Z Eventurem jedziecie?
Tak jest, w tym roku postanowaliśmy jeszcze z biurem - za rok będziemy kombinować po swojemu
Użytkownik Dadi edytował ten post 07 styczeń 2017 - 15:12
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 styczeń 2017 - 15:12
Z Eventurem jedziecie?
Tak jest, w tym roku postanowaliśmy jeszcze z biurem - za rok będziemy kombinować po swojemu
Użytkownik Dadi edytował ten post 07 styczeń 2017 - 15:12
Napisano 07 styczeń 2017 - 15:13
Napisano 07 styczeń 2017 - 15:40
Wyjazdu wędkarskiego zaplanowanego nie mam, ale dojrzałem do wyjazdu z kraju i obieram skandynawski kierunek. Tylko póki co brakuje punktu zaczepienia (gdyby ktoś mógł pomóc ), ale będę działać w tym kierunku i oby się udało...
Użytkownik thug edytował ten post 07 styczeń 2017 - 15:58
Napisano 08 styczeń 2017 - 08:32
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:25
A powiedzcie Panowie, czy warto wybrać ofertę zewu przygody? Właśnie otrzymałem od swojej małżonki zielone światło na wędkarską wyprawę do Szwecji i rozpocząłem poszukiwania. Planuję wybrać się z kolegą w maju lub na początku czerwca, a że dla obu nas jest to pierwsza wyprawa w te rejony, to jesteśmy raczej zdani na firmę. W ofercie Zewu jest Stora Bellen 28.04-07.05 oraz Hedesunda 27.05 - 04.06. Cenowo wygląda to nie najgorzej. Ewentualnie może jakieś inne opcje ?
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:38
Mam dobre doświadczenia z Zewem. Znam oba łowiska. Oba fajne i zupełnie różne. Nie wiem na co bym sie zdecydował. Gdyby Stora była ciut później to chyba tutaj. Na Hedesundzie o tej porze to już pewnie będzie można połowić sandacza a to lubię
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:47
No właśnie, ten pierwszy termin mi również wydaje się troszkę zbyt wczesny.
Użytkownik Pluton edytował ten post 11 styczeń 2017 - 21:47
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:52
Napisano 11 styczeń 2017 - 21:58
Ja na muchę rezerwacja...ups to nie giełda
Napisano 11 styczeń 2017 - 22:54
kolego Pluton....firma godna polecenia w 100% byłem Hedesundzie i mysle że ten termin jest ok....ciekawa woda i ryb też jest sporo
Napisano 12 styczeń 2017 - 07:33
Napisano 12 styczeń 2017 - 08:33
@Pluton jak chcesz połowić sandaczy to jedź na jesieni. Wrzesień/październik. Maj to nie jest dobry okres.
Użytkownik urasenty edytował ten post 12 styczeń 2017 - 08:33
Napisano 12 styczeń 2017 - 08:59
A powiedzcie Panowie, czy warto wybrać ofertę zewu przygody? Właśnie otrzymałem od swojej małżonki zielone światło na wędkarską wyprawę do Szwecji i rozpocząłem poszukiwania. Planuję wybrać się z kolegą w maju lub na początku czerwca, a że dla obu nas jest to pierwsza wyprawa w te rejony, to jesteśmy raczej zdani na firmę. W ofercie Zewu jest Stora Bellen 28.04-07.05 oraz Hedesunda 27.05 - 04.06. Cenowo wygląda to nie najgorzej. Ewentualnie może jakieś inne opcje ?
Zew ok. Bellen w tym terminie może być super jeśli szczupaki będą po tarle na płytkim lub zupełni do bani jak ich nie będzie. Ja byłem tam w połowie maja i było za zimno, widocznie taki był rok. Cały szczupak był na głębokiej wodzie powyżej 10m. Na płytkim pojedyncze ryby. Celowałbym w termin czerwcowy, temp. wody będzie taka że ryba musi żerować, wystarczy tylko ją znaleźć.
Napisano 12 styczeń 2017 - 10:38
"...Wyjazdy będą tematyczne ....1x okoń i sandacz..."
...jak nic Storsjon albo Juttern....
Napisano 12 styczeń 2017 - 12:15
Zew ok. Bellen w tym terminie może być super jeśli szczupaki będą po tarle na płytkim lub zupełni do bani jak ich nie będzie. Ja byłem tam w połowie maja i było za zimno, widocznie taki był rok. Cały szczupak był na głębokiej wodzie powyżej 10m. Na płytkim pojedyncze ryby. Celowałbym w termin czerwcowy, temp. wody będzie taka że ryba musi żerować, wystarczy tylko ją znaleźć.
Ja właśnie w tym terminie jadę na Bellen z Zewem.Wolał bym trochę później np. połowa maja-czerwiec ale to prezent od żony wiec nie wybrzydzam.Dasz jakieś konkretne wskazówki bo ja zupełnie zielony jestem w temacie Szwecji.
Napisano 12 styczeń 2017 - 18:56
Ja właśnie w tym terminie jadę na Bellen z Zewem.Wolał bym trochę później np. połowa maja-czerwiec ale to prezent od żony wiec nie wybrzydzam.Dasz jakieś konkretne wskazówki bo ja zupełnie zielony jestem w temacie Szwecji.
Tu masz trochę o naszym wyjeździe
http://jerkbait.pl/p...jerkbaitpl-r348
Jak masz jakieś pytania to wal.
Napisano 13 styczeń 2017 - 13:06
...jak nic Storsjon albo Juttern....
Nad Juttern za mało łodzi więc na 99% Storsjon
Napisano 13 styczeń 2017 - 15:24
Odwieczny problem : kiedy będzie wiosna. Szczerze mówiąc rezerwując w styczniu zawsze ryzykujemy, że będzie za późno lub za wcześnie. taki lajf
Napisano 13 styczeń 2017 - 17:49
Napisano 13 styczeń 2017 - 17:57
Określenie za późno w temacie Szwecji i wiosny raczej jest względne. Może dotyczyć tego że szczupaki po wielkim obżarstwie po tarle na płytkiej wodzie rozpływają się powoli po całym zbiorniku zajmując różne stanowiska. Niektóre schodzą głębiej, inne zostają w trzcinach i na rantach i w mniejszym lub większym stopniu dalej gryzą.
Moim zdaniem można być za wcześnie czasami wiosną ale czy za późno? Moim zdaniem w Szwecji nigdy nie jest "za późno" żeby spotkać się z rybą życia
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych