I świat się zmienił.Żyłkę zmieniłem na plecionkę G-Soul PE 0.4 6lb .Brania super wyczuwalne .Telegrafia okoniowa niesamowita .Zasięg rzutów bardzo dobry,główka 4gr.i jaskółka 7cm .Pierwszy wypad po zamianie na plecionkę i zwiększenie rozmiaru przynęty to 2 okonie 36cm i 37cm.
No widzisz, ja co do plecionki to powiem tak.. moze to zabrzmi dziwnie ale takie mam odczucia. Jak mialem Dragon Jiggin Braid 0,06 ( tak naprawde to toray) to brania i oduczcia sa lepsze niz na Varivas Ajing master 0.3 PE. Tylko te przesadzone odczucia czesto powodowaly u mnie za szybka reakcje przy docinaniu na drop shota i mialem sporo pustych zaciec. Natomiast po zmianie na Varivasa.. nie ma juz takiego kopania po lince odczuwalnego jest to troche przytlumione przez co moja reakcja jest delikatnie spokojniejsza i wszystkie ryby wyjezdzaja zaciete i nie spadaja.
Jedyne co w ES70LF2 mi nie pasuje to ciezko o pelne ugiecie po rekojesc... na okoniach 2x. Nie udalo mi sie wyciagnac jeszcze 3x i 4x. Dolnik mi sie ugial raz w Chorwacji na Kielcu ;].
Caly czas po glowie chodzi mi Suzuki RXF 4LB i nie daje mi spokoju... czy czasem nie bedzie to jeszcze lepszy kij pod okonia