czy ktos moze polecic jakas niezłą plecionke z ali do multika - do przynet około 120 g ( dopiero sie ucze wiec chyba wole cos grubszego )
z góry dziekuje
tytulem wstepu: testuje zwykle plecionki waga wedkarska na dlugosci okolo 2-4m z obu stron agrafki czasami zawiazane lacznikiem bezwezlowym, ale najczesciej palomarem po obu stronach.
podzielilem sobie swoje wyniki na 4 kategorie - ponizej 50% deklaracji z pudelka, 50-60%, 60-75%. 75% +
prawie nie mam grubych linekw kategorii 75+ (im linka mocniejsza na papierze tym bardziej sie rozjezdza z wynikiem faktycznym w moim tescie - to samo jak ultra cienkie, wszystkie linki 75%+ to linki 10-14lbs). Na dzien dzisiejszy ilosc linek testowanych to 30-40szt.
teraz do linek:
JOF 8 https://www.aliexpre....27424c4dicqzza
kupilem 300m 60lbs wytrzymuje na sucho 12 do 16kg w zaleznosci od wezla/dlugosci. Uzywam wersji multi kolor na razie krotko, ale nic nie daje powodow do zmartwien.
tsurinoya fast x9 (nie ma juz tej strony gdzie kupilem) mam wersje pe 5.0 opisana jako 29kg - wytrzymuje ponad 16kg. Uzywam jej do najciezszej szczupakowej wedki (uglystik 20-30lbs + multik piscifun alijoz 300 - rzuca spokojnie wszystkim co mam (obecnie najciezsza przyneta to bodaj replikant foxa 35cm cos kolo 450g)
PS kupilem tez ciensze linki tsurinoya 0.6 i 2.0 PE i obie wpadly do kategorii - ledwie ponad 50% z tego co na pudelku.