Wody w okolicach Wrocławia
#6281 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 14:46
Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
#6282 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 14:46
Rędzin ,postawili metalowe barierki przytwierdzone na stałe -może tylko na okres zimowy żeby jakiś mądry nie wjechał do Odry , ale znając naszych włodarzy to nie zdziwił bym się gdyby tak zostawili ,przecież najlepiej wszędzie postawić szlabany ,ogrodzenia ,zakazy , nakazy itp - budujmy ścieżki rowerowe bo taki jest priorytet ( osobiście nic nie mam przeciwko rowerzystom ) robiąc nowe nabrzeża powinni wziąć pod uwagę że z rzeki i okolic nabrzeża korzystają też inni -co mają inne hobby , wędkarstwo , motorowodniactwo - ale kogo to obchodzi chyba nie nasze PZW choć one pierwsze powinno się ująć i zauważyć problem.
- Slavobeer i s4mo lubią to
#6283 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 14:53
- oland lubi to
#6284 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 15:36
Na Kozanowie już się można normalnie wodować (wjazd z Kozanowskiej między blokami w tym bajorem w parku), oraz nieopodal w zatoczce przy Połbina ale przy niskim stanie wody jest tam lekkie błotko, a w lato masa roślinności wodnej i momentami 0.5m głębokości.
Do października czy listopada można było się bez problemu wodować po obydwu stronach Rędzina - Rędzińska i Żużlowców, ale na zimę jak już wyżej napisali, postawili jakieś częściowe barierki, więc nie wiem czy da się tam autem z przyczepką wykręcić, bo ja tylko zwożę ponton na kółkach, więc się dało
Ale z pontonem to jest o tyle wygodnie teraz, że miejsc, w których można dojechać do wody jest sporo i póki co jeszcze na wielu nie trzeba mieć terenówki, żeby się dostać.
No i na Janówku zrobili fajny dojazd i parking (a byłem przekonany, że jak to zwykle u nas bywa zamkną to na amen), jakby gdzieś przy takim parkingu zrobili fajny slip z boku nikt by się nie obraził, ale... rozmarzyłem się
#6285 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 16:12
Znając życie ktoś niechcący około maja wyrwie te barierki .Ostatnio w Polskim Radiu Wrocław był wywiad z jakimś człowiekiem odpowiedzialnym za Wrocławski wezeł wodny i padło pytanie o lepszy dostęp do rzeki dla motorowodniakow,.Ten człowiek odpowiedział że wszystkie zastrzeżenia nalezy kierowac do zarządcy Www,gdzie wszystkie uwagi będą rozpatrzone.Na forum jest wielu wędkarzy z Wrocławia,więc mamy pole do popisu.
#6286 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 17:29
Tja, a od czego jest organizacja PZW do której wnosimy składki? To oni powinni być stroną w takich sprawach ale, jak już wielokrotnie pisałem, nikt palcem nie kiwnął aby jakieś dojazdy do wody zostały wyznaczone, parkingi, przepustki dla osób starszych i inwalidów tylko latają i mandaty walą za wjazd do "lasu", przejazd przez wał lub brak wpisu w rejestrze jak ci długopis zamarzł.
Znowu ktoś napisze, że to my, członkowie szeregowi jesteśmy winni, że o to nie zadbaliśmy, że na zarybienia i zbieranie śmieci nie chodzimy i że tylko jesteśmy roszczeniowi.
- oland, Kamil Z. i Slavobeer lubią to
#6287 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 18:00
możne ktoś pomógłby napisać takie pismo ,żeby zawierało odpowiednie argumenty przekonujące do udostępnienia brzegów Odry dla ogólnie - "wodniaków" ,o wybudowanie na każdym stopniu wodnym normalny slip - o normalnym nachyleniu, o normalnym utwardzonym podłożu ,w razie opadów deszczu żebym nie bał się że nie wyjadę po spłynięciu , już nie mówiąc o miejscu do zaparkowania- to byłby rarytas.
Podobno miasto duży nacisk kładzie na rekreację zachęcającą do korzystania z naszej Odry buduje nabrzreża ,do odpoczynku ławeczki , trasy spacerowe, rowerowe,miejsca do cumowania łodzi, więc czemu nie do wodowania łodzi oczywiście ogólnodostępne i bezpłatne.
Petycje taką można by było rozprowadzić do podpisania w sklepach wędkarskich , forum -myślę że by starczyło.
Może by udało się zaangażować i zainteresować nasze PZW , ponoć tam też nadeszły zmiany i ludzie są bardziej przychylni wędkarzom - czy to mit
#6288 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 18:05
do karania to pierwsi , za wjazd do lasu - jak tylko zobaczą oczywiście obcą rejstrację - miejscowi oczywiście nietykalni
#6289 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 20:42
x
Użytkownik analityk edytował ten post 13 styczeń 2016 - 20:44
#6290 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 21:00
Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
#6291 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 21:09
możne ktoś pomógłby napisać takie pismo ,żeby zawierało odpowiednie argumenty przekonujące do udostępnienia brzegów Odry dla ogólnie - "wodniaków" ,o wybudowanie na każdym stopniu wodnym normalny slip - o normalnym nachyleniu, o normalnym utwardzonym podłożu ,w razie opadów deszczu żebym nie bał się że nie wyjadę po spłynięciu , już nie mówiąc o miejscu do zaparkowania- to byłby rarytas.
Podobno miasto duży nacisk kładzie na rekreację zachęcającą do korzystania z naszej Odry buduje nabrzreża ,do odpoczynku ławeczki , trasy spacerowe, rowerowe,miejsca do cumowania łodzi, więc czemu nie do wodowania łodzi oczywiście ogólnodostępne i bezpłatne.
Petycje taką można by było rozprowadzić do podpisania w sklepach wędkarskich , forum -myślę że by starczyło.
Może by udało się zaangażować i zainteresować nasze PZW , ponoć tam też nadeszły zmiany i ludzie są bardziej przychylni wędkarzom - czy to mit
Najlepszą opcją jest budżet obywatelski. Nie trzeba wtedy polegać na PZW i innych instytucjach.Trzeba zrobić projekt takiego slipu, wyznaczyć miejsca i zbierać podpisy. Z tymi nie będzie trudno w tak dużym mieście. Wystarczy jakieś 3tyś i projekt na pewno będzie sfinansowany z budżetu.
#6292 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 21:45
".Trzeba zrobić projekt takiego slipu, wyznaczyć miejsca i zbierać podpisy"
ten projekt to kto miałby zrobić ? osoba zainteresowana czy miasto?
#6293 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 21:54
Panowie to powiedzcie mi czy przejazd przez wał jest dozwolony? Nigdzie nie ma znaków a słyszałem że to kosztuje ....
- s4mo lubi to
#6294 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 21:57
No i nadejszła wiekopomna chwila, wyznaczam spotkanie odstresowujące wrocławski środowisko wędkarskie, czyli kółko wzajemnej adoracji, na sobotę 16-tego wieczorem, gdzieś pod torami ale wstępnie Lamus bo dobrze i nie drogo.
Pisać do mnie a przy SMS-ach pisać kto bo wszystkie moje numery wraz z telefonem gdzieś w Odrze sobie leżą, muszę wiedzieć na ile osób stolik zaklepać.
I proszę poważnie podejść do sprawy bo atmosfera na forumie nie do zniesienia i KONIECZNIE trzeba coś z tym zrobić.
Edyta: i prosze rozesłać "wici" po tych różnych outsaiderach bo z powodu niemania nr telefonow nie mogę tego zrobić.
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 13 styczeń 2016 - 21:59
- Kamil Z., Sebo, Karol Krause i 2 innych osób lubią to
#6295 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 21:59
".Trzeba zrobić projekt takiego slipu, wyznaczyć miejsca i zbierać podpisy"
ten projekt to kto miałby zrobić ? osoba zainteresowana czy miasto?
Osoba zainteresowana tzw. lider projektu. Jeśli uzbiera się wystarczająca liczba podpisów to później miasto będzie konsultowało wykonanie z liderem.
#6296 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 22:50
Eeeeee.
Toś Dareczku wymyślił. Termin na ostatnią chwilę. Weekend mam wolny, ale już zaplanowany, więc tym razem nie dotrę.. Ale wierzę, że jakąś IPĘ jeszcze wychylymy
#6297 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 22:56
A to tak nagle mnie naszło bo straszno się robi
Edyta: abo IPY dwie
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 13 styczeń 2016 - 22:57
#6298 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 23:07
Straszno, nie straszno, ale powiedz mi tylko jedno. Czyś tą pszenicę z kwiatkiem bzu jeszcze warzył?
#6299 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 23:16
Bez się skończył, skończyła się pszenica z kwiatami bzu. Przypomnij mi za rok to będzie następna.
A zobacz takie coś :
http://blog.kopyra.c...z-browaru-roch/
#6300 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 23:26
Widziałem
To Twoje?
Na jesienną porę "stałcik" wskazany, ale na upały te białe super gaszą pragnienie
Szczerze...zmieńmy temat. Jestem na redukcji i przez ostatnie prawie 2 miesiące wypiłem...okazjonalnie jedno piwko (Jankesa )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych