Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki St. Croix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5070 odpowiedzi w tym temacie

#3841 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2004 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 20 luty 2020 - 18:54

Z tymi cenami to mogą co najwyżej peleton zamykać.

• Jozi lubi to

#3842 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 20 luty 2020 - 19:31

Jakoś st croix nigdy z topem nie kojarzyłem.Miałem z nimi krótką przygodę ale jakoś mnie nie powaliły na kolana.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Top danej marki.

#3843 OFFLINE   delux64

delux64

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:delux

Napisano 20 luty 2020 - 20:20

i to jest zdrowe rozumowanie...

#3844 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 20 luty 2020 - 20:32

A są w sprzedaży same blanki? Ciekaw jestem, czy tu cena równie „ciekawa”, czy tylko za gotowce tak sobie liczyć zaczęli...

#3845 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 21 luty 2020 - 09:18

To ja się tutaj włączę do rozmowy, bo też przygotowuje się do kupienia czegoś szybkiego na sandacza lekko. Zastanawiam się między Tournamentem  LWS76MLXF2a właśnie Xtreamem LXS76MLXF2 . Miałem wczoraj w łapie oba modele i pomachałem nimi trochę na sucho w sklepie. Moje wrażenia są takie że Xtream jest znacznie szybszy i wygina się w ładną parabolę a tournament... hmmm powiem szczerze że myślałem że jest szybszy, oczywiście to wrażenie jedynie na sucho. Jakie jest wasze zdanie? może ktoś używa właśnie tych wędek? W Xtreamie boje się teg co napisał kolega przede mną że nie będzie pokazywał kontaktu z podłożem.

Turnamenty takie są. Gibki szczyt. Xtreme pokaże kontakt z podłożem.Jak dobierzesz masę wabika do warunków. Trzeba pamiętać że warunki panujące nad wodą nie tylko w wodzie.Wiatr ma duże znaczenie. Pomimo giętkiego szczytu kij w caście jest czuły. Mam ltbc do 1/2 oz. I jest to kij dobrze opisany. Puknięcia okoni czuć. Ale jak bardzie j wieje i trzeba dynami cznie podbic trzeba coś mocniejszego. Ja chyba spróbuję xtreme do 14lb mocybi 17gr w opisie

#3846 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5862 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 21 luty 2020 - 12:25

Widzę że się nagonka na na st croixy zrobiła bo drożyzna zaczęło wiać. Tak jak niektórzy z bmkami, że gówno teraz robio bo elektroniki wala i się psujo. Łople pewnie lepsze.
Kupuje to na co mnie stać, avida kupię, elitki pewnie nie, ale to nie oznacza że zaraz mam pisać że krzywe blanki i lakier odłazi z przelotek bo każdy to wie.
  • Biesan, Kupisz i szczupły Krzysiek lubią to

#3847 OFFLINE   Lepton

Lepton

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów
  • Imię:Andrzej

Napisano 21 luty 2020 - 14:43

Widzę że się nagonka na na st croixy zrobiła bo drożyzna zaczęło wiać. Tak jak niektórzy z bmkami, że gówno teraz robio bo elektroniki wala i się psujo. Łople pewnie lepsze.
Kupuje to na co mnie stać, avida kupię, elitki pewnie nie, ale to nie oznacza że zaraz mam pisać że krzywe blanki i lakier odłazi z przelotek bo każdy to wie.

Januszu,generalnie (a właściwie to całkowicie) się z Tobą zgadzam.

Mam jednak pytanie,jakim to narzeczem się posługujesz?  ;)

#3848 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5862 postów

Napisano 21 luty 2020 - 15:12

Januszu,generalnie (a właściwie to całkowicie) się z Tobą zgadzam.

Mam jednak pytanie,jakim to narzeczem się posługujesz?  ;)

Januszowym, choć zaznaczę że Jan to nie Janusz tylko Janek ;)

Użytkownik wujek edytował ten post 21 luty 2020 - 15:15

• Lepton, malinabar i Jano lubią to

#3849 OFFLINE   hm62

hm62

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 888 postów
  • LokalizacjaIńsko
  • Imię:Tomasz

Napisano 21 luty 2020 - 15:31

Te kije nie są drogie,nas po prostu na nie, nie stać :-)

#3850 OFFLINE   bigben

bigben

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • Imię:antek
  • Nazwisko:rozmaryn

Napisano 21 luty 2020 - 16:12

Na pewno będą kraje  gdzie te patyki będą tańsze  tak jak do tej pory to się dzieje . Kijki  Stc. po 2 tys u nas a trochę kilometrów i 300 zł w kieszeni . 

#3851 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 luty 2020 - 17:39

To nie tak - elitka od zawsze była droga, jako top, ale skoro cena jeszcze wzrosła, to pytanie, co dostajesz w zamian jako użytkownik? Jeśli nie widać żadnych benefitów idących za ceną, to dziękujemy i nie kupujemy.
Zgadzam się natomiast, ze nie ma co od razu mówić, ze coś jest gówniane.

No i jest jeszcze jedna ważna rzecz - przychody producenta, to (w uproszczeniu) marża x liczba sprzedanych sztuk. Podnosząc marże i sprzedając mniej można mieć nadal te same przychody, za to można podnieść jakość produktu, czego StC i nam życzę :-)
  • wujek, Jozi i malinabar lubią to

#3852 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5862 postów

Napisano 21 luty 2020 - 17:58

Tylko jak widać im na tym nie zależy. My nie jesteśmy dla nich żadnym klijentem, wędki kupowane w Polsce a nawet w Europie to pewnie jakiś promil sprzedaży. Śmiem nawet twierdzić że to nam bardziej zależy żeby je sprzedawać niż im, podobnie jak z simmsem. Wystarczy popatrzeć na sieć dystrybucji w Europie i w Stanach i dla tego ceny są dostosowane do rynku Amerykańskiego, a w Eurpie jak sobie chcą kupić to proszę bardzo, jak nie to spadać i tak zarobimy swoje.

#3853 OFFLINE   bigben

bigben

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • Imię:antek
  • Nazwisko:rozmaryn

Napisano 21 luty 2020 - 18:24

Co do firm z USA to nie wiadomo jak to jest. Bo np jedna z nich do każdej wedki z wyższych półek dodaje oryginalną tubę a u nas tylko pokrowiec . Niby tuba 100 parę złotych ale zawsze .

#3854 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 21 luty 2020 - 18:48

Ja powiem tak - jestem fanem StC, w szczególności serii Elite i Xtreme. Firma ma świetny serwis, a to też ważne.
Co do nowej Xtreme - myślę, że płacenie podwójnej ceny za karbonowe AGSy (które, nota bene do najtrwalszych podobno nie należą) moim zdaniem nie ma sensu. Na pewno są to udane wędki, ale na moje łowienie starczą mi te, które już mam. Jedynie co to rozważyłbym Legend X cast 68MXF tylko co ja sobie polepszę skoro mam już Xtreme 68MXF?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#3855 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 luty 2020 - 19:53

A umie ktoś powiedzieć, czy ceny Blanki poszybowały w górę, czy tylko gotowych wędek? Pytałem o to wyżej, ale odpowiedzi brak...
  • rrthc lubi to

#3856 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 21 luty 2020 - 20:00

... poszły w górę już pod koniec tamtego roku, a w szczególności na te dłuższe blanki i z wyższej półki .... dlatego takie obecnie różnice przy próbie odsprzedaży ....  ;)  :)

#3857 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 21 luty 2020 - 20:04

... poszły w górę już pod koniec tamtego roku, a w szczególności na te dłuższe blanki i z wyższej półki .... dlatego takie obecnie różnice przy próbie odsprzedaży ....  ;)  :)

Miłośnik st. croix zapłaci każdą cenę.

Ja np. nie zapłacę, bo wiem że są dużo tańsze blanki i nie gorsze np CD.

• nyny i Sławek77 lubią to

#3858 OFFLINE   nyny

nyny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1395 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Przemek

Napisano 21 luty 2020 - 20:14

Miłośnik st. croix zapłaci każdą cenę.

Ja np. nie zapłacę, bo wiem że są dużo tańsze blanki i nie gorsze np CD.

Pozwolę sobie rozwinąć, ja sobie wyżej cenie blanki CD niż jakikolwiek ST.Croix, a ostatnio stwierdziłem że Matagi dla mnie też jakby zyskiwało względem amerykańców.

Cen nie komentuje, wszak to je rynek weryfikuje.

• Jozi i miramar69 lubią to

#3859 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 21 luty 2020 - 20:16

Miłośnik obecnie , to w tym wypadku już trochę za mało.... tu trzeba by było już mówić raczej o JOBLU na punkcie St.Croix ....  ;)  :)

Lubie ta firmę , ale też mam swoją granice co i za ile mogę sobie kupić ; a co nie ma sensu , by tylko pokazać , że mnie na to stać ...

Użytkownik miramar69 edytował ten post 21 luty 2020 - 20:39

• Jozi lubi to

#3860 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 21 luty 2020 - 21:08

Myślę, że w pewien sposób StC wycofaniem blanków, długich Elitek i nową Xtreme za 3500 u polskich pośredników strzeliło sobie gola..... tyle że w Wisconsin nikt o tym nie wie, bo to co napisałem tyczy się tylko naszego podwórka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • delux64 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych