.... żebyś się zbytnio nie cieszył, to rybka złowiona powyżej zapory na Pilczycach, nie mam pojęcia czy coś już z Odry weszło.
J.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 marzec 2015 - 20:17
.... żebyś się zbytnio nie cieszył, to rybka złowiona powyżej zapory na Pilczycach, nie mam pojęcia czy coś już z Odry weszło.
J.
Napisano 17 marzec 2015 - 22:16
Napisano 17 marzec 2015 - 23:34
Napisano 18 marzec 2015 - 07:13
Napisano 20 marzec 2015 - 10:10
Koledzy co grunciarze łowią codziennie rano w Odrze przy moscie grunwaldzkim? Przy tych barierkach blisko ujścia Oławy do Odry? Chwalą się w jakimś dziale co za ryba teraz bierze?
Napisano 20 marzec 2015 - 17:14
Chwalą się w dziale "Sto sposobów na przyrządzenie krąpia".....
Napisano 20 marzec 2015 - 17:34
Napisano 20 marzec 2015 - 18:18
Można, tylko z mostów nie można łowić.
Użytkownik Radeon edytował ten post 20 marzec 2015 - 18:18
Napisano 20 marzec 2015 - 21:49
Koledzy czy łowił ktoś na zbiorniku Mściwojów,da się coś tam połapać?
Napisano 20 marzec 2015 - 22:06
Napisano 21 marzec 2015 - 16:52
Byłem dzisiaj oglądać Dobrą zaraz przy obwodnicy miasta.
Całkiem ładnie wyglądała, woda czysta. W rzece sporo było ławic ryb które weszły na tarło. Głównie płocie tam były. Ale kilka ryb widziałem takich koło 40 cm, może jazie. No i jednego szczupaka spłoszyłem, ze 40 cm miał.
Tak mnie zastanawia ta rzeczka, podobno była pstrągiem za rybiana zaczasów Polaru.
Napisano 21 marzec 2015 - 16:53
Chciałbym się tam wybrać w kwietniu na okonie i potem w maju na szczupaki ale ciężko znaleść nowe opinie o tym łowisku
Napisano 21 marzec 2015 - 20:46
kiedyś to był sprzęt , pamiętam jak udało mi się kupić na ul. Ruskiej "Neptuny"- węgierskie takie czarne , to był wypas a jak chodziły jak masełko.
Pamiętacie ten sklep na Ruskiej
Ja pamiętam sklep sportowy na Ruskiej na pięterku. ŚP Mama kupiła mi tam mój pierwszy spinning - Germinę z włókna szklanego 2,1m taką zieloną, przelotki miała z pierścieniami z porcelany czy plastiku, czort wie...
Białe były te pierścienie Ostatnio wywaliłem ten kijek w kubeł Ależ to była radość i szczęście, że udało się kupić taką wędkę.
A inny slepik na Ruskiej, ten na rogu to była moja mekka na początku lat 90-tych... Jeździłem tam jak byłem w liceum i za każdym razem obśliniony wychodziłem Tam wtedy mieli wszystkie modele Shimano AERO, pamiętacie?
Napisano 21 marzec 2015 - 20:56
A tak w temacie wypraw:
dziś wreszcie byłem nad rzeką, pierwszy raz w tym roku - toż to skandal !!!
Wszystko to wina Michała i Kacpra co nie zapraszali na kropki
Ale fakt faktem kompletnie nie było czasu, tyle pracy, weekendy zajęte, aż człowiek zamiast na ryby to po prostu w wolną niedzielę leżał z brytanem nos w nos na poduszce i spał zamiast wstawać w nocy i jechać na kropki. Tego snu ciągle mało, ale jak ja to zawsze mówię: wyśpię się we własnym grobie
A na kropki będzie można w ładniejszą porę roku się wybrać.
Przepiękną rzekę dziś zobaczyłem, nie wyobrażam sobie nie zawitać tam latem, nie wyobrażam sobie żeby nie było tam stad kleni, może brzany.
Jutro może coś znów zaliczę (wypad z wędką), może jakąś małą rzeczkę bliżej domu....
Slavo
Napisano 21 marzec 2015 - 23:04
Dziś również piękną Odrę widziałem. Słoneczko dawało rady, co chwilę odwiedzały mnie dwa zimorodki no i najważniejsze zaobserwowałem już żerowanie bolenia. Drobnica oczkuje więc machina ruszyła
Napisano 21 marzec 2015 - 23:43
Też zaliczyłem tegoroczny "pierwszy raz"
4 okonki, z tego ostatni dwudziestaczek siknął mi mleczem. Chyba trzeba im dać spokój, niech potomstwo w spokoju produkują
Ukleja oczkuje, pojawił sie pierwszy (?) narybek ok. 2cm. Czyj ci on?
Napisano 22 marzec 2015 - 00:39
Byłem dzisiaj oglądać Dobrą zaraz przy obwodnicy miasta.
Całkiem ładnie wyglądała, woda czysta. W rzece sporo było ławic ryb które weszły na tarło. Głównie płocie tam były. Ale kilka ryb widziałem takich koło 40 cm, może jazie. No i jednego szczupaka spłoszyłem, ze 40 cm miał.
Tak mnie zastanawia ta rzeczka, podobno była pstrągiem za rybiana zaczasów Polaru.
Odcinek Dobrej powyżej obwodnicy jest wyłączony z wędkowania- zakaz połowów- powyżej z 10km jest szczodre i wylęgarnia ryb ...z tego co poznaje zdjęcie zrobiłeś w miejscu w którym jest zakaz wędkowania dopiero od mostu w dół można łowic.
W związku z remontem ul okulickiego i zbyt wysokim poziomem wód gruntowych wyczyścili wszystkie tamy i poziom jest bardzo niski. Mieszkam 50 m od tej rzeki. Kiedyś z długołęki gdzie jest oczyszczalnia spuścili ścieki i chyba z 80% ryb padło małe okonki jazie i kleniki... teraz mały okonek i mały szczupaczek sie czasem trafi ale bez rewelacji
Użytkownik Casdamato edytował ten post 22 marzec 2015 - 00:41
Napisano 22 marzec 2015 - 11:02
Chciałbym się tam wybrać w kwietniu na okonie i potem w maju na szczupaki ale ciężko znaleść nowe opinie o tym łowisku
Kolego masz kolo siebie duzo lepsze wody . no chyba ze karpie 10+kg cie interesuja to smialo mozesz robic zasiadke . jest tego gó.....a sporo.
okonie i szczupaki wymiotlo kilka lat temu
Pozdro
Napisano 22 marzec 2015 - 19:11
Kolego masz kolo siebie duzo lepsze wody . no chyba ze karpie 10+kg cie interesuja to smialo mozesz robic zasiadke . jest tego gó.....a sporo.
okonie i szczupaki wymiotlo kilka lat temu
Pozdro
o jakich lepszych wodach mówisz?
Napisano 22 marzec 2015 - 19:17
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych