Woda duza i metna ,ale jak bylo cieplej i mniej wody cos tam sie dzialo...
Pilica i okolica
#81 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2017 - 08:19
- Maciek Rożniata, marienty i coma lubią to
#82 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2018 - 16:28
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
- Piotr Gołąb, marienty, zator i 3 innych osób lubią to
#83 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2018 - 12:12
#84 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2018 - 13:28
Witam jak tam woda w Pilicy, czysta, podniesiona? Interesuje mnie rejon Warki
Woda w Pilicy w Warce jest już całkiem fajna. Stan wody na tą chwilę wynosi 154 cm i przepływ 30,5 m3. (czujnik wody Białobrzegi.)
Byłem w zeszłym tygodniu na muchę i woda zaczyna ładnie żyć. Jakby co, to pytaj, jestem na bieżąco.
#85 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2018 - 13:32
W Sulejowie na Pilicy przy moście woda sporo opadła ,porobiły sie nawet wysepki .Sporo roslinności przybrzeżnej , co do poziomu to nie napiszę bo przejeżdżam autem i tylko spoglądam na boki z mostu.
#86 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2018 - 12:23
Ładna pogoda kilka konkakcikow z tuba ale ogólnie na zero
#87 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2018 - 09:11
Panowie podbijam temat.
Zastanawiam się nad jakimś sobotnim wypadem nad Pilicę, może ktoś polecić jakieś w miarę dzikie miejsce z małą ilością ludzi/kajaków? Też takie żeby nie było zbyt płytkie?
Chodzi oczywiście o klenie, chociaż marzy się brzanisko....
Jest w ogóle sens drążyć ten temat czy wyrzucić go z głowy tak szybko jak się pojawił?
#88 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2018 - 11:55
Jest w ogóle sens drążyć ten temat czy wyrzucić go z głowy tak szybko jak się pojawił?
Myślę, że Pilica i spontaniczny, jednorazowy wypad nad jej wody to nie jest dobre rozwiązanie tym bardziej przy tym stanie wody co teraz. Na Twoim miejscu odpuścił bym sobie a w zamian tego wybrał się nad inne, dwie mniejsze mazowieckie rzeki Tam przynajmniej jest szansa na jakiś kontakt z rybkami
- Alexspin lubi to
#89 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2018 - 15:32
Myślę, że Pilica i spontaniczny, jednorazowy wypad nad jej wody to nie jest dobre rozwiązanie tym bardziej przy tym stanie wody co teraz. Na Twoim miejscu odpuścił bym sobie a w zamian tego wybrał się nad inne, dwie mniejsze mazowieckie rzeki Tam przynajmniej jest szansa na jakiś kontakt z rybkami
To ja się podłączę pod temat, na co dzień (tak na prawdę co tydzień) łowię na Bzurze i okazjonalnie na Wkrze. Jakie rzeczki masz na myśli? Szukam alternatywy i urozmaicenia.
Osobiście mam tak, że Bzura darzy częściej niż Wkra ale są to rybki zdecydowanie mniejsze. Z kleniowaniem zaczynam dopiero... Jestem zdecydowanie NOKILL, także można pisać śmiało, chociaż na priv. Chętnie też z kimś bym się ustawił na wyjazd.
#90 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2018 - 19:55
łowię na Bzurze i okazjonalnie na Wkrze. Jakie rzeczki masz na myśli? Szukam alternatywy i urozmaicenia.
... i trzymaj się tej Bzury skoro darzy częściej To nie rzeka obfitości ale potrafi wynagrodzić cierpliwość, uwierz na słowo
#91 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2018 - 22:49
Jak tam z muchą na Pilicy?Udalo się coś podejść?Woda w Pilicy w Warce jest już całkiem fajna. Stan wody na tą chwilę wynosi 154 cm i przepływ 30,5 m3. (czujnik wody Białobrzegi.)
Byłem w zeszłym tygodniu na muchę i woda zaczyna ładnie żyć. Jakby co, to pytaj, jestem na bieżąco.
#92 OFFLINE
Napisano 18 październik 2018 - 15:09
Znalazłem artykuł na tema Pilicy - Sulejów i okolice - plany na pogłebianie i regulację rzeki
https://www.epiotrko...glebiona-,33564
#93 OFFLINE
Napisano 18 październik 2018 - 18:31
Znalazłem artykuł na tema Pilicy - Sulejów i okolice - plany na pogłebianie i regulację rzeki
Robert, za kilka dni wybory, ja tak zrozumiałem ten artykuł :-)
W Piotrkowie obecny burmistrz (co się prezydentem mianował) obiecuje Bugaj naprawić :-)
#94 OFFLINE
Napisano 18 październik 2018 - 19:50
Jak tak to szkoda bo myslałem że jest nadzieja że w końcu ktoś sie weżmie i zrobi troche porządku na tej zaniedbanej wodzie .Pozdrawiam Sławek .
#95 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 19:31
#96 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 19:36
Ja łowię w okolicach Wyśmierzyc
- BodzioPT lubi to
#97 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 19:38
#98 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 19:41
Witam. Jak tam Pilica w okolicy Maluszyna? Wędkował ktoś? Planuje jakiś wypad weekendowy ze spinningiem. Pozdrawiam;)
#99 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2018 - 19:43
Spininguje ktoś w okolicy Sulejowa ? jak tam wygląda sytuacja ? pozdrawiam.
#100 OFFLINE
Napisano 05 maj 2019 - 15:03
Załączone pliki
- jerzy6, homax, marienty i 7 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych