Kallso (szczupaki i okonie) - czerwiec - Szwecja - wyprawy jerkbait.pl 2017
#141 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2017 - 21:03
#142 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2017 - 21:27
oj wróciłoby się chętnie na to Kallso - kurcze zdecydowanie za daleko do tej Szwecji, przeprowadzać się już? czy jeszcze poczekać? biorą?
Użytkownik analityk edytował ten post 04 czerwiec 2017 - 21:27
- croock lubi to
#143 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2017 - 22:19
Ja wraz z ekipą zawitam w okolice w przyszłym tygodniu. Jeszcze parę dni i wyruszamy. Czekamy na dobre relacje z Waszej wyprawy ;D
#144 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2017 - 23:40
Dzień drugi
Tym razem zaliczyliśmy pełną dniówkę na wodzie, niestety wczorajszy lichy rekonesans potwierdził że ryby nie współpracują z nami w ogóle, od rana wszelkie kombinacje przynęt nie przynosiły rezultatu.
Dopiero po jakimś czasie Jano łowi maleńkiego szczupaka na obrotówkę, niestety wielkość ryby nie napawa optymizmem, po którejś zmianie miejscówki trafiła się i mi ryba , też zresztą na obrotówkę, tym razem szczupak był trochę większy ale nadal wielkość nie spełnia formowego minimum.
Za trochę Jano poprawia identycznym zębatym, tym razem na gumę, a ja nic, od chłopaków z pozostałych ekip mamy wieści że u nich na razie 0 L
My znowu ruszamy w poszukiwaniu ryb, miejsce za miejscem obławiamy różne warstwy wody, różnymi przynętami ale lipa, w końcu postanawiamy całkiem zmienić lokalizację i płyniemy ok. 7 kilometrów na nowe miejsce, tym razem blat wielkości ok. 500 x 300 metrów, o głębokości ok. 2,3 metra.
Jano w jednym z pierwszych rzutów trafia na gumę szczupaka ok. 60cm, a ja kilka chwil później łowię na Relaxa Kopyto, mojego największego dotąd na wyjeździe szczupaka, szybki pomiar i miara wskazuje 81cm, jak się później okazało to największa ryba tego dnia.
Niestety nic już nie złowiliśmy i postanowiliśmy wracać do domku, 14 kilometrów na pełnym gazie szybko zleciało, z baku też
W okolicy Kallso spotkaliśmy Rebela i Luksona, oni zaliczyli tylko jednego szczupaka, natomiast chwilę później podpłynął do nas Rogu i nas z lekka podłamał bo on złowił 10 ryb, w tym sandacza ok. 4 kg, chwilkę wymieniliśmy spostrzeżenia i rozpłynęliśmy się do domków.
Z pozostałych ekip Godski złowił 2 szczupaki, Bar888 ładnego okonia, a Wuran ciernika co przyniosło mu kolejny nowy gatunek na rozkładzie
Podsumowując, dzień był ciężki szukaliśmy ryb aktywnie, nasza łódź dziś zrobiła prawie 41 kilometrów, Godski 37 kilometrów, łatwo nie jest ale na słabeuszy nie trafiło, jutro c.d.
- remek, analityk, platynowłosy i 3 innych osób lubią to
#145 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2017 - 23:44
To z temperaturą nie jest źle. Będzie rosła, będzie progres.
A jakie zapisy na sondzie? Gdzie jest biała ryba?
Były duże ławice na wodzie ok 11 metrów, a pod nimi łuki, oczywiście olewały nas, sprawdziłem też czy to nie ławica śledzi ale na choince nic się nie zameldowało.
Białej ryby prócz pojedynczych leszczy nie widać.
- BOB lubi to
#146 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2017 - 22:55
Jak dzisiejsze wyniki?
#147 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2017 - 23:47
#148 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 00:07
Dzień trzeci
Dziś był piekielnie trudny dzień, z nieba mocno świeciło słońce i do tego piekielnie mocno wiało, co niestety utrudniło łowienie.
Trzy ekipy postanowiły popłynąć daleko na zatokę Slätbaken, niestety wiatr nie pozwolił tam dopłynąć więc łowiliśmy po zatokach w drodze powrotnej do naszej części szkieru, znowu dłubaliśmy ryby z trzcin ale tylko tam brały.
Łódka Godskiego i Bar888 zaliczyła 3 szczupaki, Wuran i Waldi mimo dalekiej podróży nie zaliczyli ryb, a ja z Jano wyjęliśmy 7 szupaków i 2 okonie, natomiast ostatnia załoga która postanowiła zaliczyć połów w południowej części szkieru dziś rządziła, Lukson i Rebel wyjęli po 10 ryb w tym po 1 sandaczu, ryby też brały w trzcinach, a teraz trzeba spać, rano wstajemy walczyć dalej.
- remek, SzymusS, platynowłosy i 2 innych osób lubią to
#149 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 11:15
Du.py nie urywa, nie licząc wiatru....
- Raffaello lubi to
#150 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 12:33
14967485976681110283125.jpg 57,19 KB 15 Ilość pobrań
- croock, tommik, platynowłosy i 3 innych osób lubią to
#151 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 14:03
Jano jakiś niewyraźny
#152 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 15:38
#153 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2017 - 09:56
#154 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2017 - 10:18
Dziś późnym wieczorem idąc analogią powinniśmy się spodziewać krótkiego streszczenia z czwartego i piątego dnia łowienia. Ciekawe czy wreszcie coś się ruszyło. Pływając po płytkich około 1m blatach w okolicach głębokiego nie widać szczupaków wygrzewających się po obiedzie? podobnie było w zeszłym roku na Syrsan, mega zagęszczenie szczupaków w jednej ubogiej w roślinność zatoce za mostem, w określonych godzinach była pusta, aby potem wypełnić się szczupakiem, który najadł się na ławicach na głebokiej nieopodal, bardzo słabo biorący, jednak dało coś się co i rusz wydłubać jak stawał się bardziej aktywny.
#155 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2017 - 22:41
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
#156 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 08:32
Pewnie łowią chłopaki dzień i noc żeby coś wydłubać. A czas leci nieubłaganie...
#157 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 09:59
- platynowłosy, Rodu i MarcinZet lubią to
#158 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2017 - 00:02
Panowie, powodów ciszy jest kilka, od braku zasięgu, po mało okazji do pisania.
Nie będę się rozpisywał jak w pierwszych dniach ale w skrócie powiem tak, ryby są trudne do zlokalizowania ale są, jedna z załóg zlokalizowała je w pewnej zatoce i worek im się rozwiązał.
Nie są to może okazy ale ryby w granicach 70, 80+ / 90- zaczęły się pojawiać na łódkach, Maciek Rogowiecki który mieszka i łowi obok nas zaliczył 103cm.
Zaczęły się też regularnie trafiać okonie 30-35 cm, a dziś na łódce Luksona i Rebela zameldował się pasiak 40 cm, chłopaki rozwiązali też worek z sandaczami, ja też dziś złowiłem sandała 50+, fajna zabawa zwłaszcza na kiju 8 funtowym.
Na dziś ( a właściwie na wczoraj ) kończę bo od 4:30 jestem na nogach i powieki się same zamykają.
- adasio, SzymusS, analityk i 5 innych osób lubią to
#159 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2017 - 09:41
Panowie, z auta po zjedzie z promu można już coś napisać ;-)
#160 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2017 - 10:15
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ogłoszenie
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Kupię DAIWA CALDIA MQ LT 2500DNapisany przez kornetes , dziś, 20:50 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Silnik dziobowy GPS minnkota vs motorguideNapisany przez kondzit@wp.pl , 22 cze 2024 ogłoszenie |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych