Z dość dużym opóźnieniem, ale wreszcie udało mi się zebrać do pochwalenia się kijem od Zbyszka i samego Zbyszka za świetna robotę
Zachciało mi się na wiosnę jakiejś nowej wędki na szczupaki do powiedzmy lekko - średniego łowienia. Zbyszek zaproponował mi do tego celu blank Lamiglasa Magnum Taper w dwóch kawałkach o mocy 17lb przy długości 2,25m. Łowię szczupaki tylko i wyłącznie z łódki, poza tym jestem zwolennikiem krótkich wędek a długość 2,25m wydawała się dla mnie wręcz matchówką więc blank został podcięty do 2,05m
Sama akcja kija to taki fast, pod większym obciążeniem pracuje jakieś 2/3 blanku, czyli tak jak powinno być. Kijek przeszedł 4 - dniowe testy w weekend majowy. Niestety żadna konkretna sztuka nie była w stanie gruntownie przetestować ugięcia, natomiast kijek naholował się sporej ilości szczupłych w polskiej rozmiarówce, czyli +/- 60cm. Jak można się domyślać takiej wielkości ryby nie robią na tym kiju wrażenia i wyjeżdżają jak na wyciągarce

Niestety fotek ugięcia nie posiadam, ale po następnej wizycie nad wodą postaram się uzupełnić.
Generalnie wyszedł taki allround ze sporym zapasem mocy, który obgoni średnie gumy, slidera 10s i średnio - ciężki trolling
Przepraszam za jakość zdjęć ale ryby za dobrze brały, żeby poświęcić te kilka minut na pstryknięcie dobrych fotek