Plecionki z Chin
#561 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 15:34
#562 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 17:07
Mógłbyś podać link do plecionki o której piszesz. Z góry dziękuję.
#563 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 17:35
pisalem o tej
https://pl.aliexpres...2492628972.html
zamawialem ta https://pl.aliexpres...2492010669.html chinczyk sie pomylil.
Użytkownik Michci0 edytował ten post 11 styczeń 2017 - 17:46
#564 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 18:42
#565 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 19:26
Serwus!
Dzisiaj odebrałem swoją przesyłkę.
Kastking 10lbs. Na pierwszy rzut oka...szału nie ma- dość wyraźny splot Spróbowałem na szybko unieść nią 6kg. Pierwsza i ostatnia próba zakończyła się klęską (pękł podwójny palomar). Pomęczę ją trochę w sezonie, jednak po samej strukturze linki widzę, że "trochę"jej brakuje do Power Pro, Strena itp.
Pozdrawiam,
W
- psulek i xyzzvpc lubią to
#566 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 20:59
10lb chciales podniesc 6kg? moje 12lb pekalo przy 3.5kg.... po calej dlugosci linki
- xyzzvpc lubi to
#567 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:03
10lb chciales podniesc 6kg? moje 12lb pekalo przy 3.5kg.... po calej dlugosci linki
Przepraszam. Już się poprawiam. Miałem na myśli linkę 15lbs (0,14mm). Dziękuję za czujność
#568 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:39
Dziś miałem w rękach to 15lb/0,14mm . Grubość rzeczywista to min 20lb a w mm to tak 0,22 - teraz i na sucho. Pewnie po paru namaczaniach zrobi się z tego grubość 30lb.
Jak dla mnie SZAŁU NI MA !!!!!!!! Nie wiązałem i nie sprawdzałem wytrzymałości , oględziny mi wystarczyły.
- xyzzvpc i Zander+ lubią to
#569 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:48
Serwus!
Dzisiaj odebrałem swoją przesyłkę.
Kastking 10lbs. Na pierwszy rzut oka...szału nie ma- dość wyraźny splot Spróbowałem na szybko unieść nią 6kg. Pierwsza i ostatnia próba zakończyła się klęską (pękł podwójny palomar). Pomęczę ją trochę w sezonie, jednak po samej strukturze linki widzę, że "trochę"jej brakuje do Power Pro, Strena itp.
Pozdrawiam,
W
Dziś miałem w rękach to 15lb/0,14mm . Grubość rzeczywista to min 20lb a w mm to tak 0,22 - teraz i na sucho. Pewnie po paru namaczaniach zrobi się z tego grubość 30lb.
Jak dla mnie SZAŁU NI MA !!!!!!!! Nie wiązałem i nie sprawdzałem wytrzymałości , oględziny mi wystarczyły.
Często kijki za grube setki , młynki i multiki również. Podróż na wodę i inne wydatki.
A tu oszczędzać na jednym z ważniejszych elementów. Nie rozumiem. To już lepiej młynek i multik w Chinach kupić za 30 USD a linkę wziąć pewną.
- kostom63, Szymon82, xyzzvpc i 3 innych osób lubią to
#570 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:54
Ja tego nie kupiłem, tylko kolega pokazał ten wynalazek. Mnie nie stać na takie plecionki .
Użytkownik miramar69 edytował ten post 11 styczeń 2017 - 22:00
- psulek, godski, xyzzvpc i 2 innych osób lubią to
#571 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:54
Często kijki za grube setki , młynki i multiki również. Podróż na wodę i inne wydatki.
A tu oszczędzać na jednym z ważniejszych elementów. Nie rozumiem. To już lepiej młynek i multik w Chinach kupić za 30 USD a linkę wziąć pewną.
Zasada zawsze jest taka sama.
Twój zestaw jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo.
W obecnych czasach te lepsze plecionki to nie jest jeszcze tak wielki koszt.
Taką szpulke Power Pro można kupić już za 60 zł i ma się dość "pewną" linke która starczy na minimum sezon.
Niby się oszczędza na plecionkach, ale traci się więcej przynęt, no i pewnie i ryb.
No ale jak kto woli ...
- psulek, godski, xyzzvpc i 1 inna osoba lubią to
#572 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:59
To nie jest kwestia oszczędności
Lubię namacalnie sprawdzić pewne rzeczy, zamiast ferować wyroki zza monitora. Bajdurzenie pozostawiam innym
- Artech, yacaré, psulek i 9 innych osób lubią to
#573 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2017 - 22:08
To nie jest kwestia oszczędności
Lubię namacalnie sprawdzić pewne rzeczy, zamiast ferować wyroki zza monitora. Bajdurzenie pozostawiam innym
Nie feruję wyroków. Napisałem tylko że tego nie rozumiem.
Wiem , ze w niektórych przypadkach to nie jest kwestia oszczędności. Sam przecież kilkakrotnie kupowałem tanie przypony czy inne rzeczy.
#574 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2017 - 21:02
Jak już się tak Wszyscy wysprzęglają to zdradzę że też kupiłem z ciekawości Kastking Mega 8 -30lb.(sam top od Kastkinga) Dużo nią nie łowiłem ale na pierwszy rzut oka strasznie gruba ,wyraźnie grubsza od P.P.-30lb.,minimalnie cieńsza od 8 splotowej xzogi 50lb. Dużo mniej gładka od tej xzogi,nie mówiąc już o linkach YGK i Sunline które mam. Przekrój prawie okrągły,splot ok.Już po pierwszym 2 godzinnym łowieniu się podbarwiała (choć przy nawijaniu prawie nie zostawiała farby) z zielonej na żółtą ale tak nie regularnie (zrobił się taki żółto zielony camo).Co do wytrzymałości to jeszcze nie miałem solidnego zaczepu więc nie wiem...Może kiedyś w wolnej chwili pobawię się z wagą sprężynową...
#575 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2017 - 21:23
#576 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2017 - 21:25
Nikt nie używa...ale wszyscy kupują i testują w domach i fotelach, pozostali się przyglądają i ewentualnie krytykują
- Wojtek B., coma, Alaryk i 1 inna osoba lubią to
#577 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2017 - 21:27
Koledzy jak z plecionka KASTKING? Uzywa ktos? Myslalem o zakupie 20 lb i chetnie poznam opinie jak z wytrzymaloscia na wezle i ogolnie jak sie spisuje?
Kamil, przeczytaj wątek od deski do deski
- rothen lubi to
#578 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2017 - 21:57
Koledzy jak z plecionka KASTKING? Uzywa ktos? Myslalem o zakupie 20 lb i chetnie poznam opinie jak z wytrzymaloscia na wezle i ogolnie jak sie spisuje?
Od paru tygodni przewija się ta plecionka tu w dywagacjach. Chyba nawet najwięcej jest tu o niej napisane,podparte nawet filmikami z YT.
Trzeba się jednak cofnąć i poprzebierać w wypowiedziach.
#579 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2017 - 22:06
Od paru tygodni przewija się ta plecionka tu w dywagacjach. Chyba nawet najwięcej jest tu o niej napisane,podparte nawet filmikami z YT.
Trzeba się jednak cofnąć i poprzebierać w wypowiedziach.
Juz znalazlem odpowiedz na swoje pytanie 😀
#580 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2017 - 00:47
- godski i urasenty lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Czi