Witam,te ostatnie pod Bolesława -kawał woba.Jak się ma miejsca gdzie konkretne Bolki pływają ,efekt może być ciekawy-pozdrawiam.
Woblery produkt Jacek_bp
#21 OFFLINE
Napisano 24 luty 2013 - 18:42
- spidi lubi to
#22 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2013 - 10:03
Wiem, że są ale nie miałem nigdy ani czym ani weny żeby się za nie zabrać. W tym roku mam zamiar jakiegoś wytarmosić na brzeg.
#23 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2013 - 10:11
Wczoraj dokończyłem i przetestowałem swoją partię woblerów robione z myślą o kleniach. Praca taka jak sobie wymyśliłem, długość od 2 do 4 cm.
Załączone pliki
- Maciek Rożniata lubi to
#24 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2013 - 13:30
Stówka najlepszego z okazji urodzin pozdrawiam Tomek
#25 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2013 - 18:19
Doschły moje woblerki na klenie i część na okonie. Długość krótszych 3 cm a dłuższe 4 cm, znaczna większość jest pływająca część z nich jest neutralna. Wszystkie mają wyraźną mocna pracę i startują od pierwszego pociągnięcia. Te wysokie mają 4 cm i ciekawie kiwają się na boki przy prowadzeniu, mam nadzieję, że zainteresuje to ryby i mnie. Jak tylko woda opadnie na tyle, żeby dało się łowić będę je sprawdzał w boju. To kilka z przygotowanej serii, trochę to trwało (zacząłem je strugać na początku kwietnia) ale praca i inne takie nie dały mi ich wykończyć. Teraz przy tym stanie wody, struganie jest substytutem łowienia .
Załączone pliki
#26 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2013 - 15:02
A to moja dziewiątka kleniówek w naturalnych barwach (no prawie). Długość 3 cm.
Załączone pliki
#27 OFFLINE
Napisano 08 luty 2014 - 13:16
Taka moja mała armia na ten rok w podkładzie sobie schnie.
Załączone pliki
Użytkownik Jacek_bp edytował ten post 08 luty 2014 - 13:17
#28 OFFLINE
Napisano 15 luty 2014 - 11:31
Kilka przynęt jakie przygotowałem na "swoje" bolenie. Jak będzie czas, bo miejsce mam to sprawdzę ich skuteczność. Praca wydaje się wielce obiecująca.
Załączone pliki
- Krystekwolf lubi to
#29 OFFLINE
Napisano 16 luty 2014 - 11:05
Dziś uzbroiłem trzy kleniowo/jaziowe maleństwa. Mają po 16-17 mm. Jeden nawet ma obciążenie w sobie.
Załączone pliki
#30 OFFLINE
Napisano 18 luty 2014 - 17:40
Kolejne woblery gotowe do łowienia. Część woblerów jaką przygotowałem na wieczorno-nocne łowienie. Dwa z nich mają po dwa zdjęcia, chciałem pokazać malowanie lepiej. Wszystkie woblery malowane są spray'ami, a niektóre elementy farbkami i pędzlem.
Załączone pliki
#31 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2014 - 10:58
Kilka ciekawszych kleniówek które chciałem pokazać, dzięki @Joker'owi i jego wypowiedzi do @kruszyn postanowiłem pokazywać dalej to co strugam. A nóż ktoś coś dla siebie podpatrzy, malowanie spray. Mam kilka pomysłów na malowanie farbkami ale to muszę znaleźć chwilę czasu i spokoju, których ostatnio za wiele nie mam. A oto i wspomniane woblerki. To kilka z ponad dwudziestki jakie sobie przygotowałem na ten sezon.
Załączone pliki
#32 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2014 - 19:22
Moje próby z pstrągowymi woblerami, zrobiłem w dwóch wielkościach 4 i 5 cm. Słabe światło ale coś chyba da się zauważyć. Zobaczymy co powiedzą na nie ryby.
Załączone pliki
Użytkownik Jacek_bp edytował ten post 15 marzec 2014 - 19:23
#33 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 00:17
Fajnie Ci te spreje wychodzą.
W tym ostatnim zdjęciu masz źle ustawiony balans bieli.
Pozdrawiam.
#34 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 10:25
Maćku, to zdjęcie robione telefonem. Uszkodził mi się aparat fotograficzny i robię co mogę, w dodatku sztuczne światło. Jak skończę wstawię gotowe i z lepszej jakości obrazem.
A tak przy okazji może ktoś wie gdzie mogę dostać matrycę do Olympusa 560 UZ, uszkodziła mi się i nie mogę nigdzie dostać.
#35 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 10:33
Kilka przynęt jakie przygotowałem na "swoje" bolenie. Jak będzie czas, bo miejsce mam to sprawdzę ich skuteczność. Praca wydaje się wielce obiecująca.
Na trzecim zdjęciu widzę znajomy problem.
Jeśli by ci przeszkadzały takie bąbelki, można sobie z nimi poradzić w prosty sposób. Chodzi o ten przy oku holo. Kiedy wyciągasz woblera z lakieru przy metodzie zanurzeniowej, zwolnij przy takim bąblu gdy będzie na krawędzi lakieru. Pęknie i 99% przypadków już nie powstanie na suszarce.
Duża gęstość lakieru sprzyja powstawaniu takich bąbli przy doklejanych oczach.
Ciekawe niektóre woblery.
#36 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 10:51
Dzięki Robert za radę, nie bardzo wiedziałem do tej pory ja sobie z tym poradzić, ścierałem papierem ale nie zawsze i nie wszędzie się da. Lakier nie był aż taki gęsty, w miarę świeży jeszcze.
"Ciekawe niektóre woblery." - dzięki.
#37 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 10:58
No ja przyklejam oczy używając 5min epoxy. Wkurzały mnie te bable. teraz powierzchnia mieszy okiem a przynętą jest w 100% wypełniona i nie muszę się martwić
#38 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2014 - 17:34
Kilka z ustawianych dziś nad rzeką, pogoda piękna. Szkoda, że nic nie złowiłem.
Załączone pliki
- tonyopole lubi to
#39 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2014 - 20:32
Okazuje się, że nawet siekierą ciosane woblery są skuteczne. Jak się dobrze przyjrzeć widać na wobler na który zostały złowione.
Załączone pliki
Użytkownik Jacek_bp edytował ten post 05 kwiecień 2014 - 20:32
#40 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 17:05
Takie coś wyklepałem sobie na majowe płycizny. Materiał aluminium, 9 cm długości grube na 2 mm. W planie jest jeszcze mors, zobaczymy co przyniosą mi w maju
Załączone pliki
Użytkownik Jacek_bp edytował ten post 06 styczeń 2015 - 22:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych