Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Gdzie mozna by spedzic tydzien z wedka nad Morzem Srodziemnym?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Maraky

Maraky

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów
  • LokalizacjaMesogeios

Napisano 23 wrzesień 2016 - 08:23

Możesz spróbować Chorwację lub okolice Gibraltaru. II połowa września to dobry moment na średnie tuńczyki (10-40 kg).

W Chorwacji jesienią jest sporo zawodów w połowach tuńczyka. 

O tej porze roku BFT gonią na północ za żerem i  prawie "pukają" we "drzwi Bałtyku"  ;)

Co prawda celowy połów tych ryb w wodach norweskich czy duńskich jest prawnie zakazany, ale w ub. roku Norwegia zezwoliła swoim rybakom na odłowienie i sprzedaż kilku ton tuńczyków.

W poniedziałek (19.09) w Skagerraku dwaj duńscy wędkarze złowili i wypuścili BFT o długości 303 cm, jego masę ostrożnie szacują na ok. 400 kg a najprawdopodobniej był sporo cięższy.

• wujek lubi to

#22 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 21 wrzesień 2024 - 12:38

Hej,
ma ktoś jakieś doświadczenie z łowieniem na Malcie?
  • Alexey lubi to

#23 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 22 wrzesień 2024 - 15:31

Czyli jednak nikt tu nie próbował. Trudno, jakos będzie;)

#24 OFFLINE   Ballantise

Ballantise

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaRZESZÓW
  • Imię:Daniel

Napisano 01 listopad 2024 - 19:01

Witam, wybieram się za 3 tygodnie na Maltę i oczywiście biorę z sobą spina. Do tych co byli i łowili tam, na jakie przynęty spinningowe się nastawić? Mam hotel blisko za toczek z łódkami i tam się nastawiam na zabawę. Dzięki

#25 OFFLINE   bezi

bezi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 245 postów
  • LokalizacjaOlkusz

Napisano 03 listopad 2024 - 20:47

Witam, wybieram się za 3 tygodnie na Maltę i oczywiście biorę z sobą spina. Do tych co byli i łowili tam, na jakie przynęty spinningowe się nastawić? Mam hotel blisko za toczek z łódkami i tam się nastawiam na zabawę. Dzięki

Jestem teraz na Malcie, co prawda bez wędki, ale co chwilę obserwuję lokalesów. Generalnie w zatokach i portach łowią na bata na chleb, jakieś drobne rybki są, między nimi wielokrotnie widziałem coś pokroju makreli, ale nie wiem co to było. Czasem na skałach ktoś na surfcasta łowi, często widać 'gruntowców' z jakimś mięsem na haczyku. Spiningiste jednego widziałem, ale młodzik amator totalny, chyba ot tak sobie wyszedł wobem porzucać, aczkolwiek tempo miał boleniowe...

#26 OFFLINE   Ballantise

Ballantise

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaRZESZÓW

Napisano 04 listopad 2024 - 09:46

Jestem teraz na Malcie, co prawda bez wędki, ale co chwilę obserwuję lokalesów. Generalnie w zatokach i portach łowią na bata na chleb, jakieś drobne rybki są, między nimi wielokrotnie widziałem coś pokroju makreli, ale nie wiem co to było. Czasem na skałach ktoś na surfcasta łowi, często widać 'gruntowców' z jakimś mięsem na haczyku. Spiningiste jednego widziałem, ale młodzik amator totalny, chyba ot tak sobie wyszedł wobem porzucać, aczkolwiek tempo miał boleniowe...

Cześć bezi, dzięki bardzo za odpowiedź. Czyli generalnie wygląda to podobnie jak na innych morzach w ciepłych stronach Europy. Lokalsi to grunt i pewnie jakieś kałamarnice albo krewetki na haku. Ja popróbuje na delikatny spinning z jakimiś twisterkami zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.  :)

#27 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 687 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 07 listopad 2024 - 20:52

Polecam obrotówki, małe wahadła, woblery powierzchniowe i wolno tonące. Jak znajdziesz jakąś główkę kamienną, np na wyjściu z portu to polecam dropshota. Można połowić. Popatrz czy masz jakieś rafki blisko brzegu, tak max 50m, zapewne będą tam dorado podobne rybki. Moja podstawa z przynęt gumowych to imitacja krewetki.

#28 OFFLINE   Ballantise

Ballantise

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaRZESZÓW

Napisano 07 listopad 2024 - 22:16

Polecam obrotówki, małe wahadła, woblery powierzchniowe i wolno tonące. Jak znajdziesz jakąś główkę kamienną, np na wyjściu z portu to polecam dropshota. Można połowić. Popatrz czy masz jakieś rafki blisko brzegu, tak max 50m, zapewne będą tam dorado podobne rybki. Moja podstawa z przynęt gumowych to imitacja krewetki.

Dzieki bardzo za info

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych