ja i tak tam wedkuje i na to nie patrze podalem to tylko jako ciekawostke interpretacji
Wody w okolicach Wrocławia
#5941 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2015 - 12:34
- Jarek M lubi to
#5942 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 12:04
Czy ktoś w końcu za to odpowie ?! --> http://www.gazetawro...liami,id,t.html
#5943 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 13:05
Najciemniej pod samą latarnią ,na miejscu WIOŚ i RZGW i nikt nie reaguje
#5944 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 13:12
" Według wstępnych informacji, jakie uzyskaliśmy w WIOŚ, problemem są ścieki wylewane do rzeki przez pobliskie firmy. Według inspekcji, przedsiębiorcy nie łamią jednak prawa - na odprowadzanie nieczystości do rzeki mają zgodę miasta"...
"Jak mówi Anna Kompanicka-Jakiel z Wydziału Środowiska i Rolnictwa urzędu miasta, prawo wodne pozwala na odprowadzanie ścieków do rzek. Firmy mogą odprowadzać do rzeki różne ścieki - zarówno deszczówkę, jak i ścieki bytowe (także z toalet), a nawet na przykład nieczystości chemiczne. Muszą to być jednak ścieki oczyszczone. – Musimy dokładnie sprawdzić kto i na odprowadzanie jakich ścieków ma zgodę. Jedną z takich zgód ma m.in. Polmos – mówi Anna Kompanicka-Jakiel"
Skandal, truje się setki ryb i nie ma winnego i kary, biedny wędkarz zapomni zanotować daty i od razu z portfelika znika 5dyszek...!
Użytkownik Booseib edytował ten post 15 wrzesień 2015 - 13:13
- Karol Krause lubi to
#5945 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2015 - 15:33
Odrzański bolek, zaje... w spirita 7
Załączone pliki
- Kamil Z., Slavobeer, ziom7 i 3 innych osób lubią to
#5946 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2015 - 16:01
wygląda na sporego. Gratki. Jutro też jakiegoś złowię
#5947 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2015 - 22:14
wygląda na sporego. Gratki. Jutro też jakiegoś złowię
Złowiłem 2 bolki i sandaczyka ale dlaczego nad Odrą poniżej Brzegu jest taka cisza w tym roku?
ani razu w tym roku nie widziałem tam intensywnego żerowania bolków.
Dla kontrastu:
a) Wczoraj byłem na krótkim spacerze nad wrocławską odrą (Kozanów) niemal w samo południe widziałem z 10 ataków bolka w 0,5h - a dziś przez 6h poniżej Brzegu zaledwie trzy ataki na powierzchni. Dlaczego tam bolki w tym roku nie biją? Czy może ja ma jakiegoś pecha i nie mogę trfafić dobrego dnia?
Dwa dni temu po długiej przerwie odwiedziłem znana miejską miejscówkę i złowiłem 4 grube jazie i jednego klenia (4 jazi to mi sie nigdy, w ostanich 8 latach, nie udało złowić na jednej wyprawie poniżej Brzegu D.)
Czy we Wrocku jest wiecej ryb niż poniżej?
#5948 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2015 - 10:48
@ analityk daj spokój tym biednym, kłutym przez Lipińskiego bolkom z Brzegu Gratuluję jaśków no i dawaj foto, nie krępuj się
#5949 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2015 - 16:54
Jaśki brały w nocy na 7 cm sandaczowe wobki - zdjeć brak.
#5950 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2015 - 23:15
Jest i to sporo bolkow poniżej Brzegu.Złowiłem 2 bolki i sandaczyka ale dlaczego nad Odrą poniżej Brzegu jest taka cisza w tym roku?
ani razu w tym roku nie widziałem tam intensywnego żerowania bolków.
Dla kontrastu:
a) Wczoraj byłem na krótkim spacerze nad wrocławską odrą (Kozanów) niemal w samo południe widziałem z 10 ataków bolka w 0,5h - a dziś przez 6h poniżej Brzegu zaledwie trzy ataki na powierzchni. Dlaczego tam bolki w tym roku nie biją? Czy może ja ma jakiegoś pecha i nie mogę trfafić dobrego dnia?
Dwa dni temu po długiej przerwie odwiedziłem znana miejską miejscówkę i złowiłem 4 grube jazie i jednego klenia (4 jazi to mi sie nigdy, w ostanich 8 latach, nie udało złowić na jednej wyprawie poniżej Brzegu D.)
Czy we Wrocku jest wiecej ryb niż poniżej?
Fakt nie widać ich aktywności być może jest to spowodowane stanem wody.
Były wyjazdy gdzie udało sie skusić kilka ryb , a ataki najcześciej były widoczne w momencie podnoszenia sie poziomu wody.
Raz trafiłem na moment gdzie intensywność ataków była ogromna , ale niestety w tym momencie zero reakcji na przynętę.
#5951 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 10:32
Jacek,
zjedli Ci Twoje bolenie
A wracając do tematu łowienia w pobliżu jazów, opasek itd. - jak wygląda interpretacja w przypadku tzw. larsenów? Nie jest to urządzenie hydrotechniczne służące piętrzeniu wody. To wg mnie inny rodzaj opaski kamiennej. Czy larseny są taką budowlą i należy łowić min 50m od nich?
Slavo
#5952 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 10:43
- pawelHERP lubi to
#5953 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 19:59
@ analityk daj spokój tym biednym, kłutym przez Lipińskiego bolkom z Brzegu Gratuluję jaśków no i dawaj foto, nie krępuj się
To nie Lipiński to chyba Ziom i TomaszK (podejrzani bo cicho siedzą i nic nie wkleją )
#5954 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 20:04
Jacek,
zjedli Ci Twoje bolenie
Wiem, dlatego idzie zmiana prawa
- Czytałem, że w przyszłym sezonie będą pierwszy raz wydawać zezwolenia na zjadanie białych wędkarzy (wydawane na próbę tylko dla imigrantów).
- Slavobeer lubi to
#5955 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 20:13
Andrzej cały rok jeździł za kropatymi. Pojechał ostatnio za bolkiem, chyba drugi raz w tym sezonie. Zdoił jakiegoś ~65 i pięknego osiemdziesiątaka. Gość mnie osłabia
#5956 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 21:04
#5957 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2015 - 21:10
"Dziadek" to w ogóle w kulki leci
#5958 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2015 - 14:36
Nadarza się niepowtarzalna okazja aby zrobić plażę w miejscu zacienionym przez 365 dni w roku. Widoki równie piękne, złomowisko i hałdy węgla I najważniejsze wszechobecny zapaszek z przelewu południowego.
Przegonić zimorodki, bażanty i sarny a w to miejsce postawić kosz na śmieci!
https://www.facebook...?type=3
#5959 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2015 - 10:24
Przecież na drugim brzegu usypali już całkiem ładną plażę - zero cienia i kamolce
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych