No masakra , brak wody i wszędzie kopią , ale w przyszłym roku ma wszystko wrócić do normy .Widząc dzisiejszy stan wody w Odrze proponuję Kolegom z Klubu miłośników ryb prądolubnych zarybianie Odry zamiast Bystrzycy - za 2-3 lata rybki podrosną - wody w Odrze ubędzie i będzie miała rozmiar akurat pasujący do pstrągowej rzeczki
Masakra - dziś po raz pierwszy widziałem Odrę tak niską i tak wolno płynącą że przy szczytach główek nie było "warkoczy". trzeba trzymać kciuki za deszcz bo jak nie to latem w spodniobutach będzie można z brzegu na brzeg chodzić.
Wody w okolicach Wrocławia
#4741 OFFLINE
Napisano 01 maj 2014 - 18:48
#4742 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 09:38
Odra jak zawsze kapryśna, ale na otwarciu czymś tam się podzieliła
#4743 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 11:10
Tja, a Widawa to dopiero kapryśna jest bo się niczym nie pochwaliła, bo jeden, jedyny wymiarowy zębatek sie przeca nie liczy
#4744 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 12:30
Widząc dzisiejszy stan wody w Odrze proponuję Kolegom z Klubu miłośników ryb prądolubnych zarybianie Odry zamiast Bystrzycy - za 2-3 lata rybki podrosną - wody w Odrze ubędzie i będzie miała rozmiar akurat pasujący do pstrągowej rzeczki
Masakra - dziś po raz pierwszy widziałem Odrę tak niską i tak wolno płynącą że przy szczytach główek nie było "warkoczy". trzeba trzymać kciuki za deszcz bo jak nie to latem w spodniobutach będzie można z brzegu na brzeg chodzić.
Jacuś,
i o to chodzi !!!
Brodzić wzdłuż i wszerz Oderką
Mnie tam pasuje, a na sandały z głębszych rewirów będziemy jeździć do Głogowa albo w Lubuskie, hihihi ewentualnie powyżej Wrocławia.
Ja na rewirach miałem warkocze wczoraj na każdej główce i COŚ tam ułowiłem, ale SZA !!!
Slavo
- wildriver lubi to
#4745 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 12:32
@piter,
gratki za piękne klenie !!!
Może kiedyś się spotkamy i postraszymy je wspólnie bo bywam tam bywam
Slavo
#4746 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 12:33
Tja, a Widawa to dopiero kapryśna jest bo się niczym nie pochwaliła, bo jeden, jedyny wymiarowy zębatek sie przeca nie liczy
Chociaż na muchę ten szczupak?
Ja wczoraj muchówki nie wziąłem, choć kusiła, ale postanowienie było konkretne: boleń(też żeś wymyślił, żeby 1 maja na szczupaki jechać ), a jakbym wziął sznur i suchi muchi to..bym klenia pewno złowił, bo mała Bromba z jajem miała wzięcie
Pozdrówka
Kamil
#4747 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 12:33
Fido,
liczy się liczy, bo nie ma to jak miło spędzony dzień nad wodą i zaliczona rybka
#4748 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 12:41
Chociaż na muchę ten szczupak?
Ja wczoraj muchówki nie wziąłem, choć kusiła, ale postanowienie było konkretne: boleń(też żeś wymyślił, żeby 1 maja na szczupaki jechać ), a jakbym wziął sznur i suchi muchi to..bym klenia pewno złowił, bo mała Bromba z jajem miała wzięcie
Pozdrówka
Kamil
Moje smużaczki wczoraj kleniki całkiem olały. Fakt faktem, że łowiłem na nie bez przekonania, bo celem wyprawy był boleń.
Za to na Instincta 4 ..... Oj się wydarzyło.... Jeszcze mnie łapa boli
Przy okazji wspomnę o nowości Salmo, co to o niej Jacek zajawkę zapodał: kupa gówna Panowie
Mam jedną, postanowiłem porównać toto z Brombą - lipa straszna. Poza tym, że ma przepiękne oczka, wręcz hipnotyzujące i jest zwyczajnie estetycznie wykonany to:
-nurtu się nie trzyma,
-wyskakuje co chwila z wody.
Ja na pewno nie kupię tego wobka więcej i pozostanę przy sprawdzonych Brombach. Używam je już parę ładnych lat więc wiem co mówię i biorę pełną odpowiedzialność za to co piszę. Wobek może w spokojnym nurcie dają radę, ale na przelewach, w zwarach, na szybkim opaskowym nurcie, nie radzi sobie po prostu...
#4749 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 12:46
Moje smużaczki wczoraj kleniki całkiem olały. Fakt faktem, że łowiłem na nie bez przekonania, bo celem wyprawy był boleń.
U mnie też celem był boleń, ale zobaczyłem oczkujące kleniki...Nie wytrzymałem A potem one Kijek 3m do 25 g i żyłka 0,22 mm, więc jak widać, stricte kleniowo
Za to na Instincta 4 ..... Oj się wydarzyło.... Jeszcze mnie łapa boli
Nooo. Strasznie boleniowy wobler Andrzej wspominał, że miałeś niezłą jazdę!
Gratulacje!
#4750 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 20:22
Kleniom z Odry dajmy chwile spokoju niech zrobia swoje ja tez targalem ze soba dwie wedki caly dzien - boleniowke i kleniowa a okazalo sie, ze klenie na Odrze tra sie w najlepsze takze pozostalem przy bolkach....
- Dagon i bjpol lubią to
#4751 OFFLINE
#4752 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 21:52
Moje zdjęcia z boleniami się tu nie kwalifikują Bo rybkom brakło po 5cm
#4753 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 22:37
słyszałem Tomek to wczoraj w twoim głosie i wiedziałem, że dziś też pojedziesz hehehe
gratuluje i widze, że uzbierałes troszkę pieniążków do dłuższej wędki hehehhe
#4754 OFFLINE
Napisano 02 maj 2014 - 23:12
Warto bylo jednak znow pojechac.
Piekna ryba !
#4755 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 07:10
Tomek ma systematyczność i precyzję komputerową. Trudno rozróżnić zdęcie 2014, 2013 i 2012 Gratki.
#4756 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 07:52
Paweł; nie taka długa - 7'
Dzięki Sławek
Jacku, zapewniam, ryba złowiona - A. D 2014 drugiego maja
#4757 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 10:20
Ja nigdzie nie byłem. Może jutro. Pozdrowienia dla wszystkich łowców.
#4758 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 16:10
Paweł; nie taka długa - 7'
Dzięki Sławek
Jacku, zapewniam, ryba złowiona - A. D 2014 drugiego maja
e tam .... te bolenie takie do siebie podobne
#4759 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 18:48
Jacek nie Analitykuj/Analizuj tylko zasuwaj na ryby
#4760 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 20:07
Widać, że to rozpoczęcie sezonu, tysiąc postów na minutę nie to co później, że sam ten temat muszę ciągnąć...
Gratki dla Tomka, może i ja po wieeelu latach zacznę na nowo za bolkiem łazić, takie piękne te rybska, choć raczej mucha do mnie zaczyna oko puszczać
Dzisiaj od rana tak zmokłem i zmarzłem, że o mało po obiedzie nie zostałem w domu ...chyba to odchoruję.
Bez jednego konkretnego brania aż do wieczora.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych