Pier..le nie robię....
Użytkownik bobesku edytował ten post 19 październik 2013 - 22:46
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 październik 2013 - 10:59
Pier..le nie robię....
Użytkownik bobesku edytował ten post 19 październik 2013 - 22:46
Napisano 17 październik 2013 - 12:28
Przerwa w tworzeniu , ale to pewnie czas na testowanie
Napisano 17 październik 2013 - 13:46
Za dużo to ja do testowania nie mam,ale coś się znajdzie Odkładam wszystkie dłubaczko-wykałaczki i zaczynam polowanie na big -fiszzz (czyli szczupaki 70+..hehe )
Użytkownik bobesku edytował ten post 17 październik 2013 - 13:47
Napisano 24 październik 2013 - 12:40
Trenuję pstrągi..będą 3 partie każda inna każdy wob inny , jedne z faktura łuski,ale to zaś Te są pierwsze...wiem już co poprawić,m.in by można kropki zrobić "nie tak rzucające się w oczy" ,ale ja właśnie m.in w te kropki wierzę (coś jak brokat w twisterkach,może dać wiele ,a może nie dać nic ) i we woblerkach do gablotki bym kropki zmienił,do łowienia tak zostają.
Napisano 24 październik 2013 - 12:42
Jeszcze przydałyby się pokrywy skrzelowe, chyba że są ale ja tego nie widzę
Napisano 24 październik 2013 - 13:14
eeee jakoś tak mało kropek
Napisano 24 październik 2013 - 13:40
Jeszcze przydałyby się pokrywy skrzelowe, chyba że są ale ja tego nie widzę
Za pokrywy robi ten srebrno ,złoty "kolorek"-to dla mnie taka ala imitacja skrzeli.bo ja nie lubię robić tych standardowych pokryw (wydłubanych w drewnie),...ale jak coś fajnego wymyslę to zastosuję ,na razie tak mi się najbardziej widzi ,choć zmiany będą na bank....
ale trafiłeś w sedno bo ostatnio myślałem nad tym
eeee jakoś tak mało kropek
hehe jednemu nawaliłem więcej kropek to stwierdziłem,że jednak im mniej tym więcej mi się podoba,potem było łe ta kropka za duża ta za mała (na głowę dostaję chyba) .W jednym wcale nie położyłem bo myślę,że bez akcentów też się przyda Kropek bez kropek
Dzięki za rady i przemyślenia bo ja jestem nauczony:
Lepiej włazić komuś w drogę niż w dupe!!
następne się już robią
Muszę Karolowi jakiegoś dać
Napisano 24 październik 2013 - 13:56
Napisano 25 październik 2013 - 07:25
Za pokrywy robi ten srebrno ,złoty "kolorek"-to dla mnie taka ala imitacja skrzeli.bo ja nie lubię robić tych standardowych pokryw (wydłubanych w drewnie),...ale jak coś fajnego wymyslę to zastosuję ,na razie tak mi się najbardziej widzi ,choć zmiany będą na bank....
ale trafiłeś w sedno bo ostatnio myślałem nad tym
Ciężko mi jest dostrzec to na zdjęciu, albo na zdjęciu nie widać albo mało wyraźne nie chodziło mi o dłubane pokryw tylko właśnie malowane
Jest cacy
Napisano 25 październik 2013 - 07:47
Świetnie Ci wyszedł. Szczególnie oczy, wyglądają bardzo naturalnie, no i ten brzuszek - idealnie dobrany kolorek
Napisano 25 październik 2013 - 07:53
Pikne malowanko :-)
Napisano 25 październik 2013 - 10:24
Pikne malowanko :-)
Najważniejsze,że lepszy od poprzedniego pstrąga, czyli do przodu ,ambicje są większe Takie szkolne 4 na 6 bym se dał (czyli dobrze no ,ale nie bardzo dobrze hehe)
Zawsze te "ale' zostaje ..sam wiesz jak to jest.to by można było polepszyć to tez ,tam zmienić tak mniej farby,tam więcej...
Jeszcze nie zrobiłem nigdy woblera z którego bym był w 100% zadowolony....
joł
Napisano 25 październik 2013 - 10:27
Zub jakiegoś kolorowego na maxa :-)
Napisano 25 październik 2013 - 21:14
Najważniejsze,że lepszy od poprzedniego (...)
Jeszcze nie zrobiłem nigdy woblera z którego bym był w 100% zadowolony....
Jak bym sam to napisał
Tylko dążąc do ideału można stworzyć coś wartościowego. A że ideału nie ma, ogrom pracy przed nami
Napisano 26 październik 2013 - 15:17
Tak ,taak TAK!! ..3-4 lata z drewnianymi okoniami nie idzie na marne..trochę je opaliłem do góry (nie mogę uchwycic ,ale coś widac) ,oczy na żywo są ciemniejsze.
Za woba odwdzięczam się...
Użytkownik Dawido edytował ten post 26 październik 2013 - 15:18
Napisano 26 październik 2013 - 16:18
Pięknie Dawid Fajowy szczupaczesku
Dzięki za foty
Napisano 26 październik 2013 - 20:58
Na a takie foty, to najfajniejsza nagroda dla Twórcy bo "cacyki" nie są w stanie wynagrodzić nakładu pracy, czasu i zaangażowania w ręczną dłubaninę.
Brawo Kuba, za wykonanie i łowność.
Napisano 28 październik 2013 - 12:21
Tak jest Piotruś
Limitowana edycja..4 sztuki zrobiłem
Teraz widać "moją wizję" skrzeli pod odpowiednim kątem... Dość spore te wobki ..potem pozstałe może sfocę a może niet,każdy i tak jest inny.
Użytkownik bobesku edytował ten post 12 listopad 2013 - 17:33
Napisano 28 październik 2013 - 13:46
Ładnie łuseczka wyszła ,taka delikatna i nie wszędzie widoczna ,no po prostu małe pstrążki :-)
Napisano 29 październik 2013 - 10:38
Łuska fajnie wyszła (według mnie oczywiście) bo się nie wyróżnia za bardzo i naturalnie wygląda ,ale do poprawek,zresztą wobek też bo cos mi grzbiet nie pasi-jest zielono czarny a ja bym tam brąz jakiś chyba dał ..Z drugiej strony gdybym w każdym wobku miał to robić łuskę to bym na głowę dostał...(za dużo czasu na to idzie)-od czasu do czasu se walnę wobka z łuskami
Dobra idę robić bo nigdy tych pstrągów nie skończę ,a już mnie gonią ...
@Riczi tu na bank zagląda, a już miał mieć tydzień temu wobki w domu a ja zamiast robić to pier...o łusce hehe
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych