Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin
#5301 Guest_Drac_*
Napisano 17 październik 2020 - 15:07
Sam zbroje gumy. Był moment że juz przestałem sprawdzać bo wszystkie robie tak samo z tych samych materiałów.
Raz przypadek sprawił że szarpnąłem kotwicę od dozbrojki i urwalem linkę w rękach - przy tulejce zaciskowej.
Zestaw był robiony pod najslabsze ogniwo o wytrzymałości ok 9 kg. Powinno puścić kółko łącznikowe przy kotwicy a poszła linka.
KAŻDE zbrojenie sprawdzam siłowo.
Na Ali widziałem sporo fajnych konstrukcyjnie dozbrojek. Razem z wkrętem.
.....ale bałbym się użyć.
- Tomasz eS i BOB lubią to
#5302 OFFLINE
Napisano 17 październik 2020 - 15:35
Ja też z reguły sam zbroje dozbrojki ale czasem nad wodą przydało by się mieć jakieś gotowceTomek, proszę abyś KAŻDĄ dozbrojkę sprawdził przed założeniem na przynętę.
Sam zbroje gumy. Był moment że juz przestałem sprawdzać bo wszystkie robie tak samo z tych samych materiałów.
Raz przypadek sprawił że szarpnąłem kotwicę od dozbrojki i urwalem linkę w rękach - przy tulejce zaciskowej.
Zestaw był robiony pod najslabsze ogniwo o wytrzymałości ok 9 kg. Powinno puścić kółko łącznikowe przy kotwicy a poszła linka.
KAŻDE zbrojenie sprawdzam siłowo.
Na Ali widziałem sporo fajnych konstrukcyjnie dozbrojek. Razem z wkrętem.
.....ale bałbym się użyć.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
#5303 OFFLINE
Napisano 18 październik 2020 - 18:20
- miramar69, godski, hi tower i 3 innych osób lubią to
#5304 ONLINE
Napisano 21 październik 2020 - 11:06
Czyżby jakiś postęp w czasie dostarczaniu przesyłek z Ali?
Zamówiłem kilka drobnych przedmiotów 29.09.
19.10. dostałem zbiorczą paczkę nadaną w Komornikach, dostawa PP. Jedna koperta z sześcioma przesyłkami, każda od innego sprzedającego.
#5305 OFFLINE
Napisano 21 październik 2020 - 12:33
Do mnie już od kilku miesięcy przychodzą takie "sety" paczek z Ali. Jednocześnie pojawiają się niedobitki zamówień z maja
#5306 OFFLINE
Napisano 21 październik 2020 - 12:43
#5307 OFFLINE
Napisano 21 październik 2020 - 12:53
#5308 OFFLINE
Napisano 21 październik 2020 - 13:01
Macie jakieś sprawdzone systemy do zbrojenia większych gum z Ali?
9,06 zł 30%OFF | Hunthouse miękka przynęta rig pojedynczy haczyk podwójny haczyk olinowanie 9cm i 12cm dla big shad wędkarskiego narzędzie połowowe pescar
https://a.aliexpress.com/_B1fpyo
Mam od nich kilka dozbrojek i dają radę, kotwice mocne i ostre. Cena nie duża
#5309 OFFLINE
Napisano 21 październik 2020 - 13:03
Gdzieś czytałem, że zbiorcze paczki idą szybciej.
Idą szybciej, bo majfrendy jak widzą większą kasę to chcą ją szybciej dostać od platformy. Dlatego wysyłają innymi źródłami
#5310 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 19:05
Był post ze szpulami do Daiwy czy mi się wydaje?
#5311 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 19:22
Idą szybciej, bo majfrendy jak widzą większą kasę to chcą ją szybciej dostać od platformy. Dlatego wysyłają innymi źródłami
Jakbym napisał "polaczki - cwaniaczki", to pewnie by mi się oberwało. Ale pisać majfriendy, to już można. Miej jaja i nie daj "majfriendom" zarabiać!
Edit. nie znam słowa "frend".
Użytkownik HaDe edytował ten post 22 październik 2020 - 19:29
#5312 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 19:36
Jakbym napisał "polaczki - cwaniaczki", to pewnie by mi się oberwało. Ale pisać majfriendy, to już można. Miej jaja i nie daj "majfriendom" zarabiać!
Edit. nie znam słowa "frend".
Wyjaśnij proszę... gdzie logika przepłacać u naszych 2 - 3 x tyle za ten sam towar ale w innym opakowaniu, czy z inną naklejką? A że można inaczej pokazuje przykład dystrybutorów wędzisk ... I po takie patyki nikt w kolejce do chińczyka nie stoi. Bixlite, Gream Stream(chyba tak hahaha)
- doktorek, azhek i Pablo54 lubią to
#5313 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 19:48
Wczytaj się Romku w mój post trochę głębiej
Edit: Mała podpowiedź: a gdybym napisał "romku". Osobiście irytuje mnie poniżanie Kogoś, z którego usług się korzysta.
Użytkownik HaDe edytował ten post 22 październik 2020 - 19:55
- BOB lubi to
#5314 Guest_Drac_*
Napisano 22 październik 2020 - 20:02
Edit: Mała podpowiedź: a gdybym napisał "romku". Osobiście irytuje mnie poniżanie Kogoś, z którego usług się korzysta.
Nie sądzę żeby zamiarem kolegi
było kogoś poniżanie.
odczytłem to bardziej jako wskazanie sprzedawcy, pewnej grupy kontrahentów, sprzedawców z Chin.......
Tyle.
Jednocześnie brawa dla Ciebie HaDe za czujność.
Użytkownik Drac edytował ten post 22 październik 2020 - 20:03
- Koincydencja lubi to
#5315 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 20:03
Nie miałem na celu nikogo poniżać, post dodawałem z telefonu dlatego słowa mogą być co nieco przekręcone. Napisałem jak wygląda sytuacja z wysyłką od nich. To proste że każdy za swoje produkty chce pieniądze jak najszybciej. Jeśli kogoś uraziłem tym postem to wybaczcie.
#5316 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 20:09
Rozumiem, zatem synonimem słowa Chińczyk jest myfrend. Przepraszam za "nie na temat", ale wnerwiają mnie tego typu wpisy.
#5317 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 20:26
Jest to żartobliwe określenie sprzedawców z Alli...albowiem jednym z najczęstszych słów, które używają do kupujących jest właśnie "majfriend".
Nie sądze aby to było w jakikolwiek sposób obraźliwe.
Słowo "polaczek" jest obraźliwe ale tego już tłumaczyć nie trzeba.
Eytka: I nie określa Chińczyków albowiem nie wiemy jakiej narodowości są lub mogą być sprzedający na Alli...
Użytkownik strary edytował ten post 22 październik 2020 - 20:27
- Aries i eRKa lubią to
#5318 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 20:45
Ja też z reguły sam zbroje dozbrojki ale czasem nad wodą przydało by się mieć jakieś gotowce
Tomek , odpuść sobie. Kup potrójne, duże krętlik i raz dwa porobisz dozbrojki nawet na łowisku.
#5319 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 21:01
Czy kolega moze cos polecić w kwestii krętlików?Tomek , odpuść sobie. Kup potrójne, duże krętlik i raz dwa porobisz dozbrojki nawet na łowisku.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
#5320 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 21:01
Czemu potrójne.?Tomek , odpuść sobie. Kup potrójne, duże krętlik i raz dwa porobisz dozbrojki nawet na łowisku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych