Ale po co te złośliwości wobec kolegi? Chciał zabrać rybę, to zabrał. Uszanujcie to.
#101 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2013 - 09:41
#102 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2013 - 09:48
Przepraszam, w którym miejscu byłem złośliwy? Ryba wielka, powód Z&Z wydaje mi się oczywisty, ot i wszystko... Jeżeli ktoś chce sobie zrobić wyprawą do Norge zapas mięsa, ma do tego pełne prawo w ramach obowiązującego limitu. A to, czy lepiej osiągnąć ten efekt jednym halibutem, czy tuzinem dorszy - kwestia indywidualna. Zasobność północnych wód jest ogromna, a (w czasie mojej tam wizyty) stała obecność trawlerów w łowisku nie nastraja zbyt C&R-owo.
Wody środlądowe to inna bajka - w tym przypadku jestem bardziej zasadniczy. Na jałowym, górskim jeziorku 400ha kilka ekip, które znają się na rzeczy, mogłoby dokonać prawdziwego spustoszenia w populacji dużego, jeziorowego potoka. W ciągu 3 dni w typowych miejscach skłuliśmy ryby fest...
#103 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2013 - 10:08
Ale po co takie głupie wpisy ?Ale po co te złośliwości wobec kolegi? Chciał zabrać rybę, to zabrał. Uszanujcie to.
Jak na forum się promuje zlow i wypusc od 2005 roku a ktoś w 2013 pyta o co chodzi to może zanim zacznie pisać jak powyżej sprowadzi gdzie wszedł ?????
- Jeziorm 1 i Dienekes lubią to
#104 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2013 - 10:12
A kwestia prezentacji na forum to inna sprawa, od tego są wewnętrzne regulacje, które zapewne za chwilę zadziałają...
#105 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2013 - 10:33
Pewnie nikt nie ma pretensji o to, że zabrał Halinkę ze sobą, jedynie o jedno zdjęcie za dużo (ostatnie).
#106 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2013 - 15:00
Panowie, a kto zabrania zabierać ryby zgodnie z limitem? Wiedzcie, że większość wypuszczali, brali tylko to, co już nie nadawało się do wypuszczenia.
Może fotka z szubienicą nie była najlepsza, czy wręcz nieestetyczna, ale już jej nie ma, to był tylko w całości wstawiony cytat.
#107 OFFLINE
Napisano 01 październik 2013 - 20:33
Taki sobie kijek wystrugałem na Blanku Phenix Eliksir FX802-2. Insert trochę mnie pracy kosztował
Użytkownik yankis edytował ten post 04 październik 2013 - 09:09
- piotrek83, Dienekes i strumien lubią to
#108 OFFLINE
Napisano 01 październik 2013 - 20:37
Tu znów wędeczka, mam nadzieje ja protestować na morskich trociach. Wykonana na blanku Phenix Karabela FX905-2.
Użytkownik yankis edytował ten post 04 październik 2013 - 09:10
#109 OFFLINE
Napisano 01 październik 2013 - 20:42
I skąd ja je znam Ta mocniejsza wpada w oko
#110 OFFLINE
Napisano 01 październik 2013 - 20:43
No i morski kijek, a jak Batson RCLB 70ML
- Dienekes lubi to
#111 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 09:19
FX802-2 - całość robi miłe dla oka wrażenie, insert Twojej produkcji czy dopasowanie pochłonęło trochę pracy?
#112 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 10:12
Cuda panie
#113 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 10:53
FX802-2 - całość robi miłe dla oka wrażenie, insert Twojej produkcji czy dopasowanie pochłonęło trochę pracy?
Całkowicie mojej, łącznie ze sprowadzeniem klocka z USA. Nie jest to łatwa robota, ale bardzo przyjemna. Przy toczeniu i obróbce klocków trzeba uważać, dwa mi się udało zepsuć
- Apioo lubi to
#114 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 11:18
Witam ,
Bardzo porządna robota. Widać , że dużo pracy włożyłeś , bo estetyka wykonania na najwyższym poziomie.
P.S. W Batsonie faktycznie taka ilość przelotek wyszła z testów , czy zastosowałeś jakiś schemat?
Pozdrawiam
Piotr
#115 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 11:36
Witam ,
Bardzo porządna robota. Widać , że dużo pracy włożyłeś , bo estetyka wykonania na najwyższym poziomie.
P.S. W Batsonie faktycznie taka ilość przelotek wyszła z testów , czy zastosowałeś jakiś schemat?
Pozdrawiam
Piotr
Można by było w tym systemie spiralnym dać jedną mniej, ale ten kij przeznaczony jest na bardzo duże ryby, rzędu wielu dziesiątek kilogramów, a przelotki są stosunkowo małe i w celu lepszego rozłożenia sił dałem więcej.
#116 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 17:57
Kijki śliczne,ąle czepnę się omotek.Po co takie długie, co najmniej 5mm dłuższe od stopek przelotek,no i omotka przy szczytowej;potrzebna taka długa? Szczególnie w FX 802-2 to chyba nie koniecznie potrzebne No ale inserty CUDNE
#117 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 18:09
Kijki śliczne,ąle czepnę się omotek.Po co takie długie, co najmniej 5mm dłuższe od stopek przelotek,no i omotka przy szczytowej;potrzebna taka długa? Szczególnie w FX 802-2 to chyba nie koniecznie potrzebne No ale inserty CUDNE
Po wystruganiu tylu konkretnych armatek ,pewnie trudno było twórcy uwierzyć ,że na FX802 pójdzie tyle lakieru co na jedną przelotę z podomotą Więc dla bezpieczeństwa ...
Ale żarty na bok ,wędki super a inserty jeszcze bardziej Brawa za podjęcie tematu mi by się nie chciało.
#118 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 18:51
Ok. Zmienię omotkę szczytową, bo też mi jakoś nie leży Co do innych, to nie ma tam więcej niż 3-4mm
#119 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 19:46
Spoko to żadna wada, tylko zastanawiałem co chciałeś uzyskać przez dłuższe omotki,no chyba że nitki miałeś za dużo a chciałeś ją koniecznie zużyć .
Nie bierz tego do bani,tak tylko się czepłem
#120 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 20:25
Spoko to żadna wada, tylko zastanawiałem co chciałeś uzyskać przez dłuższe omotki,no chyba że nitki miałeś za dużo a chciałeś ją koniecznie zużyć .
Nie bierz tego do bani,tak tylko się czepłem
Taki dizajn. Ja robię fotki każdego elementu i jest się do czego przyczepić. Nie wklejam, jak większość rękojeści i jednej omotki z odległości metra
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |