I ja już miałem okazje przetestować BG w rozmiare 3000
po 1 co mnie oczywiście lekko irytuje - głęboka szpula mogli by je robić trochę plytsze u mnie weszło 100 -120 metrów żyłki 0.25 + 150 pletki pe 1 (hgP z varivasa ) - ale to subiektywna ocena - jakbym chodził z nim za szczupłym z pletka pe 2 - 2.5 bym nie narzekał )
po 2 ten kołowrotek nie może się nie podobać, czarne złote piękne choć cały w czarnym macie by wyglądał jeszcze lepiej
po 3 praca - bardzo lekka, bez żadnych stuków-puków, u mnie pracuje tylko i wyłącznie w gonitwie za boleniem, wiec rozmiar przynęt wagowy waha sie od 4 do 27-30 gram ale nie było czuć żadnego oporu z strony kołowrotka czy to do expresu ( w czym pomaga szeroka szpula i przełożenie ) czy też do wyciągania przynęt typu vibra czy nie dużych sdr
po 4 - dobra waga, z moja dialuna 290cm tworzą bardzo dobraną parę
po 5 - wspomniany wcześniej duży nawój + dobra długość ramienia rączki
po 6 - dźwięk hamulca - tego trochę mi brakuje w multikach i mimo że aldebaran ma terkotke to ten w kołowrotkach ( kumpel określa go jako dzyndzyndzyn ) o wiele bardziej odpowiada mi
po 7 do Hamulca nie mogę się przyczepić - podczas 3 holi sprawdził sie póki co bardzo dobrze
póki co to chyba tyle jak będę miał wolną chwile i znowu będę nad wodą postaram sie zrobić parę zdjęć