Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy moze ktos mi cos podpowiedziec cos na temat echo bo posiadam echo ktorego nie uzywam bo cos sie dzieje z odczytami glebokosci raz pokazuje 3m a raz 203 i takie inne zmienne

Opublikowano

No to daje się i działa czy lepiej od razu wymienić :huh:

No to daje się i działa czy lepiej od razu wymienić :huh:

Niestety nie. Dlatego napisałem że lepiej wymienić.

Niby prosta rzecz, puścił lut na kablu "+" z powodu ..., może chińskie łapki. :(

Jednak po przylutowaniu dalej brak sygnału. Temp. działa ale to co najważniejsze, nie.

Podobno są w czujnikach jakies kryształy czy cos tam cos tam i jest to strasznie wrażliwe na uderzenia. Dlatego jest zalane w "niby"silikonie (pewnie silikon elektryczny) aby nie byc aż tak wrażliwym na uderzenie. A jednak. :(

Jak ktos chce zobaczyć jak wyglada czujnik ten ktory jest w obudowie to na fotkach niżej proszę. :)

post-58042-0-24697300-1472391105_thumb.jpeg

post-58042-0-21566500-1472391163_thumb.jpeg

post-58042-0-33539700-1472391273_thumb.jpeg

Opublikowano

mialem chyba 1 eagle, 2 lowrance i 3 humminbirdy w zyciu. humminbirdy czesto jak plywales nad twardym dnem na plytkim pokazywaly glebokosci z kosmosu (i mowie o dosyc dobrych modelach) co ciekawe tani humminbird (fishinbuddy) duzo rzadziej pokazuje glupoty. tak samo tanie eagle/lowrance (mialem najtansze z najtanszych) nigdy mi nie wyczynialy takich cudow. w jednym z hb okazalo sie, ze to nie przetwornik (glebokosc ciagle skakala dochodzac nawet do 100m+) i jednostke glowna diabli wzieli.