To ja też chętni nabędę, ponieważ ostatnio kupione czwóreczki mi się sprawdziły nooo .... w zasadzie tylko jedna bo druga jeszcze nie widziała wody
Woblerki bobesku
#1521 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 18:17
- bobesku lubi to
#1522 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 14:33
Wieczorem się odezwę do Was na Pw...
Tutaj prawdziwi "fajterzy"...7 i 7,5cm,wolno tonące na cięższych kotwach "8" i "6" ..
Praca--> drobniutka z szybką amplitudą drgań....puszczony na napływ,przelew lub opaskę głównie w letnich porach roku ściąga bolki,drobne sumki jako przyłowy ,szczupłe i sandacze,polecam na noc na zanderka (robi robotę,bynajmniej na Warcie gdzie łowię,,łowiłem)...
zimą,wczesną wiosną wobek dedykowany pod większe pstrągi
Mój ulubiony wobler ,jak mi się nie chce dłubać na małe przynęty
Użytkownik bobesku edytował ten post 05 listopad 2015 - 14:37
- Artech, stoner, Ricci i 6 innych osób lubią to
#1523 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 14:42
Swietne malowanie
- bobesku lubi to
#1524 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 15:08
Wieczorem się odezwę do Was na Pw...
Tutaj prawdziwi "fajterzy"...7 i 7,5cm,wolno tonące na cięższych kotwach "8" i "6" ..
Praca--> drobniutka z szybką amplitudą drgań....puszczony na napływ,przelew lub opaskę głównie w letnich porach roku ściąga bolki,drobne sumki jako przyłowy ,szczupłe i sandacze,polecam na noc na zanderka (robi robotę,bynajmniej na Warcie gdzie łowię,,łowiłem)...
zimą,wczesną wiosną wobek dedykowany pod większe pstrągi
Mój ulubiony wobler ,jak mi się nie chce dłubać na małe przynęty
Ello, do mnie odezwij się również Pozdrawiam
- bobesku lubi to
#1525 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 12:33
Walczymy,środek listopada wymiana 5gr kijaszków na "grube szczytówki"...np.5 na 50
Nowy skromny wysyp 5,5cm woblerków o drobniutkiej pracy z małym lusterkiem,tonące..(idealne do delikatnego łowienia,delikatny patyczek,cieńiutka lineczka i to ich żywioł)..bardzo cińkie w krzyżu,lecz wysoki korpus tzw. krąpiowaty --> "delikatne"..prowadzenie wolne i średnio-wolne...ich czas od wiosny,czuje już strzały dużych kleni hi hi ...teraz grubszy kaliber
Użytkownik bobesku edytował ten post 08 listopad 2015 - 12:38
- Piotrek Milupa, Milan, stoner i 3 innych osób lubią to
#1526 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 14:19
Ciekawe jest Twoje malowanie woblerów. Pozostało Ci coś z kleniówek?
#1527 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 14:45
Mam od Kuby zestawik kleniówek/okoniówek , duszki i inne. Nie łowię już na małe wobki . Jeżeli jesteś zainteresowany podaj adres email na priva , podeślę fotki .
#1528 ONLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 21:08
Uwielbiam woblery w odcieniach brązu i zieleni Sprawdzają mi się praktycznie na każdej wodzie.
Masz mega talent, a Twoje malowanie jest unikatowe
- bobesku lubi to
#1529 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2015 - 15:37
Niedługo coś zrobię w tym klimacie
#1530 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2015 - 17:16
Bioro...małe jeziorko + cisza,spokój + deszczyk + "twistero-pierzaki hand made",lub ciężej na wobki 6-7cm.... jakoś niechętne dziś na żelastwo...jutro może im się odmienić
112_3863.JPG 185,04 KB 3 Ilość pobrań
112_3856.JPG 193,69 KB 3 Ilość pobrań
Użytkownik bobesku edytował ten post 11 listopad 2015 - 17:17
- popper, Ricci, Pride i 1 inna osoba lubią to
#1531 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2015 - 09:57
Małe pstrążki "piąteczki" gotowe do malowania....podzielę je chyba na 2-3 małe podzespoły i każda wymaluję inaczej oooo
pstrazki 5.JPG 106,4 KB 7 Ilość pobrań
Pozdrawiamy moczykijów z pomostu 30stki z plusem są,,czterdziestki nie chcą...
pomost.JPG 114,23 KB 7 Ilość pobrań
Użytkownik bobesku edytował ten post 14 listopad 2015 - 09:58
- popper, Piotrek Milupa, stoner i 1 inna osoba lubią to
#1532 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2015 - 20:15
bobesku może coś uda się zrobić w bardziej srebrnych kolorach na wzór uklei albo słonecznicy? takie z 8-9 cm i waga około 8-12 g? z góra czarna i niebieska? takie szersze.. ster SDR oraz Twój standard na rożne warunki. wiesz już ze drewno to nie problem
#1533 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2015 - 09:56
bobesku może coś uda się zrobić w bardziej srebrnych kolorach na wzór uklei albo słonecznicy? takie z 8-9 cm i waga około 8-12 g? z góra czarna i niebieska? takie szersze.. ster SDR oraz Twój standard na rożne warunki. wiesz już ze drewno to nie problem
Wszystko się da kolego,tylko robiąc wobki z drzewa i co ważne w tym wypadku ozdabiając je akrylami (nie ma metody bardziej pracochłonnej), to bym musiał się sklonować.
Jak ja mam siedzieć 3 tygodnie nad kilkoma SDR uklejkami na które i tak nie będę łowił już w tym roku.to sam rozumiesz .Do tego dochodzi zamówienie sterów pod te uklejki a to trochę kosztuję ,bo zamawia się je w średnich a najlepiej większych ilościach...
Ja nigdy nie przyjmowałem zamówień na woblery jakie sobie ktoś zażyczy.Chcę się tym bawić ,ma mi to sprawiać radochę a nie robienie na siłę czegoś co mi jest niepotrzebne,lub mnie nie cieszy..Kiedys takie ukleję zrobię na jesień ,jak mi odbudują ekosystem zniszczonej Warty,,, ( nie czekaj,może to potrwać kilkanaście lat)
Do końca lutego będą to woblery "pstrągowe" typu ślizy,piskorzaki,pstragi,głowacze,kozy i jakieś bez nazwy na które mówie "noł nejmy" -co mi serce podpowie
5-7cm,niektóre o pracy drobnej inne trochę szerszej...ale żadne bardzo agresywne wariaty
No i bankowo jakieś stado maluszków się pojawi (tak dla odmiany ,bo nienawidzę rutyny)...
90% tego co zrobię wrzucam w internet i na pewno tu na forum lub na "fanpejdżu na FB" zapodam" fotkami..
A dziś przy niedzieli,zalewam się tradycyjnie "sportową kawą" zbożową bez cukru i siadam do małych pstrążków. Chcą bym je popieścił pędzelkami mmmmm
Użytkownik bobesku edytował ten post 15 listopad 2015 - 09:58
- gulf, stoner, *Hektor* i 3 innych osób lubią to
#1534 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2015 - 09:31
Duże ślizy po zamojsku ..najlepsze,że w ten mały słoik upchałem około 50 korpusów 7cm
ślizy.JPG 100,39 KB 6 Ilość pobrań
- gulf, stoner, *Hektor* i 3 innych osób lubią to
#1535 ONLINE
Napisano 21 listopad 2015 - 14:05
- bobesku i woblery z Bielska lubią to
#1536 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2015 - 16:57
Czołem...Pstrążki "piąteczki" prawie gotowe..Mówię na nie piątki,ale tak średnio mają 5,3 do 5,7cm..
Tego koloru tu chyba jeszcze nie było ...Spód lekki pomarańcz-bardziej podchodzi ten kolorek w tzw.łososiowy...
Boki jak widać na fotkach a grzbiet czarny i 90% z nich ma zrobione czerwone intensywne przejścia na grzbiecie ( coś jakby go jakiś stworek lub inna rybka dziabnęła,,,taka "rana" )
..Za kilka dni będą gotowe do łowienia.
Teraz czekam na stery
Udanego weekendu
bobesku
- Milan, gulf, stoner i 13 innych osób lubią to
#1537 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2015 - 18:08
Pzdr
- bobesku i Prus lubią to
#1538 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2015 - 18:37
zajefajne te pstrążki ! jak będą pracować?
Użytkownik maro zebaty edytował ten post 28 listopad 2015 - 18:40
#1539 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2015 - 19:34
Jeśli jakieś pstrążki trafią na giełdę to piszę się na dwie sztuki.
Pzdr
Odłożę Ci dwa ,bo nie wiem czy bedą na giełdzie ..Jak będą już do łowienia to napisze PW
zajefajne te pstrążki ! jak będą pracować?
Dzięki,przekaże im Zależy jaki ster im dam na "stałe"...żadne szerokie X,Y itp,takich wobków już nie robię,choć należy mieć takie w pudełku,to jasne ..
W takim klimacie lubię woblerki o dość drobnej (ale bez przesady),subtelnej pracy,"szmyru myru" po kamyczkach i zaczepach Musi trochę dupeczką ruszać ....
Jak Konrad podeśle stery to wrzucę strzebelki parami,,,samiczki (szarobure ,smętne,smutne i spokojne,stonowane barwy) plus samce (napalone,kolorowe i gotowe na "taniec" )
Oj będzie tu bal!!!
- *Hektor* lubi to
#1540 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2015 - 19:57
odłóż jednego który " pokazuje boczki " malowanie
- bobesku lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych