Dobra zebrałem się i opisałem czym obecnie ogarynam pasiaki.
Łowię głównie w kanałach stojących bądź wolno płynących, niewielkich rzeczkach, średnich pokroju Brdy i Noteci, do tego stawy i jeziorka.
Qualia XPSJ642UL Delta Delfin- 0.5-4gr 4lb - jig od 1.5gr do 4gr, plus twarde przynęty obrotówki do numeru 1, małe wobki 2cm
Qualia PT572XUL Delta Delfin - 0.5-5gr 3lb - jig do paprochów na główkach do 3gr max (z reguły 1-2gr) głównie wody stojące
Qualia PT642L przedłużona, i ciężej uzbrojona w stal - 1-7gr 6lb - specjalistyczna rzecz, zrobiona w konkretnym celu (białoryb i okonki na mikro przynęty), rzuca, poprawnie animuje i pokazuje od zera do 3gr mikrojigami i innymi plemnikami
Qualia XSJ702L zbrojona lekko w sea guide- 1-7gr 6lb - znakomity uniwersał z ukrytą mocą w dolniku, ogaryna od tych 2gr plus przynęta a więcej jak 6gr plus przynęta nie łowiłem
Qualia XPSJ682L Delta delfin - 1-6gr 5lb - jig od 2gr
Matagi Super Chinu ML - zbrojony lekko w sea guide 1-5gr 15lb - zrobiony pod jedno łowisko, moc to nie pomyłka, gada od 2gr w górę, 7gr można śmiało, ma zatrzymać w miejscu poważniejszego przeciwnika
Matagi Super Mebaru SGT na torzajtach - 0,4-3gr 6lb - znakomita wędka, od 1gr w górę do 5gr, nie boi się przyłowów, z twardymi przynętami też sobie radzi
Matagi Super Shore LL na torzajtach - 3-7gr 10lb - jig, twich gada spokojnie do 9gr, ogarnia woblerki jak i obrotówki do rozmiaru 2
Phenix FX862-2 - 2-10gr 8lb - uniwersał poprawnie opisany, jig, twarde plus drop shot
MC SPS-S792M - 0.5-5gr 5lb - dla zabawy z paproszkami w granicach 1-3gr, używam z bardzo rzadka do bocznego troka
MC FAX-632UL - 0.9-4gr 4lb - pisałem już wyżej nie będę powtarzał - obecnie dubluje się więc wisi na giełdzie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Okonie na ciężej ogarynam
Qualia XJBH702ML - 3-18gr 10lb - sandacz na lekko również
CD BLBR210L - 3-14gr 10lb - to też znakomity klenio/jaziowiec
pozdro
Użytkownik nyny edytował ten post 19 maj 2020 - 18:17