Ja nie gawarit pa ruski, ale da, может быть! (dzięki niech będą za Google translate...)
Nie zapominajmy ze devushka potrzebuje malchika!
Użytkownik Kuballa44 edytował ten post 24 listopad 2013 - 23:04
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 listopad 2013 - 23:03
Ja nie gawarit pa ruski, ale da, может быть! (dzięki niech będą za Google translate...)
Nie zapominajmy ze devushka potrzebuje malchika!
Użytkownik Kuballa44 edytował ten post 24 listopad 2013 - 23:04
Napisano 25 listopad 2013 - 15:10
Kubuś na cierniki nie ma biorów
Za to siedzę nad głowaczami i taki przykład jednego ---fota na szybko po ciemku z lampą..
Oczywiście trzeba mu zrobić jakąś fikuśną płetwę a próbowałem płetewkę zrobić akrylami i nie ,to nie to (poległem),szukam planu "B" i już czekam na przesyłkę
Bez płetwy głowacz to nie głowacz,więc będzie (musi być i koniec)...walczę dalej,fotki następne jak je skończę w 100% .
Edycja :
Mała armia "główek" się robi..dziś mam dobry dzień na struganie idę jak przeciąg!!! już czuję odciski,ale miło
glowaczki korpusy.jpg 983,15 KB 5 Ilość pobrań
Użytkownik bobesku edytował ten post 25 listopad 2013 - 16:57
Napisano 25 listopad 2013 - 16:51
Fajny brzydal. całkiem podobny do mojego jamnika, który z zamysłu miał być głowaczem.
Ja już znalazłem pomysła na płetwy ale czy się uda to zobaczymy
Napisano 25 listopad 2013 - 20:52
coś to tego woba fusami oblał)))
Napisano 25 listopad 2013 - 21:03
Ciekaw jestem co wykombinujesz na te płetwy
Napisano 25 listopad 2013 - 21:34
Za to siedzę nad głowaczami i taki przykład jednego ---fota na szybko po ciemku z lampą..
Stary głowacz, glony ma na sobie hi, hi, hi
Masz rację, do głowacza zawsze płetwa sama się prosi o zaistnienie.
Użytkownik joker edytował ten post 25 listopad 2013 - 21:34
Napisano 25 listopad 2013 - 21:40
coś w deseń kawosza fajnie wyszedł Kuba
Napisano 26 listopad 2013 - 10:55
Ciekaw jestem co wykombinujesz na te płetwy
Oskubie jakiegoś osiedlowego ptaka ,potem nakleję ,stuninguję ,pomaluje pyndzlem i już.
Nic nowego nie wymyślę,wszystko już było
Napisano 26 listopad 2013 - 11:32
To faktycznie bryndza chcesz odwalić chałę?
Napisano 26 listopad 2013 - 12:34
Kuba, fajnie wyglądają te kontury, ale ja robię to trochę bardziej "ekonomicznie".
Odrysowuję na listwie tak żeby wyszło jak najciaśniej, wąskie końce korpusu koło siebie, jeden pod drugim, odwrotną stroną, ~3cm lipy mniej; szerszym końcem też sprasowuję żeby wyszły jak najbliżej siebie ... na tej samej listwie wyjdzie prawie jeszcze połowa korpusików więcej.
Cięcie robisz po skosie, tak żeby oddzielić 2 stykające się ze sobą korpusy.
A co najfajniejsze w tym dużo mniej zbędnego materiału do zebrania Ci zostanie
Takie stare foto znalazłem:
Użytkownik *Hektor* edytował ten post 26 listopad 2013 - 12:36
Napisano 26 listopad 2013 - 12:54
Jak zastosuję pióro to tylko jako tło a na to i tak będę pędzlował...
Nie wyobrażam se przykleić kawałek piórka i cześć...Jak mi się nie spodoba to pomyślę dalej.
(Dobrze,że tego ryby nie czytają bo by powiedziały "co za idiota ,co nas interesuje jakieś tło do płetwy eheh)
Dobra trzeba narybek okonka dokończyć bo już nabierają koloru.Ostatnie takie chyba latem robiłem albo nawet wiosną.
Jedne z moich najulubieńszych wobków
narybek.jpg 1,11 MB 6 Ilość pobrań
p.s Piotresku Ty odpisz w temacie "Skoki Narciarskie 2013" dział Cafe...
nick "Hektor" zrobiłeś i ludzi mylę Hektor to chyba był Gloog
A Święty Jerzy Zwycięzca --->rosyjska łódź podwodna
Użytkownik bobesku edytował ten post 26 listopad 2013 - 13:01
Napisano 26 listopad 2013 - 16:45
Powiem ci że naprawdę dobrze wygląda pióro kuropatwy sam planuje pobawić się z tym niebawem
Napisano 26 listopad 2013 - 17:42
Powiem ci że naprawdę dobrze wygląda pióro kuropatwy sam planuje pobawić się z tym niebawem
Sprawdziłem i faktycznie może to być dobry strzał do głowaczy. Ja tylko do tej ryby kombinuję bo inne to tylko pędzlem robię i już, bez żadnych piór..
Teraz jak pójdę biegać to się rozejrzę za kuropatwą (heh)-dziś widziałem tylko bażanta
Użytkownik bobesku edytował ten post 26 listopad 2013 - 17:45
Napisano 27 listopad 2013 - 21:28
A okónie to jakie dużachne będą?
Napisano 27 listopad 2013 - 22:46
A okónie to jakie dużachne będą?
No takie nawet ci nawet "średniaki"...kole 4cm....
Z jajami też zrobię,ale 20-25mm .Tylko nie wiem czy okonie bo gdzie ja w 20mm paski okoniowe zmieszczę
Napisano 28 listopad 2013 - 07:04
Napisano 28 listopad 2013 - 11:50
No racja Melanżyk, co to za okoń z jednym paskiem
Postrzelamy trochę i porobimy jajca?? Te po lewej za małe ,ale z tych jaderek po prawej można śmiało jakieś mini mini zrobić
RICCI -dziękóweczka za prezent!!! Są jeszcze ludzie dobrej woli co potrafią zaskoczyć i zrobić coś bez interesu..kiedyś się odegram
Dobry człowiek z tego Ryszarda hehe
...................
Skończę okonki i zrobię trochę jajców do "dłubania w dopływach"
Użytkownik bobesku edytował ten post 28 listopad 2013 - 13:50
Napisano 01 grudzień 2013 - 11:27
Powiem Ci, że piskorz to nie takie hop siup mam już pomalowanego wobka. Ostatnie warstwy lakieru,leżakowanie i ster no i próba pracy.
Nie jestem do końca zadowolony z efektu ale jak na pierwszego (i ostatniego) "pijawka" całkiem to wyszło. Za niedługo foty w moim temacie.
Jak tam głowacze? Znalazłeś pióra?
Napisano 01 grudzień 2013 - 12:59
Powiem Ci, że piskorz to nie takie hop siup
Jak tam głowacze? Znalazłeś pióra?
Co do głowaczy -Mają już piórko + trochę farby na to i średnio to wygląda..Tzn dwa na żywo wyglądają naturalnie ,we dwóch innych chyba przekombinowałem,dwa wywaliłem pod wpływem nerwów za okno...
Czegoś się nauczyłem.Teraz następne spróbuję z innymi piórami.Na tą chwilę powiem tak (nie o to mi chodziło),myślałem że to łatwiej pójdzie...
"żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce"...
Napisano 01 grudzień 2013 - 16:29
Wiem czego mi przy niedzieli było trza.....
"Bobików"
Tworze takie wobki koło 3cm.
"chcem" je zrobić na jedną tylną kotwiczkę + jajeczko..Do desingu się nie przykładam (jasny bok+ czarny grzbiet i dziękuję -biorą) Skupiam się mocno na sprawach technicznych.
bobik 3.jpg 1,05 MB 7 Ilość pobrań
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych