Raczej na tym kto jak widzi kolory,cienie,odcienie...Kiedyś czytałem ,że każdy człowiek widzi je troszkę inaczej,A kobiety i faceci to już na 100%
Godzinkę ?? w godzinkę to ja rozkładam "klamoty" do malowania.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 marzec 2014 - 11:55
Raczej na tym kto jak widzi kolory,cienie,odcienie...Kiedyś czytałem ,że każdy człowiek widzi je troszkę inaczej,A kobiety i faceci to już na 100%
Napisano 13 marzec 2014 - 13:45
Aha no to wszystko jasne już wiem dlaczego moje wobki wyglądają jak wyglądają po 5 minutowym malowaniu
Napisano 13 marzec 2014 - 17:53
I drugą pewnie składasz . Prawdziwe rękodzieło wymaga czasu a szczególnie takie malowanki pędzelkowe. Kiedyś rozmawiałem z wyśmienitym muszkarzem kręcącym cudowne muchy, który stwierdził, że woblera się tworzy dłużej od muchy ponieważ muchę on kręci 15 minut a z woblerem kiedyś mu się schodziło średnio 1,5 godziny.Myślałem że z ławki spadnę. .
Bardzo mi się podobają te Twoje malowanki
Napisano 13 marzec 2014 - 23:20
Ten na czwartym zdjęciu od góry to ma w rzeczywistości takie wiśniowe akcenty na grzbiecie, czy coś się odbija?
sory,teraz zauważyłem pytanie
Ano ma takie "wiśniowawe" akcenty ..
Zrobiłem takie chyba 3 sztuki tak na próbę zobaczyć jak wyjdą i raczej będę robił je dalej,bo jakoś wierzę w taki kolor\odcień wiśienki
Juz robię następnę małe stado kurdupli,teraz troszkę ciemniejsze
pozdro
Napisano 14 marzec 2014 - 10:41
Wisienka jest ok Fajnie to wyszło - od razu w oko mi wpadło.
Napisano 16 marzec 2014 - 11:33
Pikne pidełeczko
Jaxona -tylko naklejka odpadła.
Oskubali mnie z kurdupli-i co Pan zrobisz,no nic Pan nie zrobisz...
Własnie,że zrobisz ---->nastepne
Taka ławica kurdupli koło 3,5cm plus "glapioki" 4cm
kurduplasy -korpusy.jpg 29,97 KB 9 Ilość pobrań
W przygotowaniu też coś z "jajami" 23-25mm
No i kończe pstrągi 6,5-7cm...fajnie wychodzą,ale nie chwal dnia przed zachodem , jeden błąd i dziesiątki godzin idą się (cenzura)
Użytkownik bobesku edytował ten post 16 marzec 2014 - 11:35
Napisano 17 marzec 2014 - 19:53
Kuba,po ilości wobków na ostatnich fotkach można sądzić że,z tej hałdy pieńków to już mało co zostało ! Nawet toporka nie zdążyłem Ci podesłać...a,nie zapomnij już po make up-ie ich umieścić w wątku . Respect!
Napisano 22 marzec 2014 - 15:08
Weekend w klimacie "bobelków"...żaden poza 3cm nie wychodzi
Ogólnie robię chyba z 10 rzeczy naraz ,więc zanim coś skończę to ćwierć wieku minie....
kurduple 1.jpg 1,13 MB 17 Ilość pobrań kurduple 2.jpg 47,64 KB 12 Ilość pobrań
Napisano 22 marzec 2014 - 17:42
pianka by ci ulatwila zycie .... myslales nad tym czy tylko struganko?
Napisano 22 marzec 2014 - 19:39
Powiem Ci Panie,że ciężko by mi było się rozstać z lipą .Od niej zaczynałem i tak do teraz zostało.....za bardzo też lubię samo siedzenie z nożykiem i dłubanie w drewnie
Nigdy nie myślałem o pianie,nie myślę i raczej nie będę myślał--- Tak jak teraz mi dobrze
Ale myślałem kiedyś o obrotówkach by sobie (tak dla mnie tylko) poskładać jakieś blaszki....
Napisano 22 marzec 2014 - 20:40
ja tez na poczatku gdy strugalem nie myslalem o piance zreszta wiekszosc ludzi tak ma malo kto od razu zlapal za pianke.... nie namawiam a tylko podsuwam pomysl co do obrotowek to tez myslalem ciekawy temat jeszcze do konca go nie odpuscilem
Napisano 23 marzec 2014 - 14:42
bielik, wara od Kuby i od namawiania go do piany Bobo, jak byś nie wyrabiał, to "jakiegoś chińczyka" zatrudnij, posadź na ryczce i niech struga
Użytkownik *Hektor* edytował ten post 23 marzec 2014 - 14:45
Napisano 24 marzec 2014 - 11:29
Pozwolę sobie na taki mały wpisik w wątku Kuby dotyczący jego twórczości...Nigdy nie ukrywałem że, jestem admiratorem wyrobów z pod znaku Made in Bobescu,lubię i to bardzo, również samego artystę. Nie chciałbym być posądzony o kryptoreklamę,ale muszę podzielić się swoimi przemyśleniami o woblerach Jakuba.
Przynentę oceniamy przede wszystkim pod kątem jej skuteczności na łowisku,miło jest gdy wykonana została estetycznie i z pomysłem. Najważniejsze aby poprzez swój wygląd oraz pracę działała wabiąco na ryby. To można powiedzieć jest standardowa formułka,lecz czasami trafiamy na rzeczy wyjątkowe,nie podlegające łatwej klasyfikacji...i takie są właśnie woblery Bobescu.
Posiadacze w/w wyrobów wiedzą co mam na myśli . Tak na prawdę nie wiem,co mam z nimi zrobić? Z jednej strony,to normalny wobler przeznaczony do połowu ryb,zbudowany według standardowych reguł. Z drugiej strony jednak...to dzieło sztuki! Takiego malowania nie robi nikt ze znanych mi twórców przynęt. Jest ono wyjątkowo oryginalne,zawierające mnóstwo niuansów. Każdy wobler jest jak obraz,można go oglądać godzinami i podziwiać maestrię wykonania. To już Akademia Sztuk Pięknych!
Nigdy bym nie pomyślał że,wyrób woblerów może być wyjątkową sztuką...myliłem się i to bardzo!
Tym wpisem pragnę okazać szacunek dla talentu Jakuba,a wszystkim tym którzy nie mieli w rękach jego woblerów życzę wytrwałości w oczekiwaniu na zamówienie...bo na prawdę WARTO!
Napisano 24 marzec 2014 - 12:42
Hej ho!
...To widzę wróciłeś z dalekiej podróży i odebrałeś nowy zestawik i się spodobał,trochę się zmieniło od poprzedniego fajnie po to robię by ludzie radochę mieli,nigdy parcia na kasę nie miałem i nie będę miał-kto mnie zna z "reala czyt.na żywo" ten wie...a 1\3 wobków za darmo rozdaję
Potrzebuję jeszcze sporo czasu na sprawy techniczne itd...nauka trwa!
Staram się rozwijać, tak jak kiedyś napisałem:
"Nie jest najważniejsze byś był lepszy od innych,najważniejsze jest,byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego"
Użytkownik bobesku edytował ten post 24 marzec 2014 - 17:09
Napisano 28 marzec 2014 - 14:15
Hej ho!
Mam niesprawnego laptopa ,więc nie widzę dobrze tych zdjęć...-może być kiepska jakość
Nie były mierzone,ale coś koło 7cm. W weekend się zajmę sterami.
Żerują ...bo z doniczki im wychodzą małe glizdy a z liści spadają różne muchobąki
Dzięki @Pasta
Użytkownik bobesku edytował ten post 28 marzec 2014 - 16:14
Napisano 28 marzec 2014 - 14:17
po kliknięciu tez nic nie widać
Polecam http://photobucket.com/
już działa:)
Użytkownik Pasta edytował ten post 28 marzec 2014 - 14:45
Napisano 28 marzec 2014 - 18:46
Weekend w klimacie "bobelków"...żaden poza 3cm nie wychodzi
Ogólnie robię chyba z 10 rzeczy naraz ,więc zanim coś skończę to ćwierć wieku minie....
Sporo materiału idzie do kosza, chyba że wykorzystujesz na inne woblery.
Napisano 29 marzec 2014 - 16:39
acia, acia...
To co je najbardziej wyróżnia to malowanie głowy. Chyba nikt poza tobą nie poświęca głowie tyle uwagi. Super, jak zawsze.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych