Pewnie w tej samej fabryce klepane Co do tej "chińskiej Caldi LT)" to będzie może z 10 razy w roku używana przy lżejszej sandaczówce, myślę że tyle wytrzyma a jak nie to dużej straty nie będzie . Z kuponami dałem za nią jakieś 92zł.
Za te pieniądze na pewno warto kupić młynek o takiej konstrukcji , którą uważam za bardzo udaną.
Chodzi mi gównie o umiejscowienie łożysk wg. mnie tam gdzie powinny być, chodzi mi gównie o modele od najniższego do Fuego Lt, wyżej nie znam.
Do tego modelu wszystkie, zamiast łożyskowanej rolki mają Twist Buster (metalową rolkę z plastikiem),ja wolę w tym miejscu łożysko.
Może nie na temat ale.......
W modelu Fuego 5000 ,głównie używany do feedera cięższego i nie tylko Twist Buster ma rozmiary 3x6x2,5mm gdzie innych firm kołowrotki od modelu 1000 mają 4x7x2,5 ,a nawet 5x8x2,5 łożyska standard. Według mnie jest to błąd konstrukcyjny.
Przy okazji dla tych ,którzy chcieli by zrobić tuning rolki Daiwy LT ,takie coś znalazłem.
https://allegro.pl/o...r-ii-9298163434
Do ,,Admina" proszę nie traktować tego linku jako reklamy sklepu czy sprzedawcy. To tylko informacja.
Użytkownik Pablo54 edytował ten post 04 luty 2021 - 17:16