Jak odróżnić oryginał od podróbki?Mija była made in Thailand.
Była jak najbardziej oryginalna.
Mam też HD 200 i rownieść ta sama historia.
Użytkownik Przemek_M edytował ten post 14 maj 2020 - 13:01
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 maj 2020 - 13:00
Jak odróżnić oryginał od podróbki?Mija była made in Thailand.
Była jak najbardziej oryginalna.
Mam też HD 200 i rownieść ta sama historia.
Użytkownik Przemek_M edytował ten post 14 maj 2020 - 13:01
Napisano 14 maj 2020 - 13:05
Napisano 14 maj 2020 - 13:22
Po cenie.
Zakładając, że podróbki(wszystkiego) są kilkukrotnie tańsze niż oryginał, tutaj też można by oczekiwać, że podrabiana Tatula będzie kosztowała 200 zł.
Napisano 15 maj 2020 - 07:53
Mam/miałem 3 tatule
HD200, 100 hl, 103 sv, wszystkie made in Thailand, same oryginały. Generalnie jest to to samo co można kupić w sklepach w PL lub EU. Lexa 300 w drodze do mnie, obstawiam że będzie tak samo.
Taką odpowiedź szanuję. Ostatnio miałem parę egzemplarzy w dłoni, te kupione na Ali i te kupione w skandynawskich sklepach stacjonarnych. Rozkminiałem różnicę napisu " Made In "
Te ze sklepów " niektóre " miały " Made In Japan " zaś inne " Made in Thailand ". Różnicy wizualnej nie widać, w pracy też więc postanowiłem dowiedzieć się od kolegi który serwisuje multiki codziennie jak to wygląda w jego oczach, czy te Thailand - Japan różnią się częściami " zamienniki " czy też nie.
Nie różnią się kompletnie niczym.
Wszystko jest takie same, dlatego postanowiłem zamówić z Ali.
Może komuś to pomoże w zdecydowaniu gdzie kupić i ile wydać na ten sam sprzęt.
T/
Napisano 15 maj 2020 - 08:03
Żadna Tatula nie ma prawa mieć napisu Made in Japan (chociaż nie jestem pewien egzemplarzy zamawianych w SLP Works), musiałeś albo pomylić multiplikatory albo to właśnie była podróbka.Taką odpowiedź szanuję. Ostatnio miałem parę egzemplarzy w dłoni, te kupione na Ali i te kupione w skandynawskich sklepach stacjonarnych. Rozkminiałem różnicę napisu " Made In "
Te ze sklepów " niektóre " miały " Made In Japan " zaś inne " Made in Thailand ". Różnicy wizualnej nie widać, w pracy też więc postanowiłem dowiedzieć się od kolegi który serwisuje multiki codziennie jak to wygląda w jego oczach, czy te Thailand - Japan różnią się częściami " zamienniki " czy też nie.
Nie różnią się kompletnie niczym.
Wszystko jest takie same, dlatego postanowiłem zamówić z Ali.
Może komuś to pomoże w zdecydowaniu gdzie kupić i ile wydać na ten sam sprzęt.
T/
Napisano 15 maj 2020 - 08:13
Na 100% była to tatula. Z tego co ja wiem, to właśnie Japońska wersja jest wersją oryginalną
Napisano 15 maj 2020 - 10:44
Cześć wszystkim. Dumam nad budżetowym trawelkiem / teleskopem, 2m i cw do 10g. Może ktoś coś z Azji ściągnął i mógłby polecić? Tani badylek o przyzwoitej jakości, do wożenia w samochodzie / wsadzenia w plecak na tzw. wszelki wypadek.
Napisano 17 maj 2020 - 17:31
Napisano 17 maj 2020 - 18:06
Mam jednego 12 cm. Wykonanie i malowanie na wysokim poziomie. Super kotwice. Jednak nie przetestowałem go jeszcze dobrze, ponieważ w tym sezonie łowiłem jak na razie płytko (1-1.5 m) a ten jerk jest ciężki i szybko tonie, myślę, że będzie dobry na wodę 3-4 m. Praca wydaje się ok, podobna do Bustera - ucieczki i mocne odchyły na boki.
Tutaj film jako gość na nie łowi
Użytkownik Grzegorz B. edytował ten post 17 maj 2020 - 18:16
Napisano 17 maj 2020 - 18:54
Mam jednego 12 cm. Wykonanie i malowanie na wysokim poziomie. Super kotwice. Jednak nie przetestowałem go jeszcze dobrze, ponieważ w tym sezonie łowiłem jak na razie płytko (1-1.5 m) a ten jerk jest ciężki i szybko tonie, myślę, że będzie dobry na wodę 3-4 m. Praca wydaje się ok, podobna do Bustera - ucieczki i mocne odchyły na boki.
Tutaj film jako gość na nie łowi
Napisano 17 maj 2020 - 19:04
Napisano 17 maj 2020 - 19:36
Mam i wykonanie ok. Nie bierz tylko 9 cm bo sa male. Minus duzy ze sa plastikowe i to czucMam inne z tego sklepu i są bardzo OK. Bierz śmiało.
Napisano 17 maj 2020 - 21:56
Na sklepie wys darmowa a jak dodam do koszyka choś jednego dżera to wys ponad 10 PLN za każdego
o co kaman? też tak macie?
Napisano 17 maj 2020 - 22:06
niektóre modele od nich można kupowac po 2 sztuki
Moja rada taka kupuj po sztuce wusla ci paczką po 1 sztuce
ale zeby nie było tak wesoło to z tego co pamietam te wieksze niektóre maja wysyłkę gratis na stronie i już płatna jak towar jest w koszyku nie zaleznie od ilości
Napisano 18 maj 2020 - 00:20
Napisano 18 maj 2020 - 06:59
Też tak mam ale jak kupowałem tam jesienią to z wysyłką free.
Napisano 18 maj 2020 - 08:47
Napisano 18 maj 2020 - 08:49
Napisano 18 maj 2020 - 12:53
Odnośnie kosztów wysyłki tych jerków, na facebooku ktoś napisał:
"Po dodaniu do koszyka i kliknięciu kup nie należy płacić. Trzeba napisać do sprzedawcy, że w Twoim zamówieniu nr ID...... naliczył się automatycznie koszt przesyłki i że prosisz o jak odliczenie od kwoty zamówienia. Po odliczeniu płacisz za towar."
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych