Nom Wsumie pogoda jest jaka jest ale napewno lepsze i zdrowsze jest Pochodzic Za ryba niz siedziec w domku przed komputerem Ale wieczorkiiem Mosze cos sie skusi A jaka zyłke zakładac na klenia ? doradzicie cos jakies grubosci i firme Konkretna bo do wedkarskiego zamierzam jechac
Oj było tych rad już cała masa. Ja używam na klenie 0,16 (kiedyś nawet 0,14 ale odkąd zacząłem łowić regularnie kleniki powyżej 40cm, a zdarzają się większe, przediadłem się na 0,16). Dłuższy czas było to Trabbucco, ale ostatnio słychać i to jest prawda, że strasznie się skręcają mimo stosowania krętlików. Teraz zmieniłem na tę samą firmę, ale kolor żyłki ciemnozielono-czarny. Totalnie inna jakość, ale co do koloru wypowiem się po licznych testach. Bo obawiam się tej ciemnej barwy żyłki w czystej wodzie...
Ta co się skręca była bardzo jasna. Obie mają na pudełku napis Spinning, ta ciemna ma obrazek szczupaka.
Kup sobie jakąkolwiek, nie sugeruj się tym co inni używają. Zacznij od tych tańszych, zobacz, spróbuj. Może trafisz na coś godnego uwagi - wtedy daj nam znać. Może ja też spróbuję
Slavo