#41 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2011 - 18:41
Panowie zastanawiam się nad 2 blankami z Batsona. IST1144F i XST1144F.
Chciałbym kijem machnąc również np. RH12.
Czym różni się pierwszy blankRX7 od drugiego RX8, praktycznie? Waga kija? Ugięcie?
Pozdr
#42 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2011 - 19:07
Pzdr,
Fatso
#43 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2011 - 19:09
#44 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2011 - 21:36
Pzdr,
Fatso
#45 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 10:52
Mekamil dziękuje.
#46 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 12:22
nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury,
to dlaczego?
Pzdr,
Fatso
P.S.
#47 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 12:47
Zrobię fotki jak wyjdę z szoku.Kamil napiszę tyle na razie-ROBOTA MEGA PERFEKCJA-tak czysto i dokładnie zrobionej wędki to ja daaaawno nie widziałem.Na tym blanku oczywiście i u Ciebie zamawiam Casta.Brachu jak się nie popsujesz to z podejściem do klienta plus to perfekcyjne wykonanie jestem przekonany w 100% i wierzę w Twój pełny sukces w temacie rodbuildingu.Wielkie gratulację,ukłony.szacun i pozdrowionka.-Tomy-No i tytułowy bohater Aspius Vorax trafił do mnie po tułaczce drogą lądową i macaniu przez pocztowców.Jestem zachwycony kijaszkiem i to nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury ).Wstawię fotki jeżeli uproszę Tomyego o ich zrobienie nową zabawką .
Mekamil dziękuje.
#48 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 13:03
wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej.
Dlatego Fatso
#49 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 13:42
Pzdr,
Fatso
P.S. Z przyjemnością foty zobaczę (jak i inni zapewne)
#50 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 14:57
#51 OFFLINE
Napisano 01 lipiec 2011 - 09:29
#52 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2011 - 09:30
#53 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2012 - 15:04
w grę wchodzi
BATSON RX6 2,75 M CW.7-21G za 450 zł
lub
Team Dragon 2,70 M CW. 7-21G za 420 zł
z góry dzięki za podpowiedź
#54 Guest__*
Napisano 07 styczeń 2012 - 17:54
#55 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2012 - 19:46
#56 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2012 - 20:12
Żaden wybór, ale jak już to Batson.
Żal dupę ściska, kiedy czyta się takie posty jak Twój, Erinie.
To co - z takim wyborem - to po co na ryby chodzić, no nie?
Bolenie biorą na patyki od CDków w górę(a najlepiej na Phenixy za 1500), na Team Dragona chłopak nie połowi, prawda?
Jak masz tak radzić komuś, to wiesz, lepiej w ogóle nie doradzaj
Loko. Tak z mojej strony. Batson będzie wytrzymały jak diabli, ale bardzo spolegliwy, taki to już grafit.
Team Dragony są dosyć sztywne z tego co dotykałem, więc potencjalnie fajnie, no ale mają jednak opinię kruchych.
Masz do wydania 450 zł? Są i inne opcje. Jakiś Robinson, Konger, a może np St.Croix Wild River - chyba też by pasował.
Poszukaj w zasobach forum, albo zapytaj tutaj.
I nie sugeruj się postami typu żaden wybór.
pozdrawiam
Wojtek
#57 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2012 - 21:45
n_order&list=UL
#58 Guest__*
Napisano 07 styczeń 2012 - 21:53
Lokoko83, jeżeli już to lepszym wyborem będzie Batson z węgla RX7 o długości 2.70 lub 2.90 i cw. do 21g. I w ten sposób będziesz posiadaczem prawie uniwersalnego kijka na dużą rzekę, którego tylko jego wysokość sum będzie w stanie zdemolować. I to tylko duży. Jeżeli jednak dołożysz kilka złotówek, a powiem Ci , że warto to jeszcze lepiej zbudować kijek na blanku Lamiglasa GSH 1082M , długość 2.75, cw. 7-25g, ale jak sam widzisz po wypowiedziach wędka jest nieważna ! Ciekawe tylko dlaczego tyle się o nich tutaj mówi !?
#59 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2012 - 20:42
Kolego Guciolucky bardzo mi się podoba akcja tego St.Croix, to jest dokładnie to czego szukam - oczekuje od dobrego kija.
Przeszukałem trochę stron i nie wpadłem dokładnie na taki sam model jak podałeś i te ceny ponad klocka.
Proszę podaj dokładne parametry tego kija i jak możesz jakieś namiary gdzie go można kupić lub zamówić.
O używanym to mogę chyba zapomnieć, kto takie kije sprzedaje (ja bym nie sprzedał ) i gdzie?
#60 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2012 - 21:00
Niestety, większość nawet nie wie co to Batson.
A znam wędkarzy, dla których Team Dragon to szczyt marzeń, bo mają jeszcze kilka innych spraw i wydatków w życiu, a TD braliby z wielką radością. No ale na forum piszą, że to gówno...
Ja nie czytam ze zrozumieniem? A czy chłopak napisał: w drzwiach stoi ciotka z kijami, trzyma dragona i batsona, co wybrać bo zaraz wychodzi? ?
Zdaje się, że nie, napisał tylko że ma takie typy i co lepsze. Nic nie stało na przeszkodzie, żeby doradzić mu coś jeszcze.(co sam aktualnie robisz, a jeszcze przed edycją posta jechałeś po mnie, że polecam coś innego)
Gdzie ja powiedziałem, że wędki nie są ważne? Zasugerowałem tylko, żeby nie uprawiać przerostu formy nad treścią.
Sam lubię dobry sprzęt, jestem fanem St.Croix, bo to wspaniałe kije - ale proponuję nie demonizować sprawy.
Może powiedź koledze ile to parę złotówek do Lamiglasa, co? Bo chłopak pisał o półce cenowej 450 zł a nie 900(a tyle Lami wyjdzie).
Ps. A tak btw. wędki nie są ważne. Są średnio-istotne.
Ważna jest przynęta, podejście do wody, wiara, masa innych czynników. Dobry wędkarz choćby Cataną za 80 zł zerżnie dupsko i Tobie i mnie.
Bo wędki są dla wędkarzy, a nie dla ryb.
@loko, sporadycznie avidy za 500 zł się trafiają. Niedawno chyba Patu wystawiał takiego, ale jeszcze bez IPC.
Zobacz też Wild Rivera do 35 gram. Będzie trochę ciepły ale szczupak i boleń na rzece - jak najbardziej.
I da się kupić za 400 zł.
Maciek wobler129 sporo czasu takim chyba łowił.
pozdrawiam(Erina również )
- wicher_dziki_koń lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, batson, boleń
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych