Panowie nad wodę...
eeee tam.....
Tak miło przed kominkiem ze szklaneczką łyskacza zasiąść. A Ty na ryby wyganiasz... Zlituj się chłopie...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 luty 2013 - 22:19
Panowie nad wodę...
eeee tam.....
Tak miło przed kominkiem ze szklaneczką łyskacza zasiąść. A Ty na ryby wyganiasz... Zlituj się chłopie...
Napisano 03 luty 2013 - 22:20
no nie ma to tamto
Napisano 03 luty 2013 - 22:21
Witam nowych Kolegów z naszych okolic. Miło, że ktoś się namęczył i przeczytał te 167 stron wypocin, hihihi
Napisano 05 luty 2013 - 12:41
Slavo ja też czytałem wątek od poczatku choć nie było mnie na forum, kiedy on powstawał ... jakby go tak streścic to powstanie niezłe kompendium wiedzy
Napisano 05 luty 2013 - 18:52
Witam Was Panowie. Jako że tak mi się życiowo poukładało że za krótki czas będę zamieszkiwał w rejonie Wrocka (między Sycowem a Oleśnicą) miałbym uprzejmą prośbę o podzielenie się jakimiś ogólnym informacjami na temat wód w okolicy Sycowa, Oleśnicy. Oczywiście nie oczekuję że ktoś nie znając człowieka zaprowadzi za rączkę na miejscówki i pokaże jak łowić. Do Odry w Jelczu też nie daleko.
Wypatrzyłem koło Sycowa zbiornik w Stradomii. Znacie? Łowicie? Czy jest to typowy dołek z karpiami obstawiony dzień i noc kiedy "bierom"?
Generalnie łowię kropki, czasem szczupaki i sandacze oraz klenie. Będę tam co najmniej 3 miesiące a później się okaże. Pomożecie?
Dla jasności: ryb nie zabieram, łowię bezzadziorami, nie śmiecę nie niszczę i jestem raczej ogarnięty
Pozdrawiam!
Edit: nie mam siły przeczytać całego wątku
Użytkownik DanekM edytował ten post 05 luty 2013 - 18:53
Napisano 05 luty 2013 - 18:59
witam...na stradomi łowię bardzo często jak chcesz to po moim powrocie do kraju możemy się ustawić na krótki rekonesans po łowiskach w tym rejonie...pzdr
Napisano 05 luty 2013 - 19:13
Bardzo chętnie. Będę w Stradomii 5 dni w tygodniu od za dwa tygodnie przez co najmniej 3 miechy. Ale pewnie dłużej Także jak tylko lód zejdzie i będziesz w kraju daj znać na prv forum
Napisano 05 luty 2013 - 19:17
ok,ja mieszkam 15km od Oleśnicy,także mamy kilka fajnych miejscówek do wyboru,nie tylko Stradomka ja w domu będę po piątym marca...
Napisano 05 luty 2013 - 23:21
DanekM,
Twoje rejony raczej nie pasują do tego wątku. Mało tu było na temat tamtych miejsc. Rejony Oleśnicy ciężko podciągnąc pod Wrocław, chyba że faktycznie wybierzesz się w okolice Oławy. Ładne okolice, kilku Kolegów tu mamy na forum
Blisko masz Widawę i jej skarby Tam próbuj.
Pozdrowienia
Slavo
Napisano 05 luty 2013 - 23:33
DanekM,
Twoje rejony raczej nie pasują do tego wątku. Mało tu było na temat tamtych miejsc. Rejony Oleśnicy ciężko podciągnąc pod Wrocław,
dlaczego nie pasuje...?tytuł wątku jest "Wody w okolicach Wrocławia" a nie "wody we Wrocławiu" a te dwadzieścia parę km od Wrocławia to prawie jak "okolica"...
Napisano 06 luty 2013 - 22:13
Dla mnie okolice jakiegoś większego miasta to koło o promieniu wyznaczonym dość szybkim dojazdem w celu jednodniowego łowienia. W moim przypadku zwykle to jest do 60 km w jedną stronę. Oleśnica znajduje się 40 od Wrocka, więc w naiwności swej sądziłem że macie tak samo. Tym bardziej że na południe za pstrągami jeździcie i po 100+
Dzięki za zwrócenie uwagi na Widawę
Pozdro.
Napisano 06 luty 2013 - 22:55
z Oleśnicy do Wrocławia jest 29km To już "bliska" okolica
Napisano 07 luty 2013 - 21:27
Mieszkam we wrocławiu i do Oleśnicy mam 22km, wiec jeszcze bliżej Daj znać jak będziesz to wybierzemy się nad Widawe i jej dzikie tereny
Napisano 10 luty 2013 - 09:00
Napisano 10 luty 2013 - 18:56
ja dzisiaj byłem na odrze okolice opatowic we wrocławiu. Bez efektów . WOda wysoka brudna i Gna jak jakaś dzika rzeka pstrągowa ;p Bez brania
Napisano 10 luty 2013 - 19:46
To ja może z innej bajki, jako że ten wątek najbardziej rozwinięty to mam pytanko do kolegów.
Chciałbym na przelomie maja i czerwca wybrać się na z żoną i córą na weekend w jakieś spokojne i cichę miejsce ( najlepiej agroturystyka ), no i oczywiście blisko Odry żeby polatać ze spinningiem. Może znacie jakieś fajne miejsce godne polecenia.
Pozdrawiam
Napisano 16 luty 2013 - 08:46
.............. Do Odry w Jelczu też nie daleko.
Wypatrzyłem koło Sycowa zbiornik w Stradomii. Znacie? Łowicie? Czy jest to typowy dołek z karpiami obstawiony dzień i noc kiedy "bierom"?
Generalnie łowię kropki, czasem szczupaki i sandacze oraz klenie. Będę tam co najmniej 3 miesiące a później się okaże. Pomożecie?
Dla jasności: ryb nie zabieram, łowię bezzadziorami, nie śmiecę nie niszczę i jestem raczej ogarnięty
Pozdrawiam!
Edit: nie mam siły przeczytać całego wątku
Witam .
Na forum jestem już jakieś dwa lata i nie było okazji się przywitać.
wędkuje już jakieś 30 lat z różnymi efektami i metodami.
Od 2012 wróciłem na dobrą stronę mocy czyli spining.
Przez dwa lata mieszkałem w sycowie w sumie do dziś (obecnie w oleśnicy) na stradomi łowiłem ostatni sezon jest to zbiornik już dosyć mocno przłowiony (odwieczny problem kto ma go zarybiać czy Syców czy Oleśnica i nie robi tego prawie nikt) jeśli chodzi oczywiście o drapieżnika (sandacz szczupak okoń).
Szansa jest na złowienie dosyć ładnej sztuki w 2012 złowiono sandacza 98cm i metrówkę szczupaka. Trafiają się ładne sumiki. Okonia trzeba wiedzieć gdzie szukać. Niedaleko jest też zbiornik Kobyla Góra i tam też jak wie się gdzie można połowić.
Mam swoją łódkę i z czystą przyjemnością zabiorę na nią kogoś "rozsądnego" bo w większości pływam sam.
Przyznam że nie wędkowałem na Widawie i skorzystał bym z pomocy kogoś w rekonesansie łowiska.
We Wrocławiu łowiłem często w okolicach mostu warszawskiego i na Bajkale i okolice ratowic tam głównie za boleniem ale przyznam że z marnym efektem no może poza leszczami.
Większości wędkuje sam bo nie mam z kim
Więc też proszę kolegów z DW o małe wsparcie w rekonesansie łowisk zwłaszcza wiosennych (jaziowo kleniowych).
W zamian oferuję zabrać na zaporówki kaliskie i dysponuje łódką.
Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą
Napisano 16 luty 2013 - 13:19
witamy Kolego...mamy do siebie przysłowiowy "rzut beretem" także możemy się gdzieś nad wodą ustawić(też dysponuję łodzią) pzdr
Napisano 16 luty 2013 - 17:02
witamy Kolego...mamy do siebie przysłowiowy "rzut beretem" także możemy się gdzieś nad wodą ustawić(też dysponuję łodzią) pzdr
Jak najbardziej na tak teraz szukam miejscówek na jazie bo chciałbym złowić choć jednego wiosennego w okolicach wrocławia
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych