Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki St. Croix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5070 odpowiedzi w tym temacie

#3781 OFFLINE   Uzależniony od łowienia

Uzależniony od łowienia

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 05 luty 2020 - 10:31

Dzięki Zander97 za opinie, może jeszcze musze pomachać i się przekonać.

Xtreme w tych samych parametrach jest kijem cieplejszym wg mnie niż Legend X. Wstrzymaj się trochę bo w marcu będą nowe Xtreme

#3782 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI
  • Imię:Krzysztof

Napisano 05 luty 2020 - 13:04

Dzięki Zander97 za opinie, może jeszcze musze pomachać i się przekonać.

Xtreme w tych samych parametrach jest kijem cieplejszym wg mnie niż Legend X. Wstrzymaj się trochę bo w marcu będą nowe Xtreme

Legend Xtreme jest ostrzejszy niz Legend x ale kolega w poprzednim poscie pytał o LXS czyli Legend Tournament Walleye. Mocno inna wedka niz Xtreme. Moim zdaniem zdecydowanie mniej czula

#3783 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 05 luty 2020 - 14:25

@Kruz - LXS to Legend Xtreme Spinning.

Mam wersję casting poprzedniej serii XC68MXF - recoile wymieniłem sobie na tytanowe SeaGuide i powiem tak - na jeziorowe sandacze nie chcę innego kija a i powierzchniowe bolki z łódki na Wiśle obskoczy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#3784 OFFLINE   wolf8

wolf8

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 05 luty 2020 - 14:59

No LXS to Xtreme ale chcę porównać ją z Tournamentem więc dzięki za opinie i porównanie:D

• delux64 lubi to

#3785 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI

Napisano 05 luty 2020 - 17:08

@Kruz - LXS to Legend Xtreme Spinning.

Mam wersję casting poprzedniej serii XC68MXF - recoile wymieniłem sobie na tytanowe SeaGuide i powiem tak - na jeziorowe sandacze nie chcę innego kija a i powierzchniowe bolki z łódki na Wiśle obskoczy.

Zamiast LWS napisalem LXS . Czeski blad

• WojtekCIN lubi to

#3786 OFFLINE   alphard28

alphard28

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 135 postów
  • LokalizacjaNysa
  • Imię:Patryk

Napisano 05 luty 2020 - 20:11

poszukuję informacji na temat legend tournamet  LBS610MLXF - ktoś może ma i chce się podzielić doświadczeniami??

#3787 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Przemek

Napisano 05 luty 2020 - 21:26

Ciekawy jestem zdania posiadaczy tego kija. Tak się składa, że nabyłem ten kijek pod koniec sezonu i za wiele na niego nie połapałem. Miałem na niego dwa brania i dwie wyholowane ryby ok 70 cm. Wędka przeznaczona na sandacza z opadu. Co do owszem krótkiej przygody z tą wędką, moje spostrzeżenia na plus, bo od nich zacznę, są takie, że blank mimo swojej "pałowatości" ładnie trzyma rybę i przechodzi w parabolę. Czuć też spory zapas mocy. Wędka czuła, aczkolwiek blank dosyć tępo przenosi branie ( ponoć dla tego, że StC ma grube ścianki blanku i "tak ma"). Mi to tak średnio się podobało, może to przypadek, nie miałem więcej okazji holować ryby. Kolejną dla mnie wadą tego kija jest "pałowatość". W życiu nie miałem tak szybkiej i sztywnej wędki! Gdy dno jest bardziej miękie i nie czuć opadu, to na szczytówce prawie nic nie widać. Prowadzenie przynęty wg. mnie też w jakiś sposób jest ograniczone, gdyż ciężko poprowadzić wolniej, spokojniej. Raczej, krótkie szybkie skoki/podbicia. Legend elite, Xtreme są wg. mnie cieplejszymi wędkami. No coś mi ten kij nie leży w łapie. Może to kwestia, że łowiłem również na xfasty, ale cieplejsze i ciężko mi się przestawić. Może warto? Może niektórzy porostu nie lubią aż tak szybkich kijów? Nie wiem jak Ty Zander97 i reszta Kolegów jesteście zadowoleni z tego wędziska?

Dzięki z góry za Wasze komentarze.

Ja przerobiłem już parę wędek z Park Falls i to co piszesz zupełnie się nie zgadza z moimi spostrzeżeniami i wnioskami z nad wody. W sklepie na sucho macałem i "testowałem"  jeszcze więcej modeli. Myślę , że po prostu używałeś za mocnego kija do obencych warunków (ciężar i podłoże). Jakimi główkami łowiłeś tym kijem że nie czułeś opadu, tempo przenosiło brania i na miękkim dnie szczytówka lekko pokazywała? Ja jestem bardzo zadowolony z tych wędek, ciut je przeciążam ponieważ dla mnie są inaczej opisane . Długa Elitka uncjowa obsługuje mi dropa 35g spokojnie,  A krótka 3/4 uncji ciągnie nawet 40g bez stęknięcia .Mówię o tych mocniejszych blankach (Med-Heavy,  Medium lub Med-Light). Okoniówką typu Light  do 7 łowię do 7 a nie 12g jak ktoś pisał .

Użytkownik lyha edytował ten post 05 luty 2020 - 21:27

#3788 OFFLINE   piethras

piethras

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 245 postów
  • LokalizacjaDE/NL/PL/HU

Napisano 09 luty 2020 - 01:45

poszukuję informacji na temat legend tournamet LBS610MLXF - ktoś może ma i chce się podzielić doświadczeniami??

Pisz co chcesz wiedzieć

#3789 OFFLINE   phelela

phelela

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 09 luty 2020 - 13:32

Btw tak myślę sobie fajnie jakby pokazali totalnie coś nowego blanki z grafenu np.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

#3790 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI

Napisano 09 luty 2020 - 15:11

Btw tak myślę sobie fajnie jakby pokazali totalnie coś nowego blanki z grafenu np.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Pewnie bedzie to jedynie ulepszona wersja obecnego Xtrema. Na zdjeciu cos tam widac ale nie za wiele. Zmieniony uchwyt, zmieniony napis, wiecej zywicy a mniej maty albo odwrotnie (o ile w ogole o to chodzi), moze lepsze przelotki.
Na jakies specjalne rewolucje bym nie liczyl

#3791 OFFLINE   saitt

saitt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Paweł

Napisano 09 luty 2020 - 16:23

Życzyłbym sobie rewolucji w postaci prostych blanków

#3792 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI

Napisano 09 luty 2020 - 16:43

Życzyłbym sobie rewolucji w postaci prostych blanków

Tak sie zastanawiam od jakiegos czasu o co chodzi z tym lametem o krzywych blankach.
Mam wedek St Croix pewnie ze 30 - przerobilem .... nie wiem ile. Wszystkich moich kolegów obkupilem w drugie tyle i zaden z nas nie ma krzywej.
Moze jakby laser przylozyc do blanku to jakas tam odchyłka jest ale szczerze mowiac nie mam zamiaru tego w ten sposob sprawdzac.

A jak komus nie odpowiada to wybor wsrod innch producentow w dzisiejszych czasach jest na prawde spory.

Użytkownik kruz edytował ten post 09 luty 2020 - 16:47

• konopaa lubi to

#3793 OFFLINE   saitt

saitt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 09 luty 2020 - 16:50

Pełna zgoda, wybór jest na szczęście ogromny

#3794 OFFLINE   zakrza74

zakrza74

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Nazwisko:Z

Napisano 09 luty 2020 - 22:55

Niektórzy mają pecha i trafią na krzywulca.

• Jacek_Dgl lubi to

#3795 OFFLINE   delux64

delux64

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:delux

Napisano 10 luty 2020 - 10:00

Za tyle kasiory też bym się spienił.zresztą KAŻDY zakupiony kij który jest krzywy boli  nabywcę............. :( czyli buble są wszędzie nawet wsród  perełek.....bardzo....drogich...Ja przed zakupem w Coronie powiedziałem że mają przed wysyłką 2 x DOKŁADNIE obejrzeć kija bo nic tak nie zniechęca wędkarza do firmy  jak przysłany kij z mankamentem.......

#3796 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 10 luty 2020 - 10:11

Za tyle kasiory też bym się spienił.zresztą KAŻDY zakupiony kij który jest krzywy boli nabywcę............. :( czyli buble są wszędzie nawet wsród perełek.....bardzo....drogich...Ja przed zakupem w Coronie powiedziałem że mają przed wysyłką 2 x DOKŁADNIE obejrzeć kija bo nic tak nie zniechęca wędkarza do firmy jak przysłany kij z mankamentem.......

Wierzysz, że oglądali tak, jak chciałeś🤔
  • nalewator i phelela lubią to

#3797 OFFLINE   delux64

delux64

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:delux

Napisano 10 luty 2020 - 11:10

Wierzę bo rozmawiałem osobiscie przed zakupem i powiedziałem że to mój pierwszy nabytek z tej firmy i jesli będzie krzywy co czasami bywa to odeslę go natychmiast.....i do sklepu nie wrócę..........

Użytkownik delux64 edytował ten post 10 luty 2020 - 11:11

• popper lubi to

#3798 OFFLINE   Doman

Doman

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 454 postów
  • LokalizacjaGryfino
  • Imię:Dominik

Napisano 10 luty 2020 - 18:54

Na targach lub w sklepach stacjonarnych nie  uświadczysz za  bardzo krzywych blanków ,nadlewek,krzywo  powklejanych  przelotek ,bąbli powietrza  pod  nalepkami  itp.

Kupując u nasz  przez  net masz 75% szans  ,że  wcisną  bubla .

Ja odsyłałem do CF  2 x  bubla to mi odpisali żebym u nich nie  kupował :)

#3799 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 866 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 10 luty 2020 - 19:10

Na targach lub w sklepach stacjonarnych nie uświadczysz za bardzo krzywych blanków ,nadlewek,krzywo powklejanych przelotek ,bąbli powietrza pod nalepkami itp.
Kupując u nasz przez net masz 75% szans ,że wcisną bubla .
Ja odsyłałem do CF 2 x bubla to mi odpisali żebym u nich nie kupował :)

Chyba kazdy sklep internetowy w kraju majacy w ofercie St Croix jest otwarty rowniez stacjonarnie... Czyli trzyma podwojnie kije jeden kiepski do wysylki a drugi dobry na miejscu?;)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
  • HoF lubi to

#3800 OFFLINE   Doman

Doman

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 454 postów
  • LokalizacjaGryfino
  • Imię:Dominik

Napisano 10 luty 2020 - 20:00

Marcyś Ty tym handlujesz to powinieneś wiedzieć jak to się  odbywa .

Pomijam fakt ,że mogli nie mieć w CF dobrej sztuki a prosiłem o sprawdzenie przed wysyłką .

Ale żeby wysłać komuś bubla po zwrocie bubla  to przesada .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych