Ja u偶ywam z powodzeniem w Szwecji. Moje 艂owiska sa mocno zaczepowe i w wodzie jest mn贸stwo wielkich i mniejszych kamieni prze co plecionki dosc szybko sie zu偶ywaj膮 i ich ilo艣膰 drastycznie maleje na szpulach z kazdym wypadem.Zwyczajnie szkoda mi inwestowa膰 kas臋 w drogie linki jezeli 150m wystarcza na ok miesi膮c dosc intensywnego w臋dkowania.
Co do samych plecionek, to podobno sa to linki produkowane w Japonii, a konfekcjonowane w Chinach, przynajmniej takie info dosta艂em na forum. U偶ywam trzech grubo艣ci:
-0,10-8lb na okonia/szczupaka na lekko i ta jest wyra藕nie sp艂aszczona
-0,14-15lb na sandacza i tu przekr贸j jest juz okr膮g艂y
-0,16-20lb na szczupaka i tu podobnie jak w przypadku 0,14 przekr贸j jest okr膮g艂y.
Plecionki nie strzepi膮 sie i dosc wolna trac膮 kolor, parametr贸w nie mierzy艂em ale sa dosc mocne wiec pewnie przybli偶one do podanych przez producena, w kazdym razie na 0,16 da sie rozgiac hak pod warunkiem poprawnego w臋z艂a bo inaczej b艂yskawicznie puszcza ale to chyba jak ka偶da. Ostatnio na 0,16 wyjecha艂 po dosc si艂owym holu i skr臋conymi hamulcu szczupak 108cm i 8,29kg. Generalnie nie testowa艂em innych tanich linek wiec trudno jest mi cokolwiek por贸wnywa膰 ale te Goal ThinkLine wg mnie sa godne polecenia i na prawde daj膮 rad臋 szczeg贸lnie przy relacji jako艣膰/cena.
U偶ytkownik PatLove edytowa艂 ten post 09 pa藕dziernik 2016 - 18:50