Biała Tarnowska uroki i bolączki w fotografiach
#301 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 09:11
- ag53, Jarek B i Voiteh lubią to
#302 OFFLINE
#303 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 12:14
Klub Przyjacół Białej Tarnowskiej nie jest stowarzyszeniem jest klubem i mogą robić co chcą. I jeśli coś robią to nie robią tego pod publiczke. Naprawdę chcą coś zmienić ale nie jest to takie proste. Panowie przypomnijcie sobie zatrucie Białej kilka lat temu media o tym trąbiły PZW i Ochrona Środowiska wiedziały o tym i co? I nic. A oczekujecie od kilku osób żeby cuda robili.
Ale jakąś osobowość prawną posiadają. Oczywiście mogą robić co chcą ale nazwa klubu chyba zobowiązuje. Żadnych cudów nie oczekuje tylko niech zajmą się poważnymi sprawami a nie zarybieniami gdzie przeżywalność narybku w takiej wodzie jest znikoma.Co z tego że brzegi będą czyste a ryba wyzdychana. Zamiast sprzątać i zarybiać ruszyć w teren,dokumentacja foto ,doniesienie jedno drugie aż do skutku .Ile jest takich nielegalnych ścieków i ile zostało zlikwidowane dzięki klubowi?
#304 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 13:21
#305 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 20:41
#306 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 21:55
Tutaj film juz z "oczyszczoną" wodą. Dodam tylko, że to co akurat jest na filmie to naprawdę dobrej jakości "woda" w porównaniu do tego co nie raz uda się zobaczyć.
#307 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 22:25
#308 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 22:35
Jeszcze jeszcze może ktoś już leżę, ale może jeszcze
??? ciekawe.
#309 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2018 - 23:00
#310 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 09:36
To nie żadna pyskówka tylko piszemy co powinno być zrobione w pierwszej kolejności a dopiero później zarybiać i sprzątać. Patryk pisze że zwracał uwagę na ten problem w klubie i zero odzewu . To do kogo się dołączyć żeby woda w rzece była czysta?
Panowie ja kończę mówiłem że pyskówka nie ma sęsu proponuję się dołączyć i zrobić coś razem. Albo wziąć sprawy w swoje ręce.
- donkicha, ag53 i patzaw26 lubią to
#311 OFFLINE
#312 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 18:47
Zborowice chyba.
Użytkownik luk_hna edytował ten post 02 czerwiec 2018 - 18:52
#313 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 19:39
Powyżej "skamieniałego miasta"?
Zborowice chyba.
Tak w stronę Bobowej
- BOB lubi to
#314 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:09
Zgadza się
- BOB lubi to
#315 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:26
#316 ONLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:46
Tak w stronę Bobowej
..miło mi
P.S.
Podczas konferencji prasowej z Paris Hillton przed tourne po Europie, jakiś dziennikarz zapytał:
- wiesz, że w Europie jest miasto no nazwie Paris?
- ojjj, nie trzeba było
Użytkownik BOB1 edytował ten post 02 czerwiec 2018 - 22:00
- donkicha, Paweł R. i Voiteh lubią to
#317 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2018 - 14:34
Ale jakąś osobowość prawną posiadają. Oczywiście mogą robić co chcą ale nazwa klubu chyba zobowiązuje. Żadnych cudów nie oczekuje tylko niech zajmą się poważnymi sprawami a nie zarybieniami gdzie przeżywalność narybku w takiej wodzie jest znikoma.Co z tego że brzegi będą czyste a ryba wyzdychana. Zamiast sprzątać i zarybiać ruszyć w teren,dokumentacja foto ,doniesienie jedno drugie aż do skutku .Ile jest takich nielegalnych ścieków i ile zostało zlikwidowane dzięki klubowi?
Ot i zebrała się tarnowska elita wędkarska i już skaczą sobie wzajemnie do oczu..... Tak, Taki jest obraz tego okręgu i tutejszych wędkarzy. Pokrzyczeć, pokrzyczeć i dalej w domu przed telewizorem siedzieć. Na zebranie nieeeee, pzw bleeeee, pomóc innym nieeee, wszystko na nieeee ale zrobione to ma być. Powstał ten cały klub, też nic nie robią, bo i nie mogą bo kim to oni są? A no kilku wędkarzy i nic więcej. A za stan rzeki odpowiada PZW i WIOŚ. A Wy to się łowieniem zajmijcie a nie debatowaniem nad rozlanym mlekiem bo i tak h.... wymyślicie. Zresztą do was można mówić a i tak nie słuchacie. Znam 2 może 3 osoby z tego klubu i jakoś nie widzę żeby się tam cokolwiek działo. I tak dawałem im max 2 lata, ale chyba nawet tyle nie przetrwają. Oto i cały obraz tarnowskiej śmietanki wędkarskiej. Pozdrawiam.
P.s. kolego ag53, nie miej żalu za wpis , zdjęcia super i nawet kilka miejsc znam, chociaż Białą odpuściłem sobie już wiele lat temu.
#318 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2018 - 14:44
Tutaj film juz z "oczyszczoną" wodą. Dodam tylko, że to co akurat jest na filmie to naprawdę dobrej jakości "woda" w porównaniu do tego co nie raz uda się zobaczyć.
Kolego wstawiasz filmik, i piszesz że zgłaszałeś do klubu...... Ej to jest klub, oni sobie to mogą jechać i poparzeć na ten zrzut!! Jak chcesz coś tak bardzo zrobić to zadzwoń do WIOS-iu i zgłoś, tylko pamiętaj WIOŚ zajmuje się działalnością gospodarczą, a szarymi ludzikami Gmina. Zanieś próbki do Sanepidu i zbadaj skład za 50PLN. Brak odwagi że komuś takiemu jak klub zgłaszasz? Jak tak bardzo chcesz coś dla rzeki zrobić to proszę bardzo, nawet numer telefonu Ci mogę podać i adres oddziału WIOŚ w Tarnowie:
Użytkownik Jurek75 edytował ten post 04 czerwiec 2018 - 14:53
#319 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2018 - 16:30
Kolego wstawiasz filmik, i piszesz że zgłaszałeś do klubu...... Ej to jest klub, oni sobie to mogą jechać i poparzeć na ten zrzut!! Jak chcesz coś tak bardzo zrobić to zadzwoń do WIOS-iu i zgłoś, tylko pamiętaj WIOŚ zajmuje się działalnością gospodarczą, a szarymi ludzikami Gmina. Zanieś próbki do Sanepidu i zbadaj skład za 50PLN. Brak odwagi że komuś takiemu jak klub zgłaszasz? Jak tak bardzo chcesz coś dla rzeki zrobić to proszę bardzo, nawet numer telefonu Ci mogę podać i adres oddziału WIOŚ w Tarnowie:
Krasińskiego 7A, 33-100 Tarnów, Polska
+48 14 627 37 00
Drogi Jurku, chodziło mi tylko o to, żeby szanowny klub udostępnił ten film tak jak inne zdjęcia i filmiki ze smieciami itp na stronie klubu. Kto wie może ktoś by się tym zainteresowal tak jak np smieciami ktore ktos wyrzucil zaraz po skonczeniu nowego progu wodnego w Błoniu. Ale masz całkowitą rację, idę się zając lowieniem bo to mi zdecydowanie lepiej wychodzi niz zabawa w jakies kluby.
I nie mów proszę że nic nie robilem bo sam bylem czlonkiem ww klubu. A po drugie nie oglądam telewizji bo szkoda mi na to czasu.
Co do próbek to nie moge ich sam pobrac poniewaz nie mam do tego uprawnien i gdziekolwiek przekaże je dalej zostaną nie uznane.
I przy okazji witamy na forum...
Użytkownik patzaw26 edytował ten post 04 czerwiec 2018 - 16:36
- Voiteh lubi to
#320 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 12:18
Woda bardzo niska, kolorek jak na zdjęciu, drobnica bardzo aktywna. Większe klenie odpoczywają.
Załączone pliki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych