Mam już. Plat. Była promocja. 4000 z przełożeniem 4,9. Wyszło niecałe 120 EUR na gotowo.
Daiwa BG 1500-8000 (Big Game, Black Gold)
#61 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 01:42
- mdarek lubi to
#62 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 07:27
Zagladałeś do środka? w sensie jak wyglądaja bedbechy, czy przesmarowana czy such itp? Jak to kręci out of the box ?
- Darecki lubi to
#63 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 12:06
Nie zaglądałem. Pracuje ok. Coś tam lekko szumi ale nic nie stuka.
#64 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 19:14
- Guzu, polifem8 i Rheinangler lubią to
#65 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 19:53
#66 ONLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 20:08
To nie w tej rzeczywistości niestety.
Do wyciągania wabikow podczas trola będzie chyba ok
Hamulec przekonuje.
Zobaczymy w boju w 2017, bo juz zamowilem
- Rheinangler i Raffaello lubią to
#67 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 22:10
...plecionke to tak srednio uklada na szpuli sadzac po tych zdjeciach...
Weź pod uwagę że to młynek 5000 i nawinięta tam linka to na 100% nie PE 1.2 czy 1.5
Co do nawoju widać, że trzeba troszkę popracować z podkładkami pod szpulę (u góry za szeroko na dole za wąsko) czyli trzeba troszkę podnieść szpulkę
Moja sumowa Saltiga Z, nie nawija wiele lepiej 40lb linki mimo, że jest w punkt wyregulowana z wysokością nawoju, gdzieś nawet na forum są zdjęcia...
- Friko lubi to
#68 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 22:38
Więcej zdjęć rozbebeszonej Daiwy
Poczytałem.
Wnioski:
- wielkie koło napędowe
- brak łożysk w rolce.
Wygląda na to że zamiast tych pierścieni można wrzucić łożyska gdyby ktoś chciał.
- nitowany knob
- duża ilość smaru
- oporówka nie wzbudza mojego zaufania
Podobna na zdjęciu do tej z Turków i Emblemów. A tamte mają tendencję do przepuszczania, Tu Shimano górą.
#69 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 23:20
Co do nawoju widać, że trzeba troszkę popracować z podkładkami pod szpulę (u góry za szeroko na dole za wąsko) czyli trzeba troszkę podnieść szpulkę
To jest celowe, nawój w kształcie odwróconego stożka. Niektóre modele Daiwy tak mają.
- polifem8 lubi to
#70 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2016 - 23:36
To jest celowe, nawój w kształcie odwróconego stożka. Niektóre modele Daiwy tak mają.
Ale nie w aż takim stopniu, używam Daiw intensywnie od 1997r, różnych i w różnych rozmiarach więc to co pisze nie pochodzi z reklamówki tylko z praktyki
- Friko lubi to
#71 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2016 - 13:07
To jest kołowrotek za 100$, którym się interesujemy bo w nazwie ma BG co u "starszych" wzbudza pewien sentyment .. i nieuzasadnione nadzieje co do trwałości oparte na reminiscencjach.. Jak mówi mój kolega: napisać można wszystko.
Penn Battle też ładnie wygląda i ma zdaje się gumkę w szpuli... Ale jakoś nie wzbudza tylu emocji Choć jakiś taki do tej Nowej BG podobny
- Zack, Wojtek B. i saitt lubią to
#72 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2016 - 20:05
To jest kołowrotek za 100$, którym się interesujemy bo w nazwie ma BG co u "starszych" wzbudza pewien sentyment .. i nieuzasadnione nadzieje co do trwałości oparte na reminiscencjach.. Jak mówi mój kolega: napisać można wszystko.
Penn Battle też ładnie wygląda i ma zdaje się gumkę w szpuli... Ale jakoś nie wzbudza tylu emocji Choć jakiś taki do tej Nowej BG podobny
No tak nie do końca - podoba mi sie ta daiwa bo:
Wygląda zabójczo ( jak dla mnie) - choć to ostatni z jej plusów
Ma duże koło główne
Spore przełożenie
Dobry nawój
Dobry Hamulec
Jako że w sumie posiadam tylko jeden spin który ma w sumie tylko jedno zadanie to ten kołowrotek bardzo wpasowuje się w moje "potrzeby"
A że młokos jestem jeszcze to żadnych sentymentów nie mam
Ale co tam, mam nadzieje że przyjdzie jakoś "zaraz" to jeszcze wyskoczę na królową z nią
#73 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2016 - 20:34
Nie będę ukrywał, ze sentyment o którym piszesz został u mnie wzbudzony...
To, że można napisać wszystko po to żeby dobrze sprzedać,- to także jest fakt bezstronny...
To, że za stówkę nie może być nic dobrego i trwałego, fakt, taki trend jest ale i wyjątki nie są taki żadkie...
Dalej nie komentuję
- Friko lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2016 - 19:19
Pażiwiom, uwidzim... Też życzę nowej BG wszystkiego najlepszego... Ale jakoś nie ufam chińskim materiałom. Taki trochę zacofany jestem
#75 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2016 - 11:32
Moja Daiwa BG JDM miała problem. Coś szurało przy kręceniu. Wtedy gdy napis na rotorze był na górze. Było też tam czuć mały opór.
Przełożyłem rotor o 180 stopni i jest OK.
#76 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2016 - 21:32
Andrzej a byleś już nad wodą z nim, czy tylko fotel na razie?
#77 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2016 - 21:53
Andrzej a byleś już nad wodą z nim, czy tylko fotel na razie?
Fotel. Młynek raczej pod trotkę z rzeki czy sumka. Albo do wiślanej orki za sandaczem. To nie moje łowienie.
Może jeszcze troll ale tutaj multiki dla mnie wygodniejsze.
Z ciekawości kupiłem.
#78 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2016 - 22:04
A byłbyś tak miły i podałbyś średnicę szpuli?
#79 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2016 - 22:13
Bardzo proszę Arku. 57 mm. Rancik.
A byłbyś tak miły i podałbyś średnicę szpuli?
Użytkownik godski edytował ten post 29 listopad 2016 - 22:13
#80 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2016 - 05:49
Bardzo dziękuję Andrzej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych