Phenix wedki UL - wydzielone z watku o pracowni Rodmas
#21 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2011 - 19:20
#22 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2011 - 19:25
Polecam ale tylko na tytanach!!!
Pozdrawiam
#23 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2011 - 23:56
#24 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2013 - 21:05
Siemka , od bardzoo długiego czasu chodzi mi po głowie zbudowanie "wykałaczki" do dłubania okoni , wzdręg Jako że u mnie na wiosce przeważają okonie w wymiarach max 20 cm to kijek ma być delikatny.Wpadł mi w oko blank phoenix'a FX561-1 ORAZ 601-1. Jak myślicie , co te blanki potrafią tzn. jakie wabiki najlepiej obsługuje , są to typowe lejące kluski czy może kijki szybkie , cięte ale delikatne ?
A może zaproponujecie mi jakiś inny blank do tego typu łowienia , warunek to cena bo max 230 zł oraz długośc transprtowa , najlepiej gdyby był to 2-skład , no ale jeżeli kijek ma mieć 1,80m to w jednoskładzie też to przeboleję
Pozdro
#25 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2013 - 22:11
Ja z niemałą przyjemnością poznaję od niedawna kij na blanku S871-2-MHX. Na okonie do 20 spokojnie, choć może więcej, aczkolwiek pod takim 20cm gigantem już się nieźle ugina . Używam go na razie do lekkiego bocznego troka i sprawdza się bardzo fajnie. Można mu też założyć leciutką obrotówkę, bądź mikrowoblerka i też będzie fajnie. Całkiem przyzwoite czucie przynęty i brania. Jeśli uzbroić go lekko (np PacBay Minima), to bedzie bardzo wdzięcznym kompanem okoniowych łowów. Niewykluczone, że Phenixy o podobnych parametrach będą lepsze, ale i droższe.
Pzdr,
Fatso
#26 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2013 - 09:12
Ja do polowu wzdręg i innego białorybu mam zbudowanego przez kol.Dąbka 111 phenixa FX 761 .Szczeze moge polecic ten blank do lekkiego łowienia ,ale niestety cena za blank jest wysza niż zakładasz ,ale myśle że warto dołorzyć.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, phenix, blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych