Czasem kompromis jest potrzebny.
Jedynie ilość okonia mnie martwi. To uważam za duży błąd.
Druga sprawa iz kanał lata świetności ma już za sobą.
Regulacją zrobili z tego ciek wodny i to jest najbardziej przygniębiające.
Cezar
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 listopad 2016 - 05:55
Czasem kompromis jest potrzebny.
Jedynie ilość okonia mnie martwi. To uważam za duży błąd.
Druga sprawa iz kanał lata świetności ma już za sobą.
Regulacją zrobili z tego ciek wodny i to jest najbardziej przygniębiające.
Cezar
Napisano 13 listopad 2016 - 11:57
Chłopy, zaczyna źle się dziać z naszymi wodami w regionie.
-Na cegielni (jadąc ulicą Główną po lewej stronie a ul. Stabłowicką) na drzewach zawisły kartki mówiące o komercjalizacji łowiska od 1.1.2017r. Jest to fajna woda z dużym potencjałem okonia i szczupaka. Niestety... wraz z końcem tego roku aby móc łowić na tej wodzie, konieczna będzie opłata w wysokości 250 zł.
- Zbiornik przy ul. Królewieckiej (kąpielisko) kilka lat wstecz regularnie zarybiany był przez koło, bodajże ASTRA. Jakiś czas temu woda została przejęta przez miasto, wprowadzono zakaz kąpieli oraz połowu a tłumaczono to obecnością i lęgowiskiem jakiegoś bardzo rzadko występującego ptaka. W tym roku zrobiono tam sztuczną plażę, miejsca do grillowania, zatrudniono ratownika, kąpiel jest dozwolona a wokoło stawu zalegają tony wszelakiej maści śmieci. Niestety, łowić dalej nie można!
-Najpierw wybudowano i zmodernizowano dwa slipy (Maślice i Kozanów). Po pewnym czasie na Maślicach postawiono barierkę uniemożliwiającą slip, tymczasem na Kozanowie został postawiony na drodze dojazdowej do slipu, jakieś 50 metrów od brzegu znak B-2 "Zakaz wjazdu wszystkich pojazdów"
Doszły mnie słuchy od kilkunastu już osób o wyłączeniu obu barkowisk i centrum Wrocławia z łowienia. Macie jakieś informacje na ten temat?
Napisano 15 listopad 2016 - 11:57
Napisano 16 listopad 2016 - 17:22
Tak się zastanawiałem co wymyślą z tym slipem, no i wymyślili.
Nie zdziwię się jak za jakiś czas ktoś wpadnie na pomysł żeby ogrodzić Odrę.
Mnie już ręce opadają ((
Napisano 16 listopad 2016 - 19:19
czy coś wiadomo oficjalnie -jaki powód zagrodzenia wjazdu na slipy po obydwu stronach ?
odnośnie ogrodzenia Odry - w Rędzinie to już mieliśmy ogrodzenie wzdłuż do ujścia Widawy , wcześniej szlaban na wale a na dole wkopane pieńki i rów zaorany .
tak że mnie już to by wcale nie zdziwiło
Użytkownik oland edytował ten post 16 listopad 2016 - 19:20
Napisano 20 listopad 2016 - 13:23
Odnośnie slipów było to poruszane.
Slipy na Kozanowie i Ślężo ujsciu należą do RZGiW które zbudowało a raczej naprawiło to dla wojska na czas W.
Napisano 20 listopad 2016 - 14:35
aż człowieka krew zalewa , dziesiątki kilometrów remontowanych wałów za grube miliony , modernizacje -szumnie nazywane , i tylko trasy rowerowe wzdłuż odry - żadnego zjazdu do wody - slipu udostępnionego dla wszystkich przecież przy takiej inwestycji można było zrobić ale po co komu to potrzebne
Napisano 20 listopad 2016 - 14:56
Bo na slipowaniu też trzeba zarobić. W zeszłym roku temat zacząłem drążyć i szybko mnie sprowadzili na ziemię.
Napisano 20 listopad 2016 - 15:20
po zeszłorocznych rozmowach na temat zbudowania slipu z Budżetu Obywatelskiego ,sadziłem że zaniechaliśmy z powodu zamierzonych remontów istniejących już slipów -nawet byłem zadowolony że wreszcie a tu taki pasztet przejeli slipy RZGW
Użytkownik oland edytował ten post 20 listopad 2016 - 15:21
Napisano 20 listopad 2016 - 16:10
Między innymi dlatego też kupiłem ponton ... Wjeżdżam między główki, pompuje i pływam. ( tak są też minusy ) ...
Wracając do tematu : Co tam na Odrze słychować ?
Napisano 20 listopad 2016 - 18:33
Jak to na Odrze
Napisano 20 listopad 2016 - 19:01
łowi się i to porządnie ......... dlatego cisza , informacje i foty wyjdą z opóźnieniem - sporym jak w ogóle jest sens upubliczniać takie informacje
Napisano 20 listopad 2016 - 19:44
No jak się łowi jak się nie łowi...cały dzień nad Odrą i bez brania, nawet puknięcia...
Inna sprawa, że szukałem nowych miejsc, łaziłem bez celu, nie łowiłem na "bankówkach".
Napisano 20 listopad 2016 - 19:51
No jak się łowi jak się nie łowi...cały dzień nad Odrą i bez brania, nawet puknięcia...
Inna sprawa, że szukałem nowych miejsc, łaziłem bez celu, nie łowiłem na "bankówkach".
Ale pogoda to Ci się trafiła, przebolałbym bez brania Mi to ostatnio w mrozach i deszczach przychodzi łowić
Napisano 20 listopad 2016 - 19:55
za ładnie , nie gryzą - lepiej przeznaczyć na spacer z rodziną , a później jest wymówka żeby polecieć nad wodę
Napisano 20 listopad 2016 - 20:03
taka prawda , straszny tłok nad wodą niestety
szukanie nowych miejscówek często się tak kończy , okazuje się że tam gdzie tłok tam są ryby - tylko się dopchaj taki przykład- może nie z odry - ale Pirs na Mietkowie jest najazd bo są ryby -tyle że nie lubię takiego łowienia
Napisano 20 listopad 2016 - 20:05
za ładnie , nie gryzą - lepiej przeznaczyć na spacer z rodziną , a później jest wymówka żeby polecieć nad wodę
Dobra strategia U mnie to normalność, ja tam wolę po nocach się szlajać. Choć teraz mam połamańca w domu przez to szlajanie...będzie marudzenie
Użytkownik Zed Zgred edytował ten post 20 listopad 2016 - 20:06
Napisano 21 listopad 2016 - 10:46
czasami coś zagryzie im bliżej końca roku tym częściej o kiju schodze - wczoraj we dwóch też beż brania zeszliśmy - a wydawało się, że pogoda taka że jakiś bolek musi sie pokazać (nie pokazał się).
Napisano 21 listopad 2016 - 10:59
Napisano 21 listopad 2016 - 12:50
czasami coś zagryzie im bliżej końca roku tym częściej o kiju schodze - wczoraj we dwóch też beż brania zeszliśmy - a wydawało się, że pogoda taka że jakiś bolek musi sie pokazać (nie pokazał się).
Jacek czy to Ty zajechałeś mi wczoraj drogę w środku lasu czarnym seatem? -)
ps ja też wczoraj bez brania
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych