Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

Blank batsona na bolenie

blank batson boleń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   szewer

szewer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 472 postów

Napisano 08 czerwiec 2011 - 18:41

czesc,

Panowie zastanawiam się nad 2 blankami z Batsona. IST1144F i XST1144F.
Chciałbym kijem machnąc również np. RH12.

Czym różni się pierwszy blankRX7 od drugiego RX8, praktycznie? Waga kija? Ugięcie?

Pozdr

#42 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 08 czerwiec 2011 - 19:07

Blank RX7 jest ciutkę cięższy. Poza tym jest trochę wolniejszy, zarówno przy wymachu jak i powrocie po nim. Tak naprawdę oba są fajne, ale XST jest fajny bardziej :mellow: .

Pzdr,
Fatso

#43 OFFLINE   szewer

szewer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 472 postów

Napisano 08 czerwiec 2011 - 19:09

Na tyle fajniejszy, żeby płacic ponad stówke więcej?

#44 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów

Napisano 08 czerwiec 2011 - 21:36

Moim zdaniem tak B) , ale nie ma obowiązku :unsure:
Pzdr,
Fatso

#45 OFFLINE   and67

and67

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 681 postów
  • LokalizacjaOświęcim Małopolska

Napisano 10 czerwiec 2011 - 10:52

No i tytułowy bohater Aspius Vorax trafił do mnie po tułaczce drogą lądową i macaniu przez pocztowców.Jestem zachwycony kijaszkiem i to nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury :huh: ).Wstawię fotki jeżeli uproszę Tomyego o ich zrobienie nową zabawką <_< .
Mekamil dziękuje.

#46 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów

Napisano 10 czerwiec 2011 - 12:22

Eee ... tego ... jeżeli:

nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury,

to dlaczego? :unsure:

Pzdr,
Fatso

P.S. :mellow:

#47 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 10 czerwiec 2011 - 12:47

No i tytułowy bohater Aspius Vorax trafił do mnie po tułaczce drogą lądową i macaniu przez pocztowców.Jestem zachwycony kijaszkiem i to nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury :huh: ).Wstawię fotki jeżeli uproszę Tomyego o ich zrobienie nową zabawką <_< .
Mekamil dziękuje.

Zrobię fotki jak wyjdę z szoku.Kamil napiszę tyle na razie-ROBOTA MEGA PERFEKCJA-tak czysto i dokładnie zrobionej wędki to ja daaaawno nie widziałem.Na tym blanku oczywiście i u Ciebie zamawiam Casta.Brachu jak się nie popsujesz to z podejściem do klienta plus to perfekcyjne wykonanie jestem przekonany w 100% i wierzę w Twój pełny sukces w temacie rodbuildingu.Wielkie gratulację,ukłony.szacun i pozdrowionka.-Tomy-

#48 OFFLINE   and67

and67

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 681 postów

Napisano 10 czerwiec 2011 - 13:03

[quote title=and67 napisał(a) dnia pią, 10 czerwiec 2011 11:52]

wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej.
Dlatego Fatso :unsure: B) ;)

#49 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów

Napisano 10 czerwiec 2011 - 13:42

No to gratuluję świetnego porozumienia z budowniczym i niech Ci dobrze służy i duże ryby targa :D

Pzdr,
Fatso

P.S. Z przyjemnością foty zobaczę (jak i inni zapewne)

#50 OFFLINE   Mekamil

Mekamil

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3018 postów
  • LokalizacjaZgierz
  • Imię:Kamil

Napisano 10 czerwiec 2011 - 14:57

Cieszę się, że kijek spełnia Twoje oczekiwania i mam nadzieję, że nigdy Cię nie zawiedzie!

#51 OFFLINE   siwypike

siwypike

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 945 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano 01 lipiec 2011 - 09:29

Witam , dodam do watku swoje spostrzezenia odnosnie batsona XST 1143F RX8 2,90 10-21g 8-12 linka. Kijek zamawialem typowo pod bolenia do woblerow przede wszystkim od Tomy'ego i kij sprawuje sie rewelacyjnie. Dobrze laduje przy wyrzucie, wiec nie ma problemu z uzyskaniem duzych odleglosci wyrzutowych przynety , bez wzgledu czy to jest 6 czy 8cm woblerek. Podczas prowadzenia przynet w nurcie wedka lekko pracuje szczytem , ale po braniu i zacieciu szybko przechodzi w pelne ugiecie i pracuje cala dlugoscia. Dolnik dobrze trzyma. Co do gum stosowalem Shud Grup na glowkach 12 max 15 g i male RH8, i bylem zadowolony. Praca kija powoduje ze ryba nie glupieje na kiju ( jak na sztywnych tyczkach )i szybko sie meczy. Przy najwiekszych boleniach ma sie odczucie ze brakuje mocy, szczegolnie w silnym nurcie.Jest to b. dobry kij ale do ciezszych i wiekszych przynet zamowilem inny kijek do 28g. Pozdrawiam.

#52 OFFLINE   and67

and67

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 681 postów

Napisano 03 lipiec 2011 - 09:30

Mój Aspius Vorax po testach nad wodą,ładnie miota wobkami,dobrze leży w łapce,niestety bez rybek na razie.

#53 OFFLINE   lokoko83

lokoko83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 522 postów

Napisano 07 styczeń 2012 - 15:04

Panowie co bardziej polecicie na bolka/klenia
w grę wchodzi
BATSON RX6 2,75 M CW.7-21G za 450 zł
lub
Team Dragon 2,70 M CW. 7-21G za 420 zł
z góry dzięki za podpowiedź

#54 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 07 styczeń 2012 - 17:54

Żaden wybór, ale jak już to Batson. :wacko:

#55 OFFLINE   lokoko83

lokoko83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 522 postów

Napisano 07 styczeń 2012 - 19:46

no to w takim racie, co kolega by zaproponował?

#56 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1636 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano 07 styczeń 2012 - 20:12

Żaden wybór, ale jak już to Batson. :wacko:

Żal dupę ściska, kiedy czyta się takie posty jak Twój, Erinie.

To co - z takim wyborem - to po co na ryby chodzić, no nie?
Bolenie biorą na patyki od CDków w górę(a najlepiej na Phenixy za 1500), na Team Dragona chłopak nie połowi, prawda?

Jak masz tak radzić komuś, to wiesz, lepiej w ogóle nie doradzaj :D :D

Loko. Tak z mojej strony. Batson będzie wytrzymały jak diabli, ale bardzo spolegliwy, taki to już grafit.
Team Dragony są dosyć sztywne z tego co dotykałem, więc potencjalnie fajnie, no ale mają jednak opinię kruchych.

Masz do wydania 450 zł? Są i inne opcje. Jakiś Robinson, Konger, a może np St.Croix Wild River - chyba też by pasował.
Poszukaj w zasobach forum, albo zapytaj tutaj.

I nie sugeruj się postami typu żaden wybór.

pozdrawiam
Wojtek

#57 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 07 styczeń 2012 - 21:45

Ja mogę polecić Ci Avida SCIII AS96MF2 9'6, niesłychanie miły patyk. Im dłużej go mam tym bardziej mi się podoba, można nim łowić z brzegu prawie wszystko. Przy bolku to raczej czułość nie ma znaczenia ale kij jest czuły jak cholera. Pajki też łowiłem nim z opadu i też jest extra. Używkę kupisz w okolicy 500pln, gwarantuję zadowolenie, patykiem rzucam jedną ręką, jak na 2.9m jest leciutki.

n_order&list=UL

#58 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 07 styczeń 2012 - 21:53

Aż żal dupę ściska wojciechu jak się widzi kogoś kto nie umie czytać ze zrozumieniem ! Wytłumaczę Ci ! Raczej chodziło o wybranie jednego z dwóch, a nie polecania czegoś innego ! I to jest właśnie żaden wybór !!

Lokoko83, jeżeli już to lepszym wyborem będzie Batson z węgla RX7 o długości 2.70 lub 2.90 i cw. do 21g. I w ten sposób będziesz posiadaczem prawie uniwersalnego kijka na dużą rzekę, którego tylko jego wysokość sum będzie w stanie zdemolować. I to tylko duży. Jeżeli jednak dołożysz kilka złotówek, a powiem Ci , że warto to jeszcze lepiej zbudować kijek na blanku Lamiglasa GSH 1082M , długość 2.75, cw. 7-25g, ale jak sam widzisz po wypowiedziach wędka jest nieważna ! :D Ciekawe tylko dlaczego tyle się o nich tutaj mówi !? :lol:

#59 OFFLINE   lokoko83

lokoko83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 522 postów

Napisano 08 styczeń 2012 - 20:42

Dzięki Panowie za wszystkie wypowiedzi, każda mi pomogła i cenna jest na wagę złota.
Kolego Guciolucky bardzo mi się podoba akcja tego St.Croix, to jest dokładnie to czego szukam - oczekuje od dobrego kija.
Przeszukałem trochę stron i nie wpadłem dokładnie na taki sam model jak podałeś i te ceny ponad klocka.
Proszę podaj dokładne parametry tego kija i jak możesz jakieś namiary gdzie go można kupić lub zamówić.
O używanym to mogę chyba zapomnieć, kto takie kije sprzedaje (ja bym nie sprzedał :unsure: ) i gdzie?

#60 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1636 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano 08 styczeń 2012 - 21:00

Erin, chciałbym żeby każdy wędkarz w Polsce mógł mieć taki żaden wybór:-)
Niestety, większość nawet nie wie co to Batson.
A znam wędkarzy, dla których Team Dragon to szczyt marzeń, bo mają jeszcze kilka innych spraw i wydatków w życiu, a TD braliby z wielką radością. No ale na forum piszą, że to gówno...

Ja nie czytam ze zrozumieniem? A czy chłopak napisał: w drzwiach stoi ciotka z kijami, trzyma dragona i batsona, co wybrać bo zaraz wychodzi? ?

Zdaje się, że nie, napisał tylko że ma takie typy i co lepsze. Nic nie stało na przeszkodzie, żeby doradzić mu coś jeszcze.(co sam aktualnie robisz, a jeszcze przed edycją posta jechałeś po mnie, że polecam coś innego)

Gdzie ja powiedziałem, że wędki nie są ważne? Zasugerowałem tylko, żeby nie uprawiać przerostu formy nad treścią.
Sam lubię dobry sprzęt, jestem fanem St.Croix, bo to wspaniałe kije - ale proponuję nie demonizować sprawy.
Może powiedź koledze ile to parę złotówek do Lamiglasa, co? Bo chłopak pisał o półce cenowej 450 zł a nie 900(a tyle Lami wyjdzie).

Ps. A tak btw. wędki nie są ważne. Są średnio-istotne.
Ważna jest przynęta, podejście do wody, wiara, masa innych czynników. Dobry wędkarz choćby Cataną za 80 zł zerżnie dupsko i Tobie i mnie.
Bo wędki są dla wędkarzy, a nie dla ryb.

@loko, sporadycznie avidy za 500 zł się trafiają. Niedawno chyba Patu wystawiał takiego, ale jeszcze bez IPC.
Zobacz też Wild Rivera do 35 gram. Będzie trochę ciepły ale szczupak i boleń na rzece - jak najbardziej.
I da się kupić za 400 zł.
Maciek wobler129 sporo czasu takim chyba łowił.

pozdrawiam(Erina również :D )
  • wicher_dziki_koń lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, batson, boleń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych