Fotki ugięcia - nie miał kto pyknąć i tylko dwie się załapały do publikacji.
Shimano 1_zmien rozmiary.JPG 45,1 KB
73 Ilość pobrań
Shimano 2_zmien rozmiary.JPG 43,91 KB
68 Ilość pobrań
Kijek opisany dosyć poprawnie i pomimo, że na sucho te 6 gramów wydawało się lekko nie doszacowane, to już nad wodą rzeczywiście jest to dla mnie granica komfortu.
Szybki kij i bardzo czuły. Dolnik z zapasem mocy, by wciąć większą rybę i ją zatrzymać. Na sandacze jednak z takim kijkiem się nie jedzie
Patyk u mnie spełnia rolę kija do łowienia większych ryb, gdy brania są chimeryczne i niemrawe. Delikatna szczytówka pokaże wiele więcej niż mocniejsi bracia.
Jak pisałem wcześniej - na moje łowienie kleni smużakami to ten kij nie podchodzi - kluski będą się odbijać i nie zassają wobka.
Kijek niezbyt dobrze znosi przynęty stawiające w wodzie opór. Nie łowiłem wobkami, ale wirujący ogonek 5g czy cykada tej samej gramatury sprawia, że szczyt już się powoli kładzie.
Okoniowy drops, okonie na trzycalowe Kajtki i trzy gramowej główce jest jeszcze super i da się animować przynętę według tego co chcemy, a nie tego co kij już wyprawia.
Jak na sklepowy kij w tej cenie jest już bardzo poprawnie wykonany. Stelka 2000s wyważa go idealnie na rancie szpulki.