Gdzie łowiłeś od zatoczki na moście w górę? Musze w realu te twoje wobki zobaczyć, może jakiś interesik ubijemy, nie mam daleko.
Woblerki bobesku
#1281 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2014 - 17:03
- bezi lubi to
#1282 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2014 - 17:59
No cóż.Artyście wolno
Do artysty to jeszcze kilka ,kilkanaście lat pracy nad wobkami ,ale powyugłupiać się lubię....
Gdzie łowiłeś od zatoczki na moście w górę? Musze w realu te twoje wobki zobaczyć, może jakiś interesik ubijemy, nie mam daleko.
Ja tam podjeżdzam od czasu do czasu tylko ustawiać wobki bo mam w miarę blisko i fajny dojazd.
(to też zależy gdzie akurat jestem)
Na ryby tam nie chodzę ....Takze ani nie szedłem w górę rzeki ani w dół,stałem przy moscie
Użytkownik bobesku edytował ten post 28 grudzień 2014 - 18:00
#1283 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2014 - 12:55
Witam
Jako ,że dostałem prezent od jednego forumowicza w postaci żyłeczki Smarta 0,16 Dual Band
Skoro mam ją "przetestować" na wiosnę to muszę mieć czym
Pierwszy raz w życiu robię woblerki "pod żyłkę",a co Takie ooo koło 3,5 -3,8cm
Mam w planach też okonki koło 4cm....strzebelki 5,5cm...."zwykłe piąteczki"..piskorzaki....pomysły są,są.
Wzięło mnie trochę na mniejsze wabiki,jakbym wiosnę czuł?? Chociaż wczoraj walczyłem nad woda w -8st...
smart& korpusiki.jpg 1,13 MB 3 Ilość pobrań
Wszystkiego dobrego!
Użytkownik bobesku edytował ten post 29 grudzień 2014 - 12:58
- *Hektor* lubi to
#1284 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2014 - 15:40
No to wreszcie się doczekam tych 4 cm Po cało rocznym oczekiwaniu
#1285 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2014 - 16:43
No to wreszcie się doczekam tych 4 cm Po cało rocznym oczekiwaniu
No bo Ty chciałes 4cm kiełbie ,nie? A takich nie robiłem w tym roku..najmniejszy miał chyba 5,5
4centymetrowe zrobię ,ale "percze".Jak chcesz takiego małego okoneczka to Ci "załatwię" jak skończę
.........
Z innej beczki to dzis wióry lecą aż się kurzy!! Dobry dzień mam do drewienka.
Przygotowania na nocki 2015,,,takie "5cm"...kolor nieważny ,ale będą w jakiś naturalnych barwach....przełaziłem setki kilometrów po nocach na rzekach i jakieś wnioski wyciągnięte mam..(uczymy się całe życie ,wiadomo)...jestem pełen optymizmu,,już "se" nawet porządny termos zamówiłem
piątki na magazynie.jpg 994,52 KB 3 Ilość pobrań
Użytkownik bobesku edytował ten post 29 grudzień 2014 - 16:59
- *Hektor* lubi to
#1286 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 16:48
Witam
Latem zacząłem robić stado kiełbi,,,od 7,5cm do nawet 10.5cm..Jesienią miałem na nie wielkie szczuble łowić...jesień minęła a kiełbie niedokończone leżą i się kurzą....
Dziś stwierdziłem,że je dokończę (siędzę i robię....taki klimat jak na foto--identiko )
..Zmienił bym skrzela na bardziej stonowane,ale już za późno..choć w realu one się tak nie święcą ..
Zostało mi nałożenie kilku warstw lakieru ochronnego + zrobienie sterów.
Tarło na żwirku
Klik na fotkę (lepiej wtedy widać)
Użytkownik bobesku edytował ten post 30 grudzień 2014 - 18:17
- Artech, Tomy, Parf i 9 innych osób lubią to
#1287 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 17:18
Wyglądają obiecująco, wziąłbym jednego takiego z sterem w dół tak bardziej pionowo. Będe jutro przejeżdżał przez Twoją miejscowośc bo na działkę jadę.
- bobesku lubi to
#1288 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 17:45
Kiełbie we łbie
- bobesku lubi to
#1289 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 18:15
Wyglądają obiecująco, wziąłbym jednego takiego z sterem w dół tak bardziej pionowo. Będe jutro przejeżdżał przez Twoją miejscowośc bo na działkę jadę.
Stery wszystkie w "poziom"...
Jak skończę to wrzuce fotki i komu "przypasi" to sie podziele na jerku (powiem,opisze co i jak). Ja całego stada w plecaku nie zmieszczę
Ale kiedy ja je skończę? Kiedy ustawię?? Pewnie koło lutego,priorytet teraz to opłacić jak najszybciej karte wędkarską.
Użytkownik bobesku edytował ten post 30 grudzień 2014 - 18:16
#1290 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 18:49
Stery wszystkie w "poziom"...Ale kiedy ja je skończę? Kiedy ustawię?? Pewnie koło lutego,priorytet teraz to opłacić jak najszybciej karte wędkarską.
Na górze leży taki na wszystkich od góry na fotce, ma ster jakby bardziej w pion niż w poziom. Jeśli to nie tajemnica do jakiego koła należysz?
Użytkownik Luccio edytował ten post 30 grudzień 2014 - 18:51
#1291 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 19:14
Coraz lepsze robisz................................................................................................................................ zdjęcia
Wreszcie i ja, ślepy, nie muszę dziesięć razy wszystkiego powiększać, by szczegóły zobaczyć. A, jak zwykle, jest na co popatrzeć
- bobesku lubi to
#1292 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 20:23
Pięknie się prezentują te kiełbiki...proszę o mnie pamiętać jak już będą po tarle
Pozdrawiam.
- bobesku lubi to
#1293 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 20:31
Na górze leży taki na wszystkich od góry na fotce, ma ster jakby bardziej w pion niż w poziom. Jeśli to nie tajemnica do jakiego koła należysz?
Tego kiełbia już dawno nie ma i raczej nie będzie (chyba,że w czerwcu pod sandałka się zrobi w takich barwach jakieś płytko chodzące "lustereczko" ) ..Tamten i tak miał inną pracę, bo typowo agresywną "dupeczkową" do wkurzania szczubli na płytkiej wodzie ...teraz kończę ,ale głębiej schodzące ,czyli zupełnie inne stery i umiejscowienie steru i bla bla bla:)
Przynależność wedkarska:
1.Koło - "Centra" Poznań
2.Wędkarski Klub Sportowy "Szczupak Rogalinek"
3.TPRW
(tyle z wędkarskich)
status - kawaler
bezdzietny
Ale nienawidzę jednej rzeczy w wędkarstwie--> łowić z kimś...a jak ktoś stoi koło mnie na rybach to mnie uj strzela...
Nikt mnie nie lubi (wędkarsko),bo z nikim się na ryby nie umawiam...jak mam łowić z kimś lub obok kogoś, to wolę woblery robić
Taki już jestem ,nie gadam na rybach,ani o rybach ...Nawet jak z ojcem jeżdzę to wysiadamy z auta jest "start" i znikam gdzieś na kilka godzin
Wyjątkiem są zawody,ale tam nie mam wyboru bo zdarza się obok 70 osób
Nie lubię też wód stojących ...łowię na nich jak muszę, lub dla "odskoczni" od rzek,rzeczek,rzeczułek...strumyczków,strumieni ...Rzeka z dnia na dzień jest inna,zmienna,wciąż zaskakuje ona po prostu żyje .. szczerze dla mnie wody bez "prundu" mogłyby nie istnieć
Ale każdy woli co innego
Coraz lepsze robisz................................................................................................................................ zdjęcia
Wreszcie i ja, ślepy, nie muszę dziesięć razy wszystkiego powiększać, by szczegóły zobaczyć. A, jak zwykle, jest na co popatrzeć
To się cieszę Marzy mi się jakiś aparacik (lustrzanka)
Wysiada mi komputer ,więc mam na co odkładać "dukaty"
Pięknie się prezentują te kiełbiki...proszę o mnie pamiętać jak już będą po tarle
Pozdrawiam.
Jasna sprawa W lutym będą wytarte "bankowy termin"
Dobra bo się rozgadałem a trzeba korpusiki strugać...
hejjj
Użytkownik bobesku edytował ten post 30 grudzień 2014 - 20:37
- krystiano1981r i kaczor lubią to
#1294 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 21:11
Strugaj strugaj )))
- bobesku lubi to
#1295 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2014 - 22:05
A wobki co tu gadac piekne jak zawsze
- bobesku lubi to
#1296 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2015 - 09:40
piekny towarek
jak bedą gotowe tez sie pisze na jednego
- bobesku lubi to
#1297 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2015 - 21:19
O! PANIE KIEŁBIU... PAMIĘTAJ RÓWNIEŻ I O MNIE
- bobesku lubi to
#1298 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2015 - 23:09
piekny towarek
jak bedą gotowe tez sie pisze na jednego
Tak jest kierowniku
O! PANIE KIEŁBIU... PAMIĘTAJ RÓWNIEŻ I O MNIE
Pamiętam
Jutro do nich usiąde ...
- Bander lubi to
#1299 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:39
Ładna pogoda ,lecę zrobić fotki nowych stworków:) Korzystamy ze słoneczka!!!
Co do kiełbi to pierwsze będą skończone te większe sztukasy
Użytkownik bobesku edytował ten post 06 styczeń 2015 - 14:40
#1300 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:43
................. (coś się mnie dwa razy "klikło"? Dobra wrócę niedługo z fotkami...no cóż jeden bezsensownie nabity post więcej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych