... a na poprzedniej stronie zezwolenia jest wyraźnie zaznaczone, że zasady mogą ulec zmianie w trakcie sezonu ! Co właśnie w tym przypadku ma miejsce !
Nie widzę takiego zapisu
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 08 styczeń 2018 - 20:30
... a na poprzedniej stronie zezwolenia jest wyraźnie zaznaczone, że zasady mogą ulec zmianie w trakcie sezonu ! Co właśnie w tym przypadku ma miejsce !
Nie widzę takiego zapisu
Napisano 08 styczeń 2018 - 20:47
Chyba musimy zmienić nazwę PZW na inną... Proponuję "burdel".
Bez obrazy dla burdeli...Tam płacimy i podupczymy. A tu płacimy i PZW nas dupczy z roku na rok coraz bardziej.
Użytkownik maicke82 edytował ten post 08 styczeń 2018 - 20:49
Napisano 08 styczeń 2018 - 20:50
Najmocniej przepraszam za niedokładność !!!
Otwórz zezwolenie i na pierwszej stronie tuż nad miejscem na Twój podpis, wytłuszczonym i podkreślonym drukiem jet napisane...
Okręg PZW we Wrocławiu zastrzega prawo do zmiany warunków wędkowania w trakcie roku
Napisano 08 styczeń 2018 - 20:50
Dziś kolejny dzień włóczęgi po Dolinie Baryczy, kilkadziesiąt okonków, żadnego większego ale i wody w których tam łowię raczej śmieszne.
Ale nie o tym, głównym motywem jest spotkany gostek z plecakiem. Zrobił sobie prezent urodzinowy : przejście od źródeł do ujścia Baryczy. Już trzecią dobę lezie w tym błocie, ostatnio popadało, Sieczka i Orla stany alarmowe, Barycz tylko do ostrzegawczego doszła ale łąki całe zalane, siurki dopływowe, a jest ich pewnie z setka, pełne i koleś lezie przez tę wodę aby kilometrów nie nadkładać. Nocą mu namiot i śpiwór zamarzł. Podpowiedziałem mu śpiochy oddychające, bardo mu się spodobały . Trzymam kciuki bo nie za bardzo wyglądał a to, na moje oko, dopiero połowa. Na fejsie jest a tu inna zajawka.
https://milworld.pl/...1510299010.html
Napisano 08 styczeń 2018 - 21:03
Najmocniej przepraszam za niedokładność !!!
Otwórz zezwolenie i na pierwszej stronie tuż nad miejscem na Twój podpis, wytłuszczonym i podkreślonym drukiem jet napisane...
Okręg PZW we Wrocławiu zastrzega prawo do zmiany warunków wędkowania w trakcie roku
Zgoda, jest tak napisane. Zastanawiam się tylko czy warunki wędkowania i sposób prowadzenia rejestru to to samo. Wolę to co napisali w zezwoleniu. Zadzwonię do naszego PZW, niech się określą.
Napisano 08 styczeń 2018 - 21:33
Napisano 08 styczeń 2018 - 21:38
Wszystkich którzy uważają decyzję o zniesieniu okresu ochronnego i limitu Bolenia za słuszną.
Zapraszam w Marcu na wpływ do Mietkowa. (tak samo było w Opolskim)
Pooglądacie sobie rzeź niewiniątek. (Choć z tego co czytam to pewnie część z was będzie brała w tym udział )
I zobaczycie jak słuszne są decyzje wspaniałego Okręgu.
Tyle w temacie.
Użytkownik Sebo edytował ten post 08 styczeń 2018 - 21:39
Napisano 08 styczeń 2018 - 21:46
Napisano 08 styczeń 2018 - 21:51
Co do rejestru to gdy opłacałem kartę to powiedziano mi że nie trzeba nic wpisywać o ile nie zabieram ryb,ani daty ani nr.łowiska
Napisano 08 styczeń 2018 - 22:02
Wszystkich którzy uważają decyzję o zniesieniu okresu ochronnego i limitu Bolenia za słuszną.
Zapraszam w Marcu na wpływ do Mietkowa. (tak samo było w Opolskim)
Pooglądacie sobie rzeź niewiniątek. (Choć z tego co czytam to pewnie część z was będzie brała w tym udział )
I zobaczycie jak słuszne są decyzje wspaniałego Okręgu.
Tyle w temacie.
9. Na rzece Bystrzycy od progu wodnego Siedlimowicach do
ujścia rz. Bystrzycy do zbiornika mietkowskiego - całkowity
zakaz wędkowania od 1marca do 31 maja (tarlisko).
Napisano 08 styczeń 2018 - 22:44
Właśnie miałem to wkleić :-)9. Na rzece Bystrzycy od progu wodnego Siedlimowicach do
Napisano 08 styczeń 2018 - 22:53
Ale pier...licie jak stare baby, na ryby byście poszli a nie odkrywali na nowo "ksiażeczkę Mao"...
Napisano 08 styczeń 2018 - 22:54
to może tam jednak bolki tarło przeżyją
Napisano 08 styczeń 2018 - 23:01
Użytkownik count_martin3z edytował ten post 08 styczeń 2018 - 23:03
Napisano 09 styczeń 2018 - 08:18
W którym miejscu stoi tablica ?
Wyraźnie piszę o wpływie nie o Bystrzycy.
Może jeszcze jesteście zadowolenie ze zmniejszenia wymiaru okonia i zniesienia widełek na sandacza?
No nic całe szczęście że Jelenia Góra odłączyła się od tego kabaretu.
I jak widać po wpisach wyżej to jednak nie zarząd jest temu wszystkiemu winien ?
A ja naiwny myślałem że .... czyli jednak prawdą jest że wszystkie te uchwały są na wnioski wędkarzy.
Życzę wam wszystkim wspaniałych połowów marcowo/ kwietniowych Boleni.
Bez odbioru.
Napisano 09 styczeń 2018 - 08:46
Co do rejestru to gdy opłacałem kartę to powiedziano mi że nie trzeba nic wpisywać o ile nie zabieram ryb,ani daty ani nr.łowiska
Taką samą informację przekazano mi przed chwilą telefonicznie od PZW Wrocław. Nie ma wymogu wpisywania daty połowu i nr łowiska do rejestru jeśli łowimy z zasadą "złów i wypuść"
Napisano 09 styczeń 2018 - 09:56
W którym miejscu stoi tablica ?
Wyraźnie piszę o wpływie nie o Bystrzycy.
Może jeszcze jesteście zadowolenie ze zmniejszenia wymiaru okonia i zniesienia widełek na sandacza?
No nic całe szczęście że Jelenia Góra odłączyła się od tego kabaretu.
I jak widać po wpisach wyżej to jednak nie zarząd jest temu wszystkiemu winien ?
A ja naiwny myślałem że .... czyli jednak prawdą jest że wszystkie te uchwały są na wnioski wędkarzy.
Życzę wam wszystkim wspaniałych połowów marcowo/ kwietniowych Boleni.
Bez odbioru.
tablica stała w tym miejscu gdzie tubylcy robili regularnie odłowy bolenia !!
Sebo twoim zdaniem wszyscy z Wrocławia na tym forum to mięsiarze ,ty tylko jesteś Hepy i C@R !
Napisano 09 styczeń 2018 - 10:15
tablica stała w tym miejscu gdzie tubylcy robili regularnie odłowy bolenia !!
Sebo twoim zdaniem wszyscy z Wrocławia na tym forum to mięsiarze ,ty tylko jesteś Hepy i C@R !
A czy widzisz u mnie jakikolwiek wpis o "mięsiarstwie" ???
Jest wielu wędkarzy którzy walczyli o odcinki No Kill i którym nie podobają się ostatnie zmiany.... ale jak widzę jest także wielu którym odpowiada taki stan rzeczy.
Proszę czytać ze zrozumieniem.
Napisano 09 styczeń 2018 - 17:20
Kolego FidoAngel Orla nie ma stanu alarmowego, przynajmniej w okolicach Rawicza, woda w korycie, w niedzielę byłem na kanale koło Radziądza kilka malutkich okoni i kilkanaście płotek na mikrojigi, jeśli chodzi o samą Dolinę Baryczy to teraz lepiej chodzić po małych dopływach bo tam jest jeszcze szansa coś połowić, o samej Baryczy można zapomnieć.
Napisano 09 styczeń 2018 - 18:50
Kolego @zelo zobacz to, woda spadła przez ostatnie trzy doby ok 20 cm a jest tak:
https://screenshots....or.pogodynka.pl
Wczoraj i przedwczoraj również byłem na kanałach w tej okolicy co Ty a dzisiaj na Baryczy. Na kanałach połowiłem okoni choć rozmiarówka przedszkolna, kilka średniaków a żaden nie przekroczył 30cm.
Dzisiaj na Baryczy, pod setkę okoni w tym większość 20-25 cm.
Edyta: trzeba kliknąć w linka bo to na dole nieczytelne.
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 09 styczeń 2018 - 19:04
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych