Ładne te prace , estetyczne , pięknie wykonane z dbałością o szczegóły i chyba najważniejsze jets to że jest pomysł na każdego customa , a nie przypadkowe rękojeści przypadkowy uchwyt i jakoś to będzie . Dla mnie super z notą 6+
#61 OFFLINE
Napisano 18 luty 2013 - 15:58
#62 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 18:31
To moje pierwsze próby z rękojeścią szpachlowanie,szlifowanie i efekt końcowy.Kijek to Shimano Clarus 7'6" -14g znów jest jak ze sklepu.
Czy kolega lub mod mógłby założyć oddzielny watek? Dzięki
#63 OFFLINE
Napisano 22 luty 2013 - 01:43
Pikny kijek i stajnia zacna. kapitalne lakierowanie. Niebieska (błękitna) wstawka to może prowarp 9420?
9450
#64 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 20:42
Kolejny projekcik - xzoga 66, zbrojona delikatnie w spirali, moc 15kg, c.w. do 300g
#65 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 22:24
Fajna armata,doskonały lakier i niezła maszynka podpieta Też chodzi mi po bani blank tej firmy ,ale zdecydowanie słabszy pod zatokowe dorszyki
#66 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2013 - 14:59
Kolejna xzoga, może się spodobie
xzoga TAKA-G 60, zbrojona delikatnie w spirali, moc 10kg, c.w. do 240g
Test obciążeniowy 2,5kg
Test obciążeniowy 5kg
#67 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2013 - 17:28
#68 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2013 - 17:44
Pytanie od laika castingowego. Jakie plusy niesie za sobą spiralne zbrojenie wędek morskich w stosunku do zbrojenia tradycyjnego?
#69 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2013 - 21:18
Pytanie od laika castingowego. Jakie plusy niesie za sobą spiralne zbrojenie wędek morskich w stosunku do zbrojenia tradycyjnego?
A jak myślisz ,jaiej wielkości i w jaiej ilości przelotek musiałbyś zamontować na tym blanku, aby uniknąć z nim kontaktu linki w takim ugięciu jak na w/w foto
W/g mnie w takim zbrojeniu same plusy lekko ,ekonomiczniej i ładniej (dla zwolenników spirali)
Yankis fajny badyl
#70 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2013 - 22:10
@Dąbek, znam się na rodbuildingu tak samo jak na grze na waltornii, ale widziałem sporo wędek morskich o podobnym ugięciu uzbrojonych tradycyjnie, stąd to pytanie Jego powodem była jedynie ciekawośc i chęć pogłębienia wiedzy a nie jakaś uszczypliwość
Dzięki za opdpowiedź, faktycznie, przy tym ugięciu trochę tych przelotek trza by było nadźgać, żeby linka nie piłowała blanku
Jeszcze jedno pytanie, również z ciekawości Przy takich obciążeniach jak na zdjęciach linka powoduje chyba duży napór na drugą przelotkę w spirali, czy w związku z tym może nastąpić sytuacja "oderwania" przelotki od blanku?
Użytkownik WhiteWillow edytował ten post 17 marzec 2013 - 22:25
#71 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2013 - 22:41
@Dąbek, znam się na rodbuildingu tak samo jak na grze na waltornii, ale widziałem sporo wędek morskich o podobnym ugięciu uzbrojonych tradycyjnie, stąd to pytanie Jego powodem była jedynie ciekawośc i chęć pogłębienia wiedzy a nie jakaś uszczypliwość
Dzięki za opdpowiedź, faktycznie, przy tym ugięciu trochę tych przelotek trza by było nadźgać, żeby linka nie piłowała blanku
Jeszcze jedno pytanie, również z ciekawości Przy takich obciążeniach jak na zdjęciach linka powoduje chyba duży napór na drugą przelotkę w spirali, czy w związku z tym może nastąpić sytuacja "oderwania" przelotki od blanku?
Dlatego odpowiedziałem bez zamiaru najmniejszej uszczypliwości, jedynie starałem się nadać kierunek lub kąt pod ,który warto zerknąć na zagadnienie.Co do przelotki o którą pytasz ,warto aby wypowiedział się użytkownik i wykonawca tej wędki,choć ja osobiście nie znam takich przypadków oderwania się akurat tej tej przelotki(ale też nie używałem wędki tej mocy).Wiadomym jest ,że przy kiju tej mocy i charakterystyki przelotka powinna być odpowiednio mocna i jak widać jest,ale należy pamiętać że większość mocy zostanie zaabsornowana przez przelotki w środkowej części wędki.
#72 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 07:26
Tylko słyszałem, że ktoś słyszał od innego ktosia o przypadku wyrwania przelotki. Ponieważ w każdej plotce może kryć sięziarno prawdy, to nie będę zaprzeczał, że to jest niemożliwe
Taki test jak na fotkach przeprowadzam, gdy przelotki są zamocowane tylko taśmą papierową raz w koło i skoro nie wyrwało ich w takim mocowaniu, to czemu miałoby wyrwać już po zaomotkowaniu i polakierowaniu? A gdyby nawet, to da się nową o większych stopkach
#73 OFFLINE
Napisano 10 maj 2013 - 16:14
Ładne? Wiecie co z tego będzie?
#74 OFFLINE
Napisano 10 maj 2013 - 16:30
Inserty...
Hm. Czy tylko ja na tym niebieskim drewienku (w dolnym rzędzie, trzeci z lewej) widzę kawałek twarzy jakiegoś Avatara??
Zresztą na drewienku powyżej, też jakaś gęba z profilu jest widoczna..No powiedzcie, że nie...
Nie?
Idę po receptę na inne kropelki...
#75 OFFLINE
Napisano 10 maj 2013 - 16:40
ja tez to widzę na innych też, przerażające są te drewienka
#76 OFFLINE
Napisano 10 maj 2013 - 16:45
Ufff A już myślałem że tylko ja mam takie loty...
- playmo lubi to
#77 OFFLINE
Napisano 21 maj 2013 - 19:21
Taki Batsonik RCLB70L, diabelska broń :evil:
przejęcie broni
#78 OFFLINE
Napisano 21 maj 2013 - 19:22
Kelejny Phenix Karabela, 8'6", c.w. 60-200g, zbrojony w przelotki Fuji SiC, waga wędki 249g
Użytkownik yankis edytował ten post 21 maj 2013 - 19:25
#79 OFFLINE
Napisano 21 maj 2013 - 19:22
THE BROTHERS HUNTERS
xzogi TAGA-G 57 20kg i 66 15kg, ważące odpowiednio 270g i 272g.
Użytkownik yankis edytował ten post 21 maj 2013 - 19:25
#80 OFFLINE
Napisano 21 maj 2013 - 19:58
No kolego teraz pojechałeś Widać ,że masz intuicję w tworzeniu armatek.Odważnie kolorystycznie ale wszystko współgra i na pewno działa jak powinno. Mam pytanie natury technicznej ,czemu dałeś podomotki w Batsonie ,a w Xzoga nie?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |