:59

#1892 OFFLINE   Minio Handmade

Minio Handmade

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Michał

Napisano 05 luty 2016 - 17:38

Dzisiejszej nocy chciałem w pracy ogarnąć filmik promocyjny na targi - ataki z WaterWolfa itp. Jak siadłem do kompa to się załamałem :huh: :(

Ze 2 miesiące temu jak formatowałem system sformatowałem wszystkie pliki, które program do obróbki domyślnie umieszczał na dysku C:\ masakra....

Około 30 plików z atakami, odprowadzeniami i spudłowanymi braniami poszło się !#!@#$

Kolego ja patrzę na to z innej perspektywy. Czytając Twoje posty o wielogodzinnych poświeceniach, nieprzespanych nocach jestem pewien, że jest to dla Ciebie kolejny etap do przejścia... Na czym to polega? Jedni nazwą to złośliwym losem, ja nazwę to okiem Boga które przygląda się na Ciebie zawsze po tym jak da Ci sytuację w życiu że będziesz czegoś żałował, coś stracisz lub inne niepowodzenie. Wtedy On z dumą będzie patrzył na Ciebie jak podnosisz się i wciąż nieustannie idziesz dalej! Przy takiej postawie kolejne sukcesy jakie będziesz osiągał będą na pewno tak wielkie jak tylko zdołasz sobie wyobrazić siebie.

Ja od siebie życzę wytrwałości i wszystkiego co pomyślne.

Tylko wielka wytrwałość szlifuje naprawdę wielkie piękno.

Mino.

• jamesty, Melanzyk i Filip14 lubią to

#1893 OFFLINE   WIL

WIL

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1497 postów
  • LokalizacjaPodlasie
  • Imię:Łukasz

Napisano 05 luty 2016 - 18:23

Fiu fiu niezła armia Melek. ;)

#1894 OFFLINE   Franc

Franc

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1538 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:Jacek

Napisano 07 luty 2016 - 13:33

Maciej, będą brylowały na targach   :lol:

#1895 OFFLINE   Maciek1

Maciek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 365 postów
  • LokalizacjaDublin

Napisano 07 luty 2016 - 19:19

Będę na targach to na miejscu coś nabędę i popatrzę na twoje dzieła. :)

• Melanzyk lubi to

#1896 OFFLINE   maciej smochy

maciej smochy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 102 postów
  • LokalizacjaPosen

Napisano 07 luty 2016 - 19:52

Na którym stoisku bedą owe wyroby na targach do nabycia?

#1897 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 luty 2016 - 23:08

Dysk zewnętrzny za grosze i darmowy program do archiwizowania i po kłopocie. Jeden klik co kilka dni i już.

Ja korzystam z Cobian Backup 11.

#1898 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 08 luty 2016 - 01:42

Na którym stoisku bedą owe wyroby na targach do nabycia?

Witaj Maćku.

Nie wiem czy piszemy o tych samych targach, ale ja się wystawiam na targach Ireland Irish Expo w Dublinie i mam tam stoisko razem z forumowym koleją Bujo (Bujo Rods and Flies).

Jeszcze niecałe 2 tygodnie więc pracuje na pełnych obrotach.

Dziś zaprojektowałem wsępnie wizytówki i kartoniki, które będą wkladane do pudełka z woblerami.

Wizytówka.

Załączony plik  wizytowka.jpg   70,88 KB   19 Ilość pobrań

Wkładka do pudełka.

Załączony plik  wkladka_small.jpg   101,73 KB   19 Ilość pobrań

Co myślicie?

Podziekowania oczywiście dla Andrzeja Stanka za zajebistą fotkę i zezwolenie na jej użycie ;)

Pozdr

M

#1899 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2322 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 08 luty 2016 - 02:37

zawartość sformatowanego dysku bez problemu można odzyskać  np. 

tym :

http://www.easeus.co...ition-recovery/

próbowałem działa. 

pozdrówka

Użytkownik peresada edytował ten post 08 luty 2016 - 02:37

#1900 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4647 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 luty 2016 - 09:15

Witaj Maćku.

Nie wiem czy piszemy o tych samych targach, ale ja się wystawiam na targach Ireland Irish Expo w Dublinie i mam tam stoisko razem z forumowym koleją Bujo (Bujo Rods and Flies).

Jeszcze niecałe 2 tygodnie więc pracuje na pełnych obrotach.

Dziś zaprojektowałem wsępnie wizytówki i kartoniki, które będą wkladane do pudełka z woblerami.

Wizytówka.

attachicon.gifwizytowka.jpg

Wkładka do pudełka.

attachicon.gifwkladka_small.jpg

Co myślicie?

Podziekowania oczywiście dla Andrzeja Stanka za zajebistą fotkę i zezwolenie na jej użycie ;)

Pozdr

M

Super!

I na jakie pudełko finalnie zdecydowałeś się ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych