Niekoniecznie. Ja nawet dość często łowię "z ręki" na takie 13cm i 15cm, ale używam z 3-4 rodzajów grubości blachy. Te z "jedynki", to czasami w powietrzu zawracają i można "w oko" dostać!...
Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.
#41 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 16:29
- platynowłosy, Rajfel i jacek.hetflaisz lubią to
#42 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 18:40
Rekinek przy nich to jak ciernik wyglada.
Ale jesli zapotrzebowanie na takie potworki bedzie to moge robic i takie.
- Alexspin lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 19:57
Zdiecia slabe bo z telefonu ale cos tam widac.
- platynowłosy, woblery z Bielska, fiskebo i 1 inna osoba lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 20:45
- Piastun, platynowłosy, woblery z Bielska i 5 innych osób lubią to
#45 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 23:33
No to powiem tak:
Niezła orka...
Szacunek..
- Dokuś i jacek.hetflaisz lubią to
#46 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 23:34
CAM00624.jpgCAM00611.jpgCAM00618.jpg takie wyszly z blachy 1.4 mm 11 cm to 33 g 10cm 28 g dla mnie masakra ciagnac takie monstrum to jak walka z ryba jak by co to mi nie beda potrzebne zrobilem je z ciekawosci sa do adopcji.
Rekinek przy nich to jak ciernik wyglada.
Ale jesli zapotrzebowanie na takie potworki bedzie to moge robic i takie.
adoptuję, rezta na tel
Zgoda?
Pozdrawiam
Alek
- jacek.hetflaisz lubi to
#47 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 23:43
A teraz pokaze moj spartanski warsztat moze jest ktos ciekawy... ...tak to wyglada material miedz i mosiadz najczesciej blacha rura ale byly to tez inne rzeczy ktore dalo sie przeklepac luski migomatu cisnieniomierze do kół termostaty i wiele innych rzeczy .
No to powiem tak:
Niezła orka...
Szacunek..
Jest orka, ale jest i pasja!
Czy zdarzyło Ci się, żeby przy pracy pękła kulka z łożyska?
(Słyszałem o takich wypadkach. Podobno jest to niebezpieczna sprawa, bo kula z łożyska pęka jak granat i drobinki metalu rozpryskują się z dużą siłą na wszystkie strony...)
- jacek.hetflaisz lubi to
#48 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 00:17
Jest orka, ale jest i pasja!
Czy zdarzyło Ci się, żeby przy pracy pękła kulka z łożyska?
(Słyszałem o takich wypadkach. Podobno jest to niebezpieczna sprawa, bo kula z łożyska pęka jak granat i drobinki metalu rozpryskują się z dużą siłą na wszystkie strony...)
Nigdy mi nie pękla bo nie stukam w kulke tylko mam przyspawane zawsze cos do kulki z miekkiego materialu .
A klepanie tak mi weszlo w krew ze prawie codziennie cos musze wyklepac to chyba nieuleczalne ale lubie to.
- platynowłosy i Dokuś lubią to
#49 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 09:10
A to zdiecie (rysunek) z WP z artykulu o wahadlowkach jest to blaszka z wykopalisk archeologicznych z terenow Imperium Romanum z okresu starorzytnosci.
Zdiecie to znalazlem jak juz moje rybki robilem tak ze nic nie odkrylem .
No ale historia lubi sie powtarzac podobno.
#50 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 09:13
#51 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 11:53
łapie się i na większe.ta ze szczupakiem ma 17cm a ile miał szczupak to nie wiem bo nie chciał w goście na łódź.drugie zdjęcie to taki trochy większy złom.jeszcze polerowanie i barwienie i do rodziców.bo już adoptowane. received_1144432412294678.jpeg 40,92 KB 23 Ilość pobrań received_10207563152668440.jpeg 87,54 KB 23 Ilość pobrańCAM00609.jpg w zwiasku o pytania jakie najwieksze sa moie wahadla szczupakowe postanowilem zrobic cos wiekszego zobaczymy co wyjdzie .
A czy ktos lowi na takie wielkosci ?
- platynowłosy lubi to
#52 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 12:43
#53 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 17:23
Na zapytanie o srednice kul odpowiadam tu na forum moze ktos jeszcze jest ciekaw.
Opisze moje kule do krepowania dwie male 16 i 20 mm to do kulkowania faktury ale wiekszymi tez to robie czasami nastepne dwie 26 i 34 do delbanek i malych blaszek 40 mm do wiekszych i ostatnia to łeb od sruby zamkowej M12 na srube jest nalozona rurka i zaspawana i to jest moja najwjeksza ala kulka.
- platynowłosy i fiskebo lubią to
#54 OFFLINE
#55 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 19:45
Alek tak jak powiedziales twoja adopcja ( to ze trzy pokolenia beda) oby wdzieczne ci byly za to .
- russian80, platynowłosy, woblery z Bielska i 1 inna osoba lubią to
#56 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 20:19
- platynowłosy lubi to
#57 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 21:06
CAM00600.jpg moje pytani gdybym takie Delbanki polozyl obok ladnie blyszczacych innych blaszek to np.na 100 wedkarzy ilu by taka wybralo ? Mysle ze niewielu.
I całe szczęście . A tak na poważnie to specjalnie wybieram często stare kawałki blach, już pośniedziałe, utlenione, nie muszę ich patynować później, dla mnie takie "brudaski" są najciekawsze. Pozdrawiam, Piastun..
- platynowłosy i jacek.hetflaisz lubią to
#58 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 21:34
I całe szczęście . A tak na poważnie to specjalnie wybieram często stare kawałki blach, już pośniedziałe, utlenione, nie muszę ich patynować później, dla mnie takie "brudaski" są najciekawsze. Pozdrawiam, Piastun..
Można i tak.
A można inaczej. Do lekkiego utlenienia powierzchni nocna kąpiel w wodzie utlenionej. Do silnego - perhydrol. Tylko ostrożnie, perhydrol na gołej skórze to pewne oparzenia, nie ma żartów. Ale efekt utleniania, po jednej nocy - jak po kilku latach na otwartym terenie
- Piastun, platynowłosy i jacek.hetflaisz lubią to
#59 OFFLINE
Napisano 25 luty 2017 - 06:39
Ja zazwyczaj przycjemniam blaszki palnikiem ale czasami mozna popsuc całą blaszke bo wyjdzie calkiem co innego ( np.zamiast brazu zrobi sie czerwona) a do tego blacha sie przegrzeje i staje sie miekka dotyczy to blachy 1.5 mm zazwyczaj przy Delbankach bo to one zazwyczaj potrzebuje przyciemnić .
#60 OFFLINE
Napisano 25 luty 2017 - 06:47
To środek stosowany przez fryzjerki do rozjaśniania włosów, coś pokrewnego wody utlenionej (jest chyba bardziej stężony), rozpuszcza sie toto wedle potrzeb, można to kupić w sklepach z art. fryzjerskimi. pzdrw
- Gadget i jacek.hetflaisz lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych