Dzięki Zander97 za opinie, może jeszcze musze pomachać i się przekonać.
Xtreme w tych samych parametrach jest kijem cieplejszym wg mnie niż Legend X. Wstrzymaj się trochę bo w marcu będą nowe Xtreme
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 luty 2020 - 10:31
Xtreme w tych samych parametrach jest kijem cieplejszym wg mnie niż Legend X. Wstrzymaj się trochę bo w marcu będą nowe Xtreme
Napisano 05 luty 2020 - 13:04
Napisano 05 luty 2020 - 14:25
Napisano 05 luty 2020 - 14:59
No LXS to Xtreme ale chcę porównać ją z Tournamentem więc dzięki za opinie i porównanie:D
Napisano 05 luty 2020 - 17:08
Zamiast LWS napisalem LXS . Czeski blad@Kruz - LXS to Legend Xtreme Spinning.
Mam wersję casting poprzedniej serii XC68MXF - recoile wymieniłem sobie na tytanowe SeaGuide i powiem tak - na jeziorowe sandacze nie chcę innego kija a i powierzchniowe bolki z łódki na Wiśle obskoczy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 05 luty 2020 - 20:11
poszukuję informacji na temat legend tournamet LBS610MLXF - ktoś może ma i chce się podzielić doświadczeniami??
Napisano 05 luty 2020 - 21:26
Ciekawy jestem zdania posiadaczy tego kija. Tak się składa, że nabyłem ten kijek pod koniec sezonu i za wiele na niego nie połapałem. Miałem na niego dwa brania i dwie wyholowane ryby ok 70 cm. Wędka przeznaczona na sandacza z opadu. Co do owszem krótkiej przygody z tą wędką, moje spostrzeżenia na plus, bo od nich zacznę, są takie, że blank mimo swojej "pałowatości" ładnie trzyma rybę i przechodzi w parabolę. Czuć też spory zapas mocy. Wędka czuła, aczkolwiek blank dosyć tępo przenosi branie ( ponoć dla tego, że StC ma grube ścianki blanku i "tak ma"). Mi to tak średnio się podobało, może to przypadek, nie miałem więcej okazji holować ryby. Kolejną dla mnie wadą tego kija jest "pałowatość". W życiu nie miałem tak szybkiej i sztywnej wędki! Gdy dno jest bardziej miękie i nie czuć opadu, to na szczytówce prawie nic nie widać. Prowadzenie przynęty wg. mnie też w jakiś sposób jest ograniczone, gdyż ciężko poprowadzić wolniej, spokojniej. Raczej, krótkie szybkie skoki/podbicia. Legend elite, Xtreme są wg. mnie cieplejszymi wędkami. No coś mi ten kij nie leży w łapie. Może to kwestia, że łowiłem również na xfasty, ale cieplejsze i ciężko mi się przestawić. Może warto? Może niektórzy porostu nie lubią aż tak szybkich kijów? Nie wiem jak Ty Zander97 i reszta Kolegów jesteście zadowoleni z tego wędziska?
Dzięki z góry za Wasze komentarze.
Ja przerobiłem już parę wędek z Park Falls i to co piszesz zupełnie się nie zgadza z moimi spostrzeżeniami i wnioskami z nad wody. W sklepie na sucho macałem i "testowałem" jeszcze więcej modeli. Myślę , że po prostu używałeś za mocnego kija do obencych warunków (ciężar i podłoże). Jakimi główkami łowiłeś tym kijem że nie czułeś opadu, tempo przenosiło brania i na miękkim dnie szczytówka lekko pokazywała? Ja jestem bardzo zadowolony z tych wędek, ciut je przeciążam ponieważ dla mnie są inaczej opisane . Długa Elitka uncjowa obsługuje mi dropa 35g spokojnie, A krótka 3/4 uncji ciągnie nawet 40g bez stęknięcia .Mówię o tych mocniejszych blankach (Med-Heavy, Medium lub Med-Light). Okoniówką typu Light do 7 łowię do 7 a nie 12g jak ktoś pisał .
Użytkownik lyha edytował ten post 05 luty 2020 - 21:27
Napisano 09 luty 2020 - 01:45
poszukuję informacji na temat legend tournamet LBS610MLXF - ktoś może ma i chce się podzielić doświadczeniami??
Napisano 09 luty 2020 - 13:32
Napisano 09 luty 2020 - 15:11
Btw tak myślę sobie fajnie jakby pokazali totalnie coś nowego blanki z grafenu np.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Napisano 09 luty 2020 - 16:23
Napisano 09 luty 2020 - 16:43
Tak sie zastanawiam od jakiegos czasu o co chodzi z tym lametem o krzywych blankach.Życzyłbym sobie rewolucji w postaci prostych blanków
Użytkownik kruz edytował ten post 09 luty 2020 - 16:47
Napisano 09 luty 2020 - 16:50
Napisano 09 luty 2020 - 22:55
Niektórzy mają pecha i trafią na krzywulca.
Napisano 10 luty 2020 - 10:00
Za tyle kasiory też bym się spienił.zresztą KAŻDY zakupiony kij który jest krzywy boli nabywcę............. czyli buble są wszędzie nawet wsród perełek.....bardzo....drogich...Ja przed zakupem w Coronie powiedziałem że mają przed wysyłką 2 x DOKŁADNIE obejrzeć kija bo nic tak nie zniechęca wędkarza do firmy jak przysłany kij z mankamentem.......
Napisano 10 luty 2020 - 10:11
Za tyle kasiory też bym się spienił.zresztą KAŻDY zakupiony kij który jest krzywy boli nabywcę............. czyli buble są wszędzie nawet wsród perełek.....bardzo....drogich...Ja przed zakupem w Coronie powiedziałem że mają przed wysyłką 2 x DOKŁADNIE obejrzeć kija bo nic tak nie zniechęca wędkarza do firmy jak przysłany kij z mankamentem.......
Napisano 10 luty 2020 - 11:10
Wierzę bo rozmawiałem osobiscie przed zakupem i powiedziałem że to mój pierwszy nabytek z tej firmy i jesli będzie krzywy co czasami bywa to odeslę go natychmiast.....i do sklepu nie wrócę..........
Użytkownik delux64 edytował ten post 10 luty 2020 - 11:11
Napisano 10 luty 2020 - 18:54
Na targach lub w sklepach stacjonarnych nie uświadczysz za bardzo krzywych blanków ,nadlewek,krzywo powklejanych przelotek ,bąbli powietrza pod nalepkami itp.
Kupując u nasz przez net masz 75% szans ,że wcisną bubla .
Ja odsyłałem do CF 2 x bubla to mi odpisali żebym u nich nie kupował
Napisano 10 luty 2020 - 19:10
Chyba kazdy sklep internetowy w kraju majacy w ofercie St Croix jest otwarty rowniez stacjonarnie... Czyli trzyma podwojnie kije jeden kiepski do wysylki a drugi dobry na miejscu?Na targach lub w sklepach stacjonarnych nie uświadczysz za bardzo krzywych blanków ,nadlewek,krzywo powklejanych przelotek ,bąbli powietrza pod nalepkami itp.
Kupując u nasz przez net masz 75% szans ,że wcisną bubla .
Ja odsyłałem do CF 2 x bubla to mi odpisali żebym u nich nie kupował
Napisano 10 luty 2020 - 20:00
Marcyś Ty tym handlujesz to powinieneś wiedzieć jak to się odbywa .
Pomijam fakt ,że mogli nie mieć w CF dobrej sztuki a prosiłem o sprawdzenie przed wysyłką .
Ale żeby wysłać komuś bubla po zwrocie bubla to przesada .
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych