Ciekawe, sprowadziłem sporo woblerów i we wszystkich kotwice były do wyrzucenia według mnie, z tym że jestem dość bezkompromisowy pod tym względem.
A co do tego woblera 16,5 cm to ma w rzeczywistości 12 cm bo chińczycy wbrew wszystkim dołożyli długość steru.
A co do podatków to nawet po dołożeniu 30 % będzie taniej.
Na razie testowałem tylko na sucho, ale kotwice wyglądają dobrze na tle częstych tu niepochlebnych recenzji.
Za to ten opisany jako 14 cm z innego linka faktycznie tyle ma
Premier mówi, że zależy mu na dobrych stosunkach gospodarczych z Chinami, więc skończy się pewnie na tym, że coś przywalą, ale nie za grubo.
Tak czy inaczej przy takich kwotach wiele to nie zmieni.
W tym roku kupiłem na Ali sporo ciuchów na ryby i polowanie (część nietrafiona rozmiarowo więc niedługo trafi na giełdę), a także trochę elektroniki i jestem bardzo zadowolony. Stosunek ceny do jakości większości rzeczy jest moim zdaniem rewelacyjny. Dla przykładu kupiłem bezprzewodowe słuchawki nauszne za 128 zł. Bluetooth z kodekiem wysokiej jakości aptx, pokrowiec, kabel do ładowania i kabel na mały jack, bo działają również po kablu. Bateria trzyma 30 godzin, a jakość dźwięku i wygoda noszenia jest rewelacyjna. Podobnej jakości markowe słuchawki kosztują w UE 2-3 razy tyle.