Piękne, duże jaskółki od Damiki ze znanej i bardzo skutecznej serii Armor Shad - 7" czyli prawie 18 cm!
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 maj 2024 - 21:19
Piękne, duże jaskółki od Damiki ze znanej i bardzo skutecznej serii Armor Shad - 7" czyli prawie 18 cm!
Napisano 14 czerwiec 2024 - 11:10
Napisano 14 czerwiec 2024 - 13:15
https://yamaga-blank...r-surf/?lang=en
3 metry, 101g... Ładnie.
Chyba najlżejszy spinning w tych parametrach jaki widziałem.
Napisano 14 czerwiec 2024 - 17:59
Tego się właśnie obawiam. Ale jak widziałem zdjęcia ścianek blanku to nie są jakieś bardzo cienkie...Będzie co połamać Pawle? 😆😉
Napisano 14 czerwiec 2024 - 18:09
https://yamaga-blank...r-surf/?lang=en
3 metry, 101g... Ładnie.
Chyba najlżejszy spinning w tych parametrach jaki widziałem.
Pomyśleć, że Shimano było o jeden gram lepsze ponad 30 lat temu.
Napisano 14 czerwiec 2024 - 19:05
Pomyśleć, że Shimano było o jeden gram lepsze ponad 30 lat temu.
Napisano 14 czerwiec 2024 - 19:32
To ja miałem teleskop Balzer 2,10 10-30 ale w sumie ciekawe jaka to wędka Shimano była taka lekka
Użytkownik Darek_W edytował ten post 14 czerwiec 2024 - 19:32
Napisano 14 czerwiec 2024 - 19:39
Napisano 14 czerwiec 2024 - 19:44
To musiała być tragedia, wywalone kilka pensji i trach. Jak śmierć kogoś w rodzinie
Napisano 14 czerwiec 2024 - 20:23
Napisano 14 czerwiec 2024 - 20:35
Daiwa Shogun ostatnio był na OLX moje marzenie ! Widziałem raz jak Kolendowicz na zawodach na taki łowił
Napisano 14 czerwiec 2024 - 20:36
Napisano 14 czerwiec 2024 - 22:49
Podejrzewam że chodzi o Shimano Diaflash
Piękne ,lekkie ,ale ...bardzo łamliwe
Kłaniam się Marian
Dokładnie, Diaflash Zander Special. Przerobiłem takiego połamańca na okoniową wklejkę i jest super. A z Power Loopów łowię matchówką i karpiówką.
Napisano 14 czerwiec 2024 - 22:49
Czemu do nikąd? Podpiąłem zimą kołowrotek 135g do kleniowego kija. Młynek był chińskim szrotem, chodził tak sobie. A mimo to pracę woblera czułem z większej odległości, co znacząco poprawiło wyniki względem zestawu z młynkiem chodzącym jak masełko ale ważącym 100g więcej. Kij lżejszy o 1/3 od standardu dla tej mocy/długości też może mieć jakieś zalety3,0m 100g. Świat zmierza do nikąd😉
Napisano 15 czerwiec 2024 - 09:21
Nie mam zdania, używałam wtedy teleskopu z bazaru i Germiny po dziadku. Ale możesz rozwinąć temat bo ciekawy.
Te kije pewnie były już opisane na forum, ale je przypomnę, może komuś przydadzą się te informacje. Na początku lat 90-tych Shimano wypuściło serię spinningów Diaflash Zander Special. Długie 2,7 i 3 m, wyrzut 10 – 40 g. Bardzo drogie i super lekkie, ważyły odpowiednio 90 i 100 g. Warto przypomnieć, że miały długą korkową rękojeść i były uzbrojone (chyba) w dwustopkowe, niskie castingowe przelotki. Ludzie używali ich zgodnie z firmowym opisem, do spinningowania na sandacze. Moim zdanie były przeszacowane przynajmniej o połowę, więc często pękały. Byłem obecny przy takiej awarii. Po zacięciu sporego sandacza na koguta, w euforii wędkarz podniósł kij aż za głowę, szczytówka zrównała się z dolnikiem i coś musiało trzasnąć. Z czasem pojawiła się opinia, że te kije były przeznaczone do spinningowania martwymi rybkami, gdzie rzuty są spokojniejsze. Tak czy owak, parametry miały świetne.
Napisano 15 czerwiec 2024 - 09:54
Podejrzewam że chodzi o Shimano Diaflash
Piękne ,lekkie ,ale ...bardzo łamliwe
Kłaniam się Marian
Napisano 15 czerwiec 2024 - 11:57
Te kije pewnie były już opisane na forum, ale je przypomnę, może komuś przydadzą się te informacje. Na początku lat 90-tych Shimano wypuściło serię spinningów Diaflash Zander Special. Długie 2,7 i 3 m, wyrzut 10 – 40 g. Bardzo drogie i super lekkie, ważyły odpowiednio 90 i 100 g. Warto przypomnieć, że miały długą korkową rękojeść i były uzbrojone (chyba) w dwustopkowe, niskie castingowe przelotki. Ludzie używali ich zgodnie z firmowym opisem, do spinningowania na sandacze. Moim zdanie były przeszacowane przynajmniej o połowę, więc często pękały. Byłem obecny przy takiej awarii. Po zacięciu sporego sandacza na koguta, w euforii wędkarz podniósł kij aż za głowę, szczytówka zrównała się z dolnikiem i coś musiało trzasnąć. Z czasem pojawiła się opinia, że te kije były przeznaczone do spinningowania martwymi rybkami, gdzie rzuty są spokojniejsze. Tak czy owak, parametry miały świetne.
Napisano 15 czerwiec 2024 - 16:56
Pisząc o wędkach, których nie miało się w użytku, popełnia się bardzo duży błąd. Nie ma najmniejszego sensu porównywanie wędek Yamaga blanks do wędek Shimano. Wędki Shimano, nawet te najdroższe nie są w najmniejszym stopniu porównywalne nawet z najtańszymi modelami YB. Kije YB biją na głowę to co oferowało czy obecnie oferuje Shimano. Polecam zapoznać się bliżej z wędkami YB a nagle okaże się, że będziecie piać z zachwytu. YB to rewelacyjne, dopracowane wędki, które parametrami miażdżą konkurencję, łowię nimi od początku sezonu i jeszcze żadnej nie złamałem. Dodam tylko, że byłem głupi, kupując je tak późno.
Napisano 15 czerwiec 2024 - 17:32
Pisząc o wędkach, których nie miało się w użytku, popełnia się bardzo duży błąd. Nie ma najmniejszego sensu porównywanie wędek Yamaga blanks do wędek Shimano. Wędki Shimano, nawet te najdroższe nie są w najmniejszym stopniu porównywalne nawet z najtańszymi modelami YB. Kije YB biją na głowę to co oferowało czy obecnie oferuje Shimano. Polecam zapoznać się bliżej z wędkami YB a nagle okaże się, że będziecie piać z zachwytu. YB to rewelacyjne, dopracowane wędki, które parametrami miażdżą konkurencję, łowię nimi od początku sezonu i jeszcze żadnej nie złamałem. Dodam tylko, że byłem głupi, kupując je tak późno.
Napisano 15 czerwiec 2024 - 17:43
Pisząc o wędkach, których nie miało się w użytku, popełnia się bardzo duży błąd. Nie ma najmniejszego sensu porównywanie wędek Yamaga blanks do wędek Shimano.
A kto porównuje wędki Yamaga z wędkami Shimano. Nie zrozumiałeś tego, co napisałem. Podałem jako ciekawostkę fakt, że ponad 30 lat temu Shimano robiło kije o tak niskiej wadze.
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych