Skocz do zawartości

Pomocy, co z tym sandaczem na spinning.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam spinninguje od dawna, mam spore doświadczenie jednak ciągle się uczę. Zaciekawiła mnie łowienie sandacza o zmroku. Kijek kupiony Shimano Yasei 7-28g,kolowrotek również Shimano i plecionka Mikado nihonto fluoru 0,16. Teraz co do miejsca, wędruje nad zalewem Siczki, głębokość do 3m dość twarde dno. No i teraz pytanie gdzie szukać tego sandacza, chodzę od kilku dni w godzinach 18-20:30 ale nic, wczoraj jedynie łowiąc na keitecha 3'' z główka 10g miałem jedno pstrykniecie,jednak to nic zadowalające. Pomóżcie bi sezon się zaczyna a chcę być bogatszy w nowe doświadczenia, jakie przynęty? Gramatura? W jakich miejscach go szukać? O jakich godzinach?

Przy okazji zapraszam na moj fp : Spinning Mazowiecki Team

Opublikowano

Na Siczkach nie miałem jakichś spektakularnych efektów, ale trafiały się w nocy na odcinku od kąpieliska do rybaczówki. W nocy na woblera, gumę albo wahadło. Łowiłem na upatrzonego z powierzchni, tam, gdzie widziałem że coś gania. Nie wiem jak jest na drugim brzegu, bo dla mnie było to łowisko rezerwowe na weekend u teściów, a drugi brzeg był zawsze mocno obstawiony przez gruntówki, więc odpuszczałem.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie o 20:30 to wychodzi młodzież. Jak przestają brać kajtki to za ok godzinę pojawiają większe sztuki. Według mnie jedyną receptą na Twoje bolączki to być na rybach. Zakładam że nie jest to zbiornik z ogromną populacją sandacza więc swoje musisz wychodzić.

• Like 1
Opublikowano

U mnie o 20:30 to wychodzi młodzież. Jak przestają brać kajtki to za ok godzinę pojawiają większe sztuki. Według mnie jedyną receptą na Twoje bolączki to być na rybach. Zakładam że nie jest to zbiornik z ogromną populacją sandacza więc swoje musisz wychodzić.

Opublikowano

W takich tematach lepiej odpowiednie zdjęcie dodać niż otwarcie się rozpisywać :)

post-50134-0-77555700-1473333364_thumb.jpg

Przepraszam, ale do tematu ze zdjęciami mało kto zagląda, więc sobie pozwoliłem ;)

• Like 6
Opublikowano

Czyli już nie ma go tam sporo  :lol:  :D

U mnie na jednym zbiorniku to już od czerwca siedzą z kamperami lub namiotami i to nie karpiarze, większość łowi na "trupki". I gdzie ten sandacz się ma tam uchowac do jesieni? Smutna rzeczywistość...

• Like 1
Opublikowano

U mnie na jednym zbiorniku to już od czerwca siedzą z kamperami lub namiotami i to nie karpiarze, większość łowi na "trupki". I gdzie ten sandacz się ma tam uchowac do jesieni? Smutna rzeczywistość...

U mnie od majowego weekendu...