Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8581 odpowiedzi w tym temacie

#8581 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15670 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano dziś, 11:14

Macie może linka do jerkow ala Buster jerk ale dłuższych i cięższych ? Powiedzmy 17 cm i 120-130 g. Grzechotka obowiązkowo.

#8582 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Kiersnowski

Napisano dziś, 12:26

Ja miałem w domu z 10 sztuk kupowane na wiosnę tego roku.
Z różnych firm były. Z Top Tackle były przynajmniej 2. Kumpel chciał zaoszczędzić i kupował . Były jeszcze w torebkach i sprawdzaliśmy je nad wodą żeby odrzucić te kiepskie.
Co najmniej 6 z nich szło na dno jak kamień -zero lusterkowania. Trzeba było sie namęczyć żeby je jakoś animowC w wodzie. Dodatkowo z kilku po kilku próbach ze środka leciała woda przez dziury przy oczkach na kotwice.
Jeden pływał a był opisany jako tonacy i dopiero jak trochę naleciało wody to zaczał tonąc. W jednym nie było grzechotki a niby być powinna. W sumie 3 jakoś pracowały chociaż powtarzalności nie było.

Taka ciekawostka z ostatniego miesiaca
Od jakiegoś majfrenda z Ali dostaliśmy taka odpowiedź w temacie woblerów i ich cen chociaż napisał że dotyczy wszystkiego na aliexpres.
Gośc miał te same woblery po 30 i po 20 i po 15 zl.
Pytałem czym się roznią bo zdjęcia te same.
Majfrend odpowiedział mniej więcej tak:
Po 15 to odpad z kontroli jakości tych po 30
Po 20 to produkowane w nocy kiedy kontrola jakości jest wyrywkowa
Po 30 to te po kontroli jakości które ją przeszły.
Tzw grade1, grade1 i grade3
Tych najtańszych było najwięcej dostępnych. Promocja

Zastanówcie się czasami podczas szału zakupów co kupujecie w kontekście tej wypowiedzi majfrenda

Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka

Selk, ale tak było od zawsze w chinach. Cena zależała zawsze od stopnia kontroli jakości.
Widocznie te moje trafiłem z dobrej kontroli, fakt te 3 czy 4 lata temu gdy je kupowałem normalnie były po 30 na black week z kuponami wyszły bodajże po 16 czy 18 zeta.
Moje w każdym razie pracują, wody nie biorą wszystko mają jak należy, mając do porównania oryginalne slamo stwierdzam że te chinole pracują lepiej.
Nie ani na ori ani na podróbki nic nie złowiłem. Jak u mnie to najskuteczniejsze są Sweepery 18 ori, w sumie tylko na nie miałem brania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

2 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych

gacupisz, pawas2