Mam nadzieję, że najpierw zablokują indywidualnie konta tych "wydrwigroszy", żeby nie nazwać ich bardziej dosadnym określeniem...
"wydrwigroszy"? Ale, że co to za słowo...?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 grudzień 2018 - 09:38
Mam nadzieję, że najpierw zablokują indywidualnie konta tych "wydrwigroszy", żeby nie nazwać ich bardziej dosadnym określeniem...
"wydrwigroszy"? Ale, że co to za słowo...?
Napisano 16 grudzień 2018 - 10:01
Napisano 16 grudzień 2018 - 10:16
Dzięki I jestem mądrzejszy
Napisano 16 grudzień 2018 - 15:24
Napisano 16 grudzień 2018 - 15:33
Nijak.
Masz okres w którym możesz zrezygnować z zakupu.To nie jest nie wiadomo ile czasu, tylko zazwyczaj 10 czy 14 dni.
W sklepie masz możliwość obejrzeć towar, tutaj masz jeszcze możliwość aby go wypróbować.
Nie pasuje, a nie ma śladów użycia więc w czym problem?
Od kilkudziesięciu rzutów wędka straci swoje właściwości?? no bez jaj...
A nie sądzę, że ktoś intensywnie łowi przez ten okres, aby potem odesłać...
Użytkownik eRKa edytował ten post 16 grudzień 2018 - 15:35
Napisano 16 grudzień 2018 - 15:42
Napisano 16 grudzień 2018 - 15:47
Napisano 16 grudzień 2018 - 16:03
Napisano 16 grudzień 2018 - 18:57
Ci już do Poland nie wysyłają
Napisano 16 grudzień 2018 - 19:32
brawo nasi
Napisano 16 grudzień 2018 - 19:46
A jak nazwać ludzi, którzy kupują wędki, nie ściągają foli ochronnej z rękojeści, aby móc później odesłać wędkę jako nowa pomimo, że mieli ja na rybach?
Napisano 16 grudzień 2018 - 20:36
Sklep:Fishing Tackle To Russian Federation Store
Wygląda, że tylko Rosjan obsługują.
Kilka razy spotkałem się z możliwością wysyłki z Rosji - w każdym przypadku dostawa do Polski niemożliwa.
Są inne kanały dystrybucji - bodajże Hiszpania, Niemcy USA.
Nie twórzcie Koledzy teorii spiskowych.
I nie róbcie też z Rodaków jakichś nie wiadomo jakich przestępców, wyłudzaczy czy kogo tam jeszcze.
Pewnie statystycznie nie różnimy się od innych nacji w tym względzie.
A jeśli ktoś ma jakieś kompleksy z tej racji że jest Polakiem niech wyjedzie - na wschód, zachód czy do diabła samego, a nie sra we własne gniazdo...
A jeśli sprzedawca gra po "ichniemu" - miałem taki przypadek - to niby czemu go żałować????
Użytkownik eRKa edytował ten post 16 grudzień 2018 - 20:41
Napisano 16 grudzień 2018 - 20:45
To żart był......mój Boże, poczucie humoru w narodzie dogorywa
Napisano 16 grudzień 2018 - 20:46
Chłopaki to chyba nie wiecie co niemcy wyczyniają na eBayu. Kupują wędkę/kołowrotek na jedną wyprawę na dorsza i odsyłają z powrotem. Ci to dopiero cebularze Nie popieram, ale takie ich prawo więc korzystają.
Napisano 16 grudzień 2018 - 20:56
To żart był......mój Boże, poczucie humoru w narodzie dogorywa
To nie był żart. W kontekście wcześniejszych postów dla kogoś nie znającego tych realiów to było kształtowanie opinii jacy jesteśmy.
Od żartów jest "Jerkait się śmieje"
Napisano 16 grudzień 2018 - 21:12
brawo nasi
Najpierw sprawdźcie gdzie wysyłają...
Użytkownik Dano. edytował ten post 16 grudzień 2018 - 21:13
Napisano 17 grudzień 2018 - 09:20
W dwa lata temu 11.11. zakupiłem partię woblerów. Gwarantowany czas dostawy minął, więc założyłem spór i zostały zwrócone mi pieniądze. Za 2-3 dni listonosz przyniósł paczkę z przynętami. Kupując na wyprzedażach trzeba sobie wkalkulować, że dostarczenie towaru może się wydłużyć.
Warto zwrócić uwagę, że wysłanie towaru przez sklep (bardzo szybko), to nie to samo co dostarczenie przez pocztę. Osobiście staram się wybierać, o ile jest dostępna, wysyłkę przez e-pocket.
Miałem raz taki przypadek, kupowałem covery, czyli sakwy/ładownice w systemie molle (dobrze pasują do pudełek wędkarskich lub na odwrót ;-) ). Minął czas dostawy, założyłem spór, oddali kasę i zapomniałem temat. Po jakimś miesiącu od zwrotu pieniędzy towar przyniósł listonosz. Okazało się że leżały w jakimś magazynie przeładunkowym w Łodzi. Taki był adres nadawcy, pierwotny oryginalny był przekreślony i naklejona obok nowa metka adresowa.
Najkrócej do mnie towar z Chin standardową rejestrowaną darmową wysyłką szedł 8 dni od wysłania do odbioru. W dodatku kupiony u różnych sprzedawców przyszło wszystko jedną paczką. Standardowo to nie czekałem nigdy dłużej niż 25-30 dni z czego 3/4 to w Polsce towar leżał. Najdłużej to wspomniane wyżej ładownice, które przyszły po 3 miesiącach.
Napisano 17 grudzień 2018 - 10:16
Jak się już licytujemy - moja siostrzenica na dwa-trzy miesiące przed ślubem zakupiła na Ali jakieś tam pierdółki do dekoracji. A że zakupiła tego sporo u różnych dostawców, nie zauważyła, że jedna z przesyłek nie doszła. Tzn doszła, ale trzy miesiące po weselu. Czyli w sumie podróż zajęła jej (przesyłce) jakieś pół roku
Przyjaciel poprosił mnie o zakup pewnego wędziska. Zamówiłem w poniedziałek, odebrałem w czwartek. Wysyłka była darmowa (kurier), wędzisko przeszło przez Skład Celny. Do dziś jestem w szoku, gdyż wysyłka była z Chin!
Napisano 17 grudzień 2018 - 11:43
Jak się już licytujemy - moja siostrzenica na dwa-trzy miesiące przed ślubem zakupiła na Ali jakieś tam pierdółki do dekoracji. A że zakupiła tego sporo u różnych dostawców, nie zauważyła, że jedna z przesyłek nie doszła. Tzn doszła, ale trzy miesiące po weselu. Czyli w sumie podróż zajęła jej (przesyłce) jakieś pół roku
Przyjaciel poprosił mnie o zakup pewnego wędziska. Zamówiłem w poniedziałek, odebrałem w czwartek. Wysyłka była darmowa (kurier), wędzisko przeszło przez Skład Celny. Do dziś jestem w szoku, gdyż wysyłka była z Chin!
Janusz, twoja przesyłka szła z Chin koło Bydgoszczy
https://www.google.c...611!4d17.460833
To i tak długo szła .
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych